Τι ενδυμασία πακέτο για τη Νοτιοανατολική Ασία

Επιλέγοντας παπούτσια, Swimwear, και Μόδα για τη Νοτιοανατολική Ασία

Επιλέγοντας τα ρούχα που πρέπει να συσκευαστούν για τη Νοτιοανατολική Ασία είναι αρκετά εύκολο, αλλά υπάρχουν κάποιες ειδικές σκέψεις. Ο καιρός είναι αρκετά καλός με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αν και η Νοτιοανατολική Ασία είναι ζεστή, οι ταξιδιώτες μαθαίνουν από νωρίς ότι ο κλιματισμός γιορτάζεται με ζήλο ενθουσιασμό. Τα πληρώματα των λεωφορείων μπορούν να βλέπουν τακτικά να φοράνε hoodies και χειμερινή ενδυμασία, ενώ τα δόντια των επιβατών φλύαζαν. Τα κέντρα και οι κόμβοι μεταφοράς συνήθως ψύχονται πολύ κάτω από τα κατώφλια άνεσης.

Λιγότερο είναι σίγουρα περισσότερο όταν συσκευάζετε για ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη ή σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Θα έχετε πρόσβαση σε πολλά ψώνια διασκέδασης και αναπόφευκτα θα πάρει μερικά μοναδικά φορέματα. Αφήστε χώρο για νέες αγορές όταν συσκευάζετε στο σπίτι.

Το μόνο πράγμα χειρότερο από το να ξεχάσουμε να συσκευάσουμε κάτι φέρνει πάρα πολύ μαζί και πρέπει να δώσουμε τα πράγματα μακριά για να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο. Συμβαίνει. Ταξιδεύοντας με μια υπερφορτωμένη βαλίτσα θα μειώσει την απόλαυση του ταξιδιού σας. Μπορεί ακόμη και να σας αποθαρρύνει να βλέπετε ενδιαφέροντα μέρη και να απολαμβάνετε κάποιες δραστηριότητες (π.χ. να πάρετε ταχύπλοα σε νησιωτικούς προορισμούς).

Τι ενδυμασία πρέπει να συσκευάσετε

Εκτός από λίγες θέσεις σε υψηλότερα υψόμετρα, θα είναι αναπόφευκτα ζεστή σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία . Μόνο μια χούφτα των βόρειων προορισμών (το Ανόι είναι ένα) γίνεται ψυχρός τους χειμερινούς μήνες .

Η υγρασία που παγιδεύεται στις πόλεις και τα τροπικά δάση μπορεί να είναι πρησμένη κατά περιόδους. Φέρτε ελαφριά βαμβακερά ρούχα και σχεδιάστε να ιδρώσετε! Μετά την εφίδρωση όλη την ημέρα στην κολλώδη υγρασία της Νοτιοανατολικής Ασίας, θα θέλετε να αλλάξετε τις κορυφές πριν βγείτε τα βράδια.

Τζιν ή Σορτς;

Τα τζιν είναι κομψά στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά είναι επίσης ζεστά, βαριά και στεγνώνουν αργά. Επιλέγετε αντί για λεπτότερα υλικά.

Οι τουρίστες συνήθως αδυνατούν να φορούν σορτς λόγω των θερμοκρασιών, αν και οι περισσότεροι ντόπιοι προτιμούν να φορούν μακρύ παντελόνι. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα ρούχο που να καλύπτει τα γόνατα για την επίσκεψη ναών ή τη φροντίδα των επιχειρήσεων σε κυβερνητικά κτίρια.

Λόγω του βάρους τους, τα τζιν θα αυξήσουν επίσης τους λογαριασμούς σας.

Πραγματοποιώντας πλυντήριο κατά μήκος του δρόμου

Ευτυχώς, η υπηρεσία πλυντηρίου είναι προσιτή και εύκολη στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι τιμές βασίζονται συνήθως στο βάρος, αν και ο κανόνας σε ορισμένα μέρη (το Μπαλί είναι ένα) είναι να χρεωθείτε από το κομμάτι.

Επειδή οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να είναι υψηλές, τα ρούχα συνήθως στεγνώνουν, εκτός εάν πληρώνετε επιπλέον για ταχεία υπηρεσία ή "ξήρανση μηχανής". Προγραμματίστε να περιμένετε τουλάχιστον μία ημέρα - ή περισσότερο εάν υπάρχει βροχή - για να πάρετε τα ρούχα σας πίσω. Τζιν μπορεί να μην είναι εντελώς στεγνό μετά από μια υγρή μέρα στη γραμμή.

Οι τιμές για την υπηρεσία πλυντηρίου είναι χαμηλές, αλλά μερικές φορές έτσι είναι η θεραπεία. Τα αντικείμενα συχνά χαθούν ή καταστραφούν. να παρακολουθείτε πάντα αυτό που στείλατε και να κάνετε απογραφή κατά την παραλαβή πριν περάσετε. Η αποστολή του πλυντηρίου σας την ημέρα πριν από τη μεταφορά σε κάπου αλλού είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια. Αφήστε μια ημέρα απομόνωσης για απροσδόκητες καθυστερήσεις. Το ξενοδοχείο μπορεί να κάνει ή να μην κάνει τα ρούχα στο χώρο του ξενοδοχείου. μπορούν να το στείλουν σε ένα κέντρο.

