Ταϊλάνδη Πληροφορίες Ταξιδιού - ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον επισκέπτη για πρώτη φορά

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Διακοπές, Καιρός, Τι να φοράτε

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, ίσως είστε πιο ενθουσιασμένοι με τις παραλίες, τους ναούς και την τροφή από το δρόμο από ό, τι αφορά τις θεωρήσεις και τους εμβολιασμούς. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να μπορέσετε να ξεκλειδώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Θεωρήσεις και τελωνεία

Θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ταϊλάνδη μόνο εάν το διαβατήριό σας είναι έγκυρο τουλάχιστον έξι μήνες μετά την άφιξη, με αρκετές σελίδες για σφραγίδα επιβίβασης κατά την άφιξη και πρέπει να αποδείξει επαρκή κεφάλαια και μετάβαση ή επιστροφή.

Οι Αμερικανοί, Καναδοί και Βρετανοί πολίτες δεν χρειάζεται να αποκτήσουν θεώρηση για διαμονές που δεν υπερβαίνουν τις 30 ημέρες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Βασιλείου της Ταϊλάνδης σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου.

Για την επέκταση της θεώρησης πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα από τα Ταϊλανδικά Γραφεία Μετανάστευσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Κεντρικό Γραφείο του Μετανάστευσης: Soi Suan-Plu, South Sathorn Rd, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη Τηλέφωνο: 66 (0) 2 287 3101 έως 287 3110; Φαξ: 66 (0) 2 287 1310, 66 (0) 2 287 1516

ΗΘΗ και εθιμα. Μπορείτε να φέρετε τα προϊόντα αυτά στην Ταϊλάνδη χωρίς να πληρώνετε δασμούς:

Η επίσημη σελίδα της Ταϊλανδικής Τελωνειακής Διεύθυνσης μπορεί να σας ενημερώσει για το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να εισάγετε.

Η διακίνηση ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη συνεπάγεται τη θανατική ποινή - σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ποτέ να πιάσετε να μεταφέρετε οτιδήποτε στο δρόμο σας!

Φόροι αεροδρομίου. Θα χρεωθείτε με αερολιμενικό φόρο 500 μπατ κατά την αναχώρηση σε οποιαδήποτε διεθνή πτήση. Οι επιβάτες εσωτερικών πτήσεων θα χρεώνονται 40 μπατ.

Υγεία & Ανοσοποιήσεις

Θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε πιστοποιητικά υγείας εμβολιασμού κατά της ευλογιάς, της χολέρας και του κίτρινου πυρετού, εάν προέρχεστε από γνωστές μολυσμένες περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα υγείας που αφορούν την Ταϊλάνδη συζητούνται στη σελίδα του CDC στην Ταϊλάνδη και στην ιστοσελίδα MDTravelHealth.

Ασφάλεια

Η Ταϊλάνδη είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλής για τους ξένους επισκέπτες, αν και η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή με αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας. Η ταϊλανδική αστυνομία ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματική για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τουριστών τους.

Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης (Yala, Pattani, Narathiwat και Songkhla), οι ταξιδιώτες καλούνται να μην επισκέπτονται αυτές τις περιοχές ή να ταξιδεύουν χερσαία στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη.

Η βία κατά των τουριστών είναι ευτυχώς σπάνια, αλλά οι επισκέπτες ενδέχεται να είναι ευάλωτοι σε πολεμίστρες, απάτες και κόλπα εμπιστοσύνης. Μια κοινή μαστορέματα συνεπάγεται την περιφρόνηση των τουριστών να αγοράζουν ψεύτικα "λαθραία κοσμήματα της Βιρμανίας" σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Μόλις ο τουρίστας ανακαλύψει ότι είναι ψεύτικη, οι πωλητές συνήθως εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος.

Είναι γνωστό ότι συμβαίνουν σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες, έτσι οι γυναίκες ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αποδοχή ποτών από ξένους, να παρακολουθείτε τα διαβατήρια και τις πιστωτικές σας κάρτες και να μην μεταφέρετε πάρα πολλά χρήματα ή κοσμήματα.

Ο νόμος της Ταϊλάνδης μοιράζεται τη δρακόντειρη στάση απέναντι στα ναρκωτικά που είναι κοινά στη Νοτιοανατολική Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε σχετικά με τους νόμους περί ναρκωτικών και τις κυρώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία - ανά χώρα .

Θέματα χρημάτων

Η μονάδα νομίσματος της Ταϊλάνδης ονομάζεται Baht (THB), και χωρίζεται σε 100 satang. Οι σημειώσεις έρχονται σε ονομασίες 10 baht, 20 baht, 50 baht, 100 baht και 1,000 baht. Ελέγξτε τη συναλλαγματική ισοτιμία του μπατ έναντι του δολαρίου πριν πάτε. Το νόμισμα μπορεί να ανταλλαγεί στο αεροδρόμιο, στις τράπεζες, στα ξενοδοχεία και στους διαπιστευμένους χρηματιστές.

