Λίστα συσκευασίας της Ταϊλάνδης

Τι να Pack για την Ταϊλάνδη και τι να αγοράσετε τοπικά

Οι λίστες συσκευασίας της Ταϊλάνδης διαφέρουν μεταξύ των ταξιδιωτών. Όλοι έχουμε τον δικό μας τρόπο να κάνουμε πράγματα στο δρόμο. Αλλά το μαντράκι που δοκιμάζεται στο χρόνο του "φέρνουν λιγότερα, αγοράζουν τοπικά" ισχύει πολύ όταν επιλέγουμε τι να συσκευάσουμε για την Ταϊλάνδη. Γιατί να φέρεις κάτι 8,000 μίλια σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, όταν μπορείς να το αγοράσεις λιγότερο όταν φτάσεις;

Χωρίς αμφιβολία, το overpacking θα σας στοιχειώσει όλο το ταξίδι . Αποφύγετε με κάθε κόστος. Ως ταξιδιώτες, τείνουμε να πάμε σε κατάσταση επιβίωσης όταν συσκευάζουμε για την πρώτη επίσκεψη σε έναν "εξωτικό" προορισμό.

Η διεξαγωγή των σεναρίων σε περίπτωση που προκύπτουν σε σακούλες γεμάτες με είδη πρώτων βοηθειών, δευτερεύοντα αντίγραφα ασφαλείας κ.λπ.

Εδώ είναι το πράγμα: Αν δεν σχεδιάζετε να περάσετε το ταξίδι hacking μέσα από μια ζούγκλα, θα είστε πιθανώς μέσα από την όραση ενός 7-Eleven minimart ανά πάσα στιγμή στην Ταϊλάνδη. Ίσως δύο.

Αν ο φορτιστής τηλεφώνου σπάσει, θα βρείτε εύκολα άλλο. δεν χρειάζεται να συσκευάσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Τα αγγλόφωνα φαρμακεία πωλούν όλα όσα χρειάζονται για οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να προκύψει - δεν απαιτείται συνταγή. Αν βρέξει, κάποιος που πωλεί μια ομπρέλα ή ποδοσφαίρου πιθανότατα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αγοράσετε ένα. Έχετε την ιδέα.

Η Ταϊλάνδη μπορεί να απέχει πολύ από το σπίτι, αλλά οι ντόπιοι έχουν ήδη όλα όσα χρειάζεστε για να επιβιώσετε και να απολαύσετε ένα αξέχαστο ταξίδι!

Φέρτε το ή αγοράστε το τοπικά;

Όπως και οι περισσότερες αφίξεις στο εξωτερικό, πιθανότατα θα ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στην Ταϊλάνδη στην Μπανγκόκ - γη ατελείωτων αγορών και φθηνών απομιμήσεων. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να ξεφύγετε από τη ζέστη της ημέρας εξερευνώντας τα πλατειά εμπορικά κέντρα για ευκαιρίες .

Εάν είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε μια ημέρα περίπου στην Μπανγκόκ, θα βρείτε συμφωνίες για χρήσιμα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το υπόλοιπο ταξίδι σας. Προφανώς, θα θελήσετε να αποθηκεύσετε τα σοβαρά ψώνια για λίγο πριν πετάξετε έξω. Δεν χρειάζεται να πραγματοποιείτε νέες αγορές σε ολόκληρη τη χώρα.

Αντί να χάσετε ή να σπάσετε ακριβά γυαλιά ηλίου, σανδάλια, τσάντες, κτλ από το σπίτι, θα μπορούσατε να τα αγοράσετε στη Μπανγκόκ για να βοηθήσετε την τοπική οικονομία.

Επιπλέον, η επιλογή μέσω νέων επιλογών που δεν είναι διαθέσιμες στο σπίτι είναι διασκεδαστική! Πακετάρετε λιγότερο ρούχα και σχεδιάστε να αγοράσετε ένα καλό ζευγάρι φτηνά flip-flops / υποδήματα μόλις φτάσετε.

Τούτου λεχθέντος, τα εμπορικά σήματα για ορισμένα προϊόντα περιποίησης και άλλα αντικείμενα μπορεί να είναι άγνωστα, ή η ποιότητα μπορεί να είναι κατώτερη. Θα θελήσετε ακόμα να σκεφτείτε να φέρετε κάποια αντικείμενα στην Ασία μαζί σας από το σπίτι σας. Για παράδειγμα, αποσμητικό που πωλείται στην Ταϊλάνδη συχνά περιέχει λευκαντικά δέρματος. Αν δεν θέλετε τις μασχάλες να είναι ιδιαιτέρως απροστάτευτες σε σύγκριση με οπουδήποτε αλλού, να διαβάσετε τα υλικά ή να τα συσκευάσετε από το σπίτι!

Συμβουλή: Εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε το Τσιάνγκ Μάι, περιμένετε να κάνετε ψώνια με σουβενίρ εκεί. Θα βρείτε συχνά φθηνά χειροτεχνήματα και μοναδικά αντικείμενα από τοπικούς τεχνίτες εκεί στις υπαίθριες αγορές / Σαββατοκύριακο.

Ποια είδη ένδυσης για την Ταϊλάνδη;

Η Ταϊλάνδη είναι είτε ζεστή είτε καυτή, ανάλογα με την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε . Θα είναι σπάνια κρύο, εκτός από όταν ασχολείστε με τον υπερσύγχρονο κλιματισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το ελαφρύ, γρήγορο στέγνωμα ενδυμάτων είναι ο τρόπος να πάτε. Θα βρείτε διασκέδαση μπλουζάκια για πώληση παντού για $ 5 ή λιγότερα.