Σχέδιο για την αγορά ενδυμάτων σε τοπικό επίπεδο

Γιατί να διακινδυνεύσετε τα καλά σας πράγματα από το σπίτι όταν μπορείτε να αγοράσετε ποιοτικά, φθηνά ρούχα στη Νοτιοανατολική Ασία; Αφήστε αρκετό χώρο στη βαλίτσα σας και σκεφτείτε να αγοράσετε αντικείμενα τοπικά από τις πολύχρωμες αγορές και τα boutique καταστήματα.

Όχι μόνο θα το βοηθήσει να βοηθήσει την τοπική οικονομία, θα καταλήξετε με μερικά διασκεδαστικά αναμνηστικά που δεν μπορούν να βρεθούν στο σπίτι.

Οι σχεδιαστές μόδας σε μέρη όπως η Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι και το Μπαλί στροφές διασκέδαση, ιδιόμορφη προϊόντα που σίγουρα θα έχουν οι άνθρωποι στο σπίτι ζητώντας, "Hey! Πού πήρατε αυτό;" Hoi An στο Βιετνάμ είναι ένα δημοφιλές μέρος για να έχετε έθιμο ενδυμασία, ωστόσο, θα βρείτε ειδικευμένους ράφτες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Μερικά από τα μεγάλα φορέματα που είναι διαθέσιμα για φθηνά στη Νοτιοανατολική Ασία περιλαμβάνουν μπλουζάκια, σαρόνγκ, γυαλιά ηλίου, καπέλα, καλύμματα παραλίας και λεπτές φούστες.

Επιλέξτε συντηρητική ενδυμασία

Μερικά ρούχα μπορεί να σας κάνουν περισσότερο ένα θέαμα - και τον στόχο - από άλλους. Αν δεν είστε σίγουροι για τα τοπικά έθιμα, επιλέξτε τα πουκάμισα ουδέτερου χρώματος χωρίς σεξουαλικά, πολιτικά ή θρησκευτικά θέματα.

Πρέπει να καλύπτετε τους ώμους όταν εισάγετε ναούς ή θρησκευτικά μνημεία, αλλά πολλοί τουρίστες δεν συμμορφώνονται με τον κώδικα ενδυμασίας.

Τοποθεσίες όπως το Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ επιβάλλουν έναν συντηρητικό ενδυματολογικό κώδικα, αν και θα νοικιάσουν σαρόνγκ στην είσοδο.

Μερικά από τα T-shirts που πωλούνται στους τουρίστες στην Ασία απεικονίζουν εικόνες του Βούδα ή Ganesha, οι οποίες και οι δύο μπορεί να μην σέβονται τη φθορά σε ορισμένες ρυθμίσεις. Ναι, θα δείτε πολλούς ταξιδιώτες που φορούν τα αντικείμενα αλλά πολύ λίγους ντόπιους. Ακόμη και τα τατουάζ που απεικονίζουν εικόνες του Βούδα αποθαρρύνονται στην Ταϊλάνδη και πρέπει να καλύπτονται αν είναι δυνατόν.

Συμβουλή: Φορέστε ακριβά κοσμήματα και γυαλιά ηλίου μπορεί να βλάψουν τις πιθανότητές σας να διαπραγματευτείτε καλύτερα ποσοστά ή, χειρότερα, να τραβήξετε την προσοχή των κλεφτών.

Χρώματα ενδυμάτων

Τα κόκκινα και κίτρινα / χρυσά πουκάμισα κάποτε είχαν πολιτικές σημασίες στην Ταϊλάνδη, αν και οι τουρίστες είναι κυρίως απαλλαγμένοι και δεν θεωρούνται ότι επιλέγουν πολιτική υποταγή.

Όπως συμβαίνει σε πολλούς πολιτισμούς, το μαύρο συχνά θεωρείται ως ταφικό χρώμα και δεν είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση.

Πάρτε ένα θερμό στοιχείο

Δεδομένης της εγγύτητας της Νοτιοανατολικής Ασίας προς τον Ισημερινό, η συσκευασία ενός θερμού αντικειμένου φαίνεται σαν σπατάλη χώρου. Ωστόσο, οι ειδικοί ταξιδιώτες στη Νοτιοανατολική Ασία μπορούν να βεβαιώσουν ότι ο κλιματισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους κλειστούς χώρους όπως τα εμπορικά κέντρα είναι συχνά κρύος αρκετά κρύος για να προκαλέσει πάγωμα των παραθύρων!

Θα χαρούμε να έχετε ένα ελαφρύ σακάκι ή μια μακρυμάνικη κορυφή, ειδικά εάν παίρνετε νυχτερινά λεωφορεία όπου οι κουβέρτες που παρέχονται συχνά είναι αμφισβητήσιμη καθαριότητα.