Οι πιστωτικές κάρτες American Express, Diners Club, MasterCard και Visa είναι γενικά αποδεκτές, αλλά όχι παγκοσμίως. Φθηνότεροι ξενώνες και εστιατόρια δεν δέχονται πλαστικό.

Τα ATMs βρίσκονται στις περισσότερες (αν όχι όλες) πόλεις και τουριστικές περιοχές, όπως το Phuket, το Ko Pha Ngan, το Ko Samui , το Ko Tao, το Ko Chang και το Ko Phi Phi. Ανάλογα με την τράπεζα, το όριο απόσυρσης μπορεί να κυμαίνεται από 20.000 Β έως 100.000 Β.

Αντικατάσταση: Η απόρριψη δεν είναι συνήθης πρακτική στην Ταϊλάνδη, οπότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε αν δεν το ζητήσετε.

Όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια είναι ακριβώς μια χρέωση υπηρεσιών 10%. Οι οδηγοί ταξί δεν αναμένουν να ανατραπούν, αλλά δεν θα διαμαρτύρονται αν γυρίσετε το μετρητικό κόμιστρο στα επόμενα πέντε ή 10 μπατ.

Κλίμα

Η Ταϊλάνδη είναι μια τροπική χώρα με ζεστό και υγρό κλίμα όλο το χρόνο. Η χώρα είναι η θερμότερη μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, με μέση θερμοκρασία γύρω στους 93 ° F (34 ° C). Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, ο βοσνός βορειοανατολικά μειώνει γρήγορα τις θερμοκρασίες κάτω από το κέντρο της πόλης στην Μπανγκόκ, και ακόμη χαμηλότερα στις βόρειες περιοχές της χώρας. Ο καιρός στην Ταϊλάνδη είναι το καλύτερο από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο. ο καιρός είναι πιο ήπιος και οι παραλίες είναι στις καλύτερες στιγμές τους.

Πότε / Πού να πάτε: Η Ταϊλάνδη είναι πιο έμπειρη από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, λόγω των δροσερών, ξηρών ανέμων του βορείου βορείου βορειοανατολικού. Οι ψυχρές νύχτες - και οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε μεγάλα υψόμετρα - δεν είναι ανήκουστες.

Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, η Ταϊλάνδη υφίσταται τα ζεστά και ξηρά της καλοκαίρια, με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 104ºF (40º C). Αποφύγετε την Ταϊλάνδη το καλοκαίρι - ακόμη και οι ντόπιοι παραπονούνται για τη ζέστη!

Τι να φοράτε: Φορέστε φως, δροσερό και casual ρούχα στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε επίσημες περιπτώσεις, συνιστώνται σακάκια και δεσμοί για άνδρες, ενώ οι γυναίκες πρέπει να φορούν φορέματα.

Μην φοράτε σορτς και beachwear έξω από την παραλία, ειδικά αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε ένα ναό ή άλλο τόπο λατρείας.

Οι γυναίκες που επισκέπτονται τους ναούς πρέπει να ντυθούν με σεβασμό, κρατώντας τους ώμους και τα πόδια να καλύπτονται.

Έρχομαι στην Ταϊλάνδη

Από τον αέρα
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ταϊλάνδη μέσω του αεροδρομίου Suvarnabhumi. τα υπόλοιπα φτάνουν μέσω Chiang Mai , Phuket και Hat Yai. Οι περισσότερες χώρες με συνδέσεις στην Ασία επίσης πετούν στην Μπανγκόκ.

Διά ξηράς
Οι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη από τη Μαλαισία μέσω τριών οδών διασταύρωσης: Songkhla, Yala, και Narathiwat. Λόγω των αναταραχών στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, το ταξίδι σε αυτά τα μέρη της χώρας μπορεί να είναι άδικο.

Το μόνο νόμιμο σημείο διέλευσης των συνόρων μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης βρίσκεται στο Aranyaprathet, κοντά στην πόλη Καμπότζης Poi Pet. Η διασταύρωση ανοίγει από τις 8πμ έως τις 6μμ καθημερινά.

Ο ποταμός Μεκόνγκ οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ Ταϊλάνδης και Λάος και διασχίζεται από τη γέφυρα φιλίας Ταϊλάνδης-Λάος κοντά στο Nong Khai.

Με το τρένο
Η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία συνδέονται με σιδηροδρομική σύνδεση, αν και μόνο η Ανατολική & Oriental Express πηγαίνει χωρίς στάση από τη Σιγκαπούρη στην Μπανγκόκ για ένα ταξίδι 41 ωρών από το τέλος μέχρι το τέλος. Πρόκειται για ένα χαλαρό αλλά πολυτελές ταξίδι που περιλαμβάνει μια διόρομη στάση στο Butterworth, μια περιήγηση στο Penang, ένα ταξίδι στον ποταμό Kwai και μια εκδρομή με βάρκα κατά μήκος του ποταμού. Οι ναύλοι ξεκινούν από 1.200 δολάρια ΗΠΑ.