Φτηνές πλυντήριο είναι διαθέσιμη παντού. Το πλυντήριο είναι συνήθως χρεώνεται από το βάρος και διαρκεί μια μέρα σε ξηρή γραμμή, εκτός αν πληρώνετε επιπλέον για υπηρεσία δύο ωρών express.

Συμβουλή: Αν και φθηνές, αυτές οι υπηρεσίες πλυντηρίου ανακατεύουν συχνά τα ρούχα μεταξύ των πελατών. Μετρήστε τον αριθμό των τεμαχίων πριν από την απόρριψη των πλυντηρίων και ελέγξτε προσεκτικά για τα αντικείμενα που λείπουν κατά την παραλαβή προτού προχωρήσετε.

Ποια παπούτσια πρέπει να πάρετε;

Αφήστε τα ψηλά τακούνια στο σπίτι: Τα υποδήματα προεπιλογής στην Ταϊλάνδη είναι το πάντα χρήσιμο ζευγάρι σανδάλια με φλιτζάνι.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, φθηνά σανδάλια προσφέρονται παντού στην Ταϊλάνδη, αλλά μπορεί να διαρκέσουν μόνο τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Πηγαίνοντας στο δείπνο ή σε -περισσότερους ράβδους σε σαγιονάρες είναι αποδεκτή. Μόνο τα πιό επιτηδευμένα νυχτερινά κέντρα ή τα skybars μπορεί να απαιτούν παπούτσια με κλειστά δάκτυλα. Αν σκοπεύετε να κάνετε κάποια πεζοπορία, φέρετε ένα ζευγάρι σανδάλια για πεζοπορία ή ελαφριά παπούτσια πεζοπορίας.

Θα πρέπει να αφήσετε τα παπούτσια σας έξω από όλους τους ναούς, καθώς και μερικά εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ. Τα σανδάλια χωρίς λουριά είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν και να αποσυνδεθούν γρήγορα. Πολύτιμα, επώνυμα σανδάλια που ξεχωρίζουν στο σωρό παπουτσιών έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν μυστηριωδώς ενώ είστε μέσα.

Συσκευασία πρώτων βοηθειών

Μπορείτε να περπατήσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο στην Ταϊλάνδη και να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε - συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών και των φαρμάκων χωρίς συνταγή - χωρίς συνταγή. Η επωνυμία μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι φαρμακοποιοί θα είναι εξοικειωμένοι με όλα τα κύρια φάρμακα.

Αν εξαρτάτε από τα καθημερινά φάρμακα, φέρετε αρκετό για τη διάρκεια του ταξιδιού σας μόνο σε περίπτωση. Κρατήστε αντίγραφο της συνταγής όταν μεταφέρετε μεγάλες ποσότητες χαπιών.

Συμβουλή: Τα γνωστά φάρμακα είναι συχνά φθηνότερα για την αγορά στην Ταϊλάνδη, όπως τα γυαλιά συνταγών και οι φακοί επαφής. Αποθηκεύστε πριν ξεκινήσετε το σπίτι σας!

Μεταφορά ταξιδιωτικών εγγράφων

Μπορεί να θέλετε να προετοιμάσετε και να έχετε μαζί σας τα ακόλουθα έγγραφα:

Οι επιπλέον φωτογραφίες διαβατηρίου είναι χρήσιμες για αιτήσεις θεώρησης εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε το γειτονικό Λάος ή την Καμπότζη. Επίσης χρησιμοποιούνται μερικές φορές για άδειες και άλλες εφαρμογές.

Μεταφορά χρημάτων στην Ταϊλάνδη

Η διαφοροποίηση των ταξιδιωτικών σας μετρητών είναι σημαντική. Έχετε τουλάχιστον δύο τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κεφάλαια . Τα τοπικά ΑΤΜ είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τοπικό νόμισμα, παρόλο που το τέλος συναλλαγής στην Ταϊλάνδη έχει αυξηθεί στα $ 6-7 ανά χρήση. Θα πρέπει να έχετε δολάρια ΗΠΑ ή ταξιδιωτικές επιταγές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε περίπτωση που το δίκτυο ΑΤΜ μειωθεί.

Τα δολάρια ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η καλύτερη μορφή των εφεδρικών μετρητών. Φέρτε ένα μίγμα των ονομαστικών αξιών σε καλή κατάσταση. Τα δολάρια μπορούν να ανταλλαγούν ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δαπανηθούν άμεσα. Οι τιμές των θεωρήσεων συχνά αναφέρονται σε δολάρια ΗΠΑ.

Οι πιστωτικές κάρτες είναι χρήσιμες για την πληρωμή ξενοδοχείων, καταδυτικών καταστημάτων και ταξιδιωτικών πρακτόρων, αλλά σχεδόν πάντα θα χρεωθείτε με προμήθεια για πληρωμή με πλαστικό. Υποχρεώστε να χρησιμοποιήσετε μετρητά όταν είναι δυνατόν. Η Visa και η Mastercard είναι τα πιο κοινά αποδεκτά.

Πρέπει να έχουν στοιχεία για τη μεταφορά

Είτε τα αγοράζετε τοπικά είτε τα φέρετε από το σπίτι , σίγουρα θα θελήσετε να έχετε μαζί σας όλα αυτά τα βασικά:

Άλλα χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Είδη που πρέπει να αφήσετε στο σπίτι

Αυτά τα ανέξοδα αντικείμενα μπορούν να αγοραστούν τοπικά όταν τα χρειάζεστε:

Τα ακόλουθα στοιχεία θα είναι είτε άχρηστα είτε μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα: καθαριστές νερού, GPS, σπρέι όπλων / πιπεριών, φορητό DVD player, ακριβό κόσμημα ή φανταχτερές μπάλες που προσελκύουν την προσοχή. Κρατήστε τα μακριά από τη λίστα συσκευασίας της Ταϊλάνδης!