Ένα αντικείμενο με μακριά μανίκια χωρίς πάρα πολύ μόνωση μπορεί επίσης να διπλασιάζεται ως μπουφάν βροχής για ταξίδια κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου ή ένας τρόπος για να κρατήσει τον ήλιο μακριά κατά την οδήγηση ενοικιαζόμενα σκούτερ .

Επιλέγοντας Μαγιό

Οποιοσδήποτε λογικό μαγιό (μπικίνι ή ένα κομμάτι) θα λειτουργήσει στη Νοτιοανατολική Ασία, ανεξάρτητα από το τοπίο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν το φοράτε μακριά από την παραλία. Όταν φεύγετε από την παραλία για να πάτε στο δρόμο ή μέσα στις επιχειρήσεις, καλύψτε!

Θα θελήσετε να καλύψετε κάποια παραλία για προστασία από τον ήλιο. Προσφέρεται επίσης στις παραλίες της Μαλαισίας και της Ινδονησίας όπου μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με ανθρώπους που καλύπτονται πλήρως. Το ίδιο ισχύει και όταν περπατάτε από την περιοχή των "ντόπιων" στις παραλίες.

Το beachwear είναι καλό στις τουριστικές παραλίες, αλλά έχει τη θέση του: στην παραλία! Όταν φεύγετε από την άμεση παραλία για να φάτε, πιάστε ένα ποτό ή τρέξτε πίσω στο ξενοδοχείο σας, καλύψτε.

Παπούτσια για τη Νοτιοανατολική Ασία

Τα προεπιλεγμένα υποδήματα της επιλογής στη Νοτιοανατολική Ασία είναι το ζεύγος παντός είδους των σαγιονάρες. Όποια και αν είναι τα στυλ σανδάλια που επιλέγετε να φορέσετε, θα πρέπει να μπορείτε να τα αφαιρείτε συχνά πριν εισέλθετε σε ορισμένες εγκαταστάσεις - όσο λιγότερους ιμάντες και πόρπες, τόσο το καλύτερο.

Ορισμένοι ξενώνες, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις ζητούν να αφήσετε τα παπούτσια σας στην είσοδο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διατηρείται η βρωμιά και η άμμος, έχει πολιτιστική σημασία. Όταν επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου, πρέπει πάντα να αφαιρείτε τα παπούτσια σας προτού μπείτε μέσα. Το ίδιο ισχύει όταν εισέρχεστε στην αίθουσα προσευχής ενός ναού ή τζαμιού.

Αποφύγετε να πάρετε ένα ακριβό ζευγάρι σανδάλια που θα μπορούσαν να "απομακρυνθούν" αφού τους αφήσετε έξω. Φτηνές σαγιονάρες μπορούν να αγοραστούν σχεδόν παντού στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ορισμένα υπερσύγχρονα κλαμπ και εστιατόρια απαιτούν παπούτσια με κλειστό toe? μερικά από τα skybars στη Μπανγκόκ διατηρούν έναν κώδικα ενδυμασίας. Πάρτε μαζί ένα ελαφρύ ζευγάρι των κατάλληλων παπουτσιών αν σκοπεύετε να χτυπήσετε καλύτερο μέρος τα βράδια.

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε οποιεσδήποτε πεζοπορίες ή σοβαρές περιπέτειες, θα θελήσετε να έχετε κάποιο ελαφρύ σανδάλι περιπέτειας που προσφέρει προστασία από τα δάχτυλα.

Συσκευασία για τη βροχερή περίοδο

Αν πρόκειται να επισκεφθείτε τη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων , σχεδιάστε να βρεθείτε απροσδόκητα κάποια στιγμή. Οι αναδυόμενες καταιγίδες είναι συχνά γρήγορες και έντονες. Πολλές επιχειρήσεις είναι υπαίθριες και έχουν εξωτερικές θέσεις που καταλήγουν να λερωθούν.

Θα βρείτε φθηνές ομπρέλες και ελαφριές πέτρες για πώληση παντού - δεν χρειάζεται να τις συσκευάζετε.

Πότε να καλύψω

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα φορούσαν σκουρόχρωμα ή σέξι / αποκαλυπτικά ρούχα στην εκκλησία ή ένα επίσημο δείπνο στο σπίτι. οι ίδιοι κανόνες εθιμοτυπίας ισχύουν στη Νοτιοανατολική Ασία. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τους γραφικούς ναούς και τα τζαμιά - υπάρχουν πολλά - θα πρέπει να καλύψετε τα πόδια και τους ώμους σας για να δείξετε σεβασμό .

Οι περισσότεροι από τους ινδουιστές ναούς στο Μπαλί απαιτούν οι άντρες να τυλίγονται σε ένα σαρόνγκ. Οι περισσότεροι ναοί προσφέρουν σαρόνγκ που μπορούν να δανειστούν ή να νοικιασθούν με μικρή χρέωση στην είσοδο.

Δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Angkor Wat στην Καμπότζη εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ενεργά για λατρεία. Μην συμμετάσχετε στις ασεβείς μάζες που φορούν σορτς ούτως ή άλλως - πάρτε μερικά ελαφρά βαμβακερά παντελόνια για να φορέσετε.