Δια θαλάσσης
Η Ταϊλάνδη αποτελεί σημαντικό λιμάνι για διάφορες περιφερειακές γραμμές κρουαζιέρας, όπως:

Οι κρουαζιέρες από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και την Ευρώπη σταματούν τακτικά στο Laem Chabang και στο Πουκέτ. Οι εκδρομές στο Shore διευθετούνται εύκολα για επιβάτες κρουαζιέρας κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη.

Γύρω από την Ταϊλάνδη

Από τον αέρα
Οι τουρίστες μπορούν να πετάξουν από το αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ και το παλιό διεθνές αεροδρόμιο Don Muang σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς μέσω τακτικών εσωτερικών πτήσεων που εκτελούνται από την Thai Airways, την PB Air, την Nok Air, την One-Two-GO Airlines και την Bangkok Airways. Κάντε κράτηση νωρίς όταν ταξιδεύετε κατά τις περιόδους τουριστικής αιχμής και τις επίσημες αργίες.

Με το τρένο
Ο κρατικός σιδηρόδρομος της Ταϊλάνδης τρέχει τέσσερις γραμμές τρένων φτάνοντας σε κάθε Ταϊλάνδη επαρχία εκτός του Πουκέτ. Τα καταλύματα διαχέουν τη γκάμα άνεσης, από το καλοφτιαγμένο, κλιματιζόμενα καροτσάκια πρώτης κατηγορίας έως τα πολυάριθμα βαγόνια τρίτης κατηγορίας. Οι ναύλοι θα εξαρτώνται από το μήκος του ταξιδιού σας και την επιλεγμένη κατηγορία μεταφοράς.

Μέσα στη Μπανγκόκ, ένα σύγχρονο σύστημα μονοπατιών και μετρό εξυπηρετεί βασικές μητροπολιτικές περιοχές. Οι ναύλοι κυμαίνονται από 10-45 μπατ, ανάλογα με το μήκος του ταξιδιού σας.

Με λεωφορείο
Τα λεωφορεία τρέχουν από την Μπανγκόκ σε σχεδόν όλα τα σημεία της Ταϊλάνδης. Οι επιλογές άνεσης κυμαίνονται από τα συνηθισμένα κλιματιζόμενα λεωφορεία έως τα πολυτελή πούλμαν με αναψυκτικά. Τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία ή ταξιδιωτικοί πράκτορες θα κλείσουν με χαρά ένα ταξίδι για εσάς.

Με νοικιασμένο αυτοκίνητο
Οι τουρίστες που επιθυμούν να νοικιάσουν το δικό τους όχημα μπορούν να απευθυνθούν σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που λειτουργούν στους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης. Η Hertz, η Avis και άλλες αξιόπιστες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν υποκαταστήματα στην Ταϊλάνδη.

Με ταξί ή Tuk-Tuk
Τα ταξί και τα πανταχού παρόντα τρικύκλα μίνι ταξί που ονομάζονται "tuk-tuk" μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε στη Μπανγκόκ. Τα tuk-tuk είναι φθηνότερα και πιο αποτελεσματικά για μικρότερες διαδρομές - κάθε ταξίδι σε ένα tuk-tuk θα σας κοστίσει τουλάχιστον 35 μπατ, με το ναύλο να ανεβαίνει περισσότερο. Ο νόμος υποχρεώνει τους οδηγούς να προσφέρουν κράνη για τους επιβάτες - είναι παράνομο να οδηγείτε ένα tuk-tuk χωρίς ένα!

Με πλοίο
Η Μπανγκόκ διχοτομείται από τον ποταμό Chao Phraya και ξετυλίγεται με πλωτές οδούς που ονομάζονται "klongs" - δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανείς ότι τα ποτάμια και τα θαλάσσια ταξί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να ξεφύγετε από την πόλη. (Δείτε τη γκαλερί "Bangkok at Klong Level" για να δείτε γιατί.)

Το πορθμείο του ποταμού Chao Phraya που τρέχει μεταξύ της γέφυρας Krung Thep και του Nonthaburi χρεώνει μεταξύ 6 και 10 μπατ. Ορισμένα ξενοδοχεία στην όχθη του ποταμού μπορούν να προσφέρουν τη δική τους πλωτή μεταφορά.

Η παλιά συνοικία Thonburi μπορεί να δει από τα πολλά κλόνγκ της . Η προσγείωση Tha Chang, κοντά στο Μεγάλο Παλάτι, χρησιμεύει ως σημαντικό σημείο αναχώρησης για τα μακρινά ταξί που εξυπηρετούν το Thonburi.