Ταϊλάνδη το χειμώνα

Καιρός και ταξιδιωτικές πληροφορίες για την Ταϊλάνδη τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Το ταξίδι στην Ταϊλάνδη το χειμώνα είναι ιδανικό καθώς η βροχή των μουσών μετακινείται έξω και οι ξηρότερες, ευχάριστες καιρικές συνθήκες επιστρέφουν. Αλλά ο καλύτερος καιρός σίγουρα τραβάει μεγαλύτερα πλήθη. Η πολυάσχολη σεζόν περιστρέφεται για την Ταϊλάνδη το χειμώνα και συνεχίζεται έως ότου η θερμότητα γίνει σχεδόν αφόρητη στα τέλη της άνοιξης.

Η περίοδος Busy στην Ταϊλάνδη

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες που παρουσιάζουν εποχές μουσώνων, η βελτίωση του καιρού προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες για να απολαύσουν ηλιόλουστες μέρες.

Η Ταϊλάνδη μπορεί σίγουρα να απολαμβάνει κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων (Μάιος-Οκτώβριος), αλλά ο καιρός μπορεί να είναι λιγότερο προβλέψιμος για να εκμεταλλευτείτε τις πολλές υπαίθριες δραστηριότητες.

Παρόλο που η Ταϊλάνδη είναι συνήθως τόσο απασχολημένη με τουρισμό ότι οι τάσεις γίνονται όλο και πιο θολές χρόνο με το χρόνο, η υψηλή περίοδος αρχίζει να τελειώνει τον Νοέμβριο. Οι δημοφιλείς προορισμοί παίρνουν πιό πολυσύχναστο καθώς χειμωνιάζει η Ταϊλάνδη. Ο κρύος καιρός στις δυτικές χώρες φέρνει περισσότερους ανθρώπους που ψάχνουν τον ήλιο στα όμορφα νησιά της Ταϊλάνδης.

Τα Χριστούγεννα είναι ένας πολυάσχολος χρόνος στην Ταϊλάνδη, αλλά ακόμη περισσότεροι ταξιδιώτες εμφανίζονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών των διακοπών στο σπίτι.

Ο Καιρός για την Ταϊλάνδη το χειμώνα

Ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη το χειμώνα είναι μια μεγάλη ιδέα για να απολαύσετε τον καλύτερο καιρό της χρονιάς για την περιοχή. Με τη βροχή από την εποχή των μουσών που επιβραδύνεται γύρω στο Νοέμβριο, η χώρα στεγνώνει πραγματικά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταθερά μέχρι να φθάσουν τα τρία επίπεδα ντους την ημέρα τον Απρίλιο, τον πιο ζεστό μήνα.

Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι συνήθως οι μήνες με τον καλύτερο καιρό στην Ταϊλάνδη.

Είναι το Χειμώνας στην Ταϊλάνδη κρύο;

Όχι πραγματικά. Οι θερμοκρασίες τη νύχτα σε μέρη όπως το Pai στα βουνά της Βόρειας Ταϊλάνδης μπορούν να αισθανθούν λίγο ψυχρά μετά από ζεστά απογεύματα, αλλά οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν πραγματικά κάτω από τα μέσα της δεκαετίας του '60 του Fahrenheit. Ένα ελαφρύ κάλυμμα ή λεπτό περίβλημα αρκεί. θα θέλετε οπωσδήποτε για τις θερμοκρασίες κατάψυξης στα λεωφορεία λόγω της υπερβολικής χρήσης του κλιματιστικού!

Ομίχλη και καπνός στην Ταϊλάνδη

Κάθε χρόνο, οι γεωργικές πρακτικές με καθυστέρηση και καύση ξεκινούν πυρκαγιές που εξαντλούνται, κυρίως στη Βόρεια Ταϋλάνδη. Ο θολός και ο καπνός από αυτές τις φωτιές παραμένουν, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα και ακόμη και περιστασιακά προκαλώντας τον τερματισμό του διεθνούς αεροδρομίου του Chiang Mai.

Ο θόρυβος πραγματικά κορυφώνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα κάποιες πυρκαγιές να καίγονται ήδη τον Φεβρουάριο ή νωρίτερα. Οι ταξιδιώτες με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να ελέγξουν τα επίπεδα σωματιδίων για τη Βόρεια Ταϊλάνδη πριν ταξιδέψουν εκεί.

Χειμερινά φεστιβάλ στην Ταϊλάνδη

Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ταϊλάνδης , εκτός από το κινεζικό νέο έτος, τείνουν να είναι είτε άνοιξη ή πτώση παρά χειμώνας. Δείτε μια λίστα με άλλα χειμερινά φεστιβάλ στην Ασία .

Χριστούγεννα στην Ταϊλάνδη

Τα Χριστούγεννα παρατηρούνται στις μεγάλες πόλεις γύρω από την Ταϊλάνδη, ιδιαίτερα στην Μπανγκόκ και το Τσιάνγκ Μάι, τις οποίες καλούν οι μεγάλες κοινότητες των εκπατρισμένων. Τα πολλά εμπορικά κέντρα στην περιοχή Sukhumvit της Μπανγκόκ θα έχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και διακοσμήσεις στη θέση τους, αν και δεν είναι σχεδόν τόσο νωρίς όσο κάνουν οι δυτικές χώρες. Μπορεί να δείτε ακόμη και έναν ταϊλανδέζικο Άγιο Βασίλη που τρέχει!

Το Κόμμα των Χριστουγέννων σε πλήρη φεγγάρι στο Haad Rin στο νησί Koh Phangan είναι ένα από τα μεγαλύτερα του έτους. Περισσότεροι από 30.000 ταξιδιώτες θα συναντηθούν στην παραλία για πάρτι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.