Τι γίνεται αν αρρωστήσω στην Ταϊλάνδη;

Η υγειονομική περίθαλψη στην Ταϊλάνδη είναι γενικά εύκολα προσβάσιμη, ανέξοδη και υψηλής ποιότητας, οπότε αν καταλήξετε να χρειαστεί να επισκεφθείτε ένα γιατρό ή να επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στο Βασίλειο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Η Μπανγκόκ διαθέτει πολλά ιδιωτικά διεθνή νοσοκομεία που τροφοδοτούν τους ντόπιους, τους εκπατρισμούς και τους τουρίστες. Τα τρία πιο δημοφιλή είναι τα Bumrungrad, BNH και Samitvej. Όλοι διαθέτουν πολυγλωσσικό νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

Οι γιατροί σε αυτά τα νοσοκομεία είναι όλα άπταιστα στα αγγλικά και συχνά μια άλλη γλώσσα εκτός από την Ταϊλάνδη, ενώ πολλοί έχουν εκπαιδευτεί ή / και εκπαιδεύονται σε κορυφαίες ιατρικές σχολές σε όλο τον κόσμο.

Το Phuket, το Pattaya, το Chiang Mai και το Samui διαθέτουν επίσης μεγάλα διεθνή νοσοκομεία που ειδικεύουν στην αγορά και εξυπηρετούν ξένους ταξιδιώτες και κατοίκους. Αν και συχνά δεν έχουν το εύρος των ειδικών που θα βρείτε στην πρωτεύουσα, θα έχουν επαρκείς εγκαταστάσεις και γιατρούς για να θεραπεύσουν σχεδόν οποιαδήποτε κοινή ασθένεια ή τραυματισμό.

Το κόστος για να επισκεφθείτε ένα από αυτά τα νοσοκομεία είναι εκπληκτικά προσιτό (ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ωραιότερα στην Μπανγκόκ μοιάζουν με ξενοδοχεία πέντε αστέρων). Για μια βασική επίσκεψη στο γραφείο, αναμένετε να πληρώσετε περίπου $ 20, εξαιρουμένου του κόστους ειδικών δοκιμών, φαρμάκων ή διαδικασιών. Εάν πρέπει να επισκεφθείτε την αίθουσα έκτακτης ανάγκης, η ίδια η επίσκεψη θα είναι συνήθως κάτω από $ 100, αποκλείοντας και πάλι επιπλέον έξοδα.

Ο δικτυακός τόπος της Bumrungrad παρέχει εκτιμήσεις κόστους για κοινές διαδικασίες που σας δίνουν μια αίσθηση τιμών.

Εκτός από τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, η υγειονομική περίθαλψη είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή και υπάρχουν καλά νοσοκομεία και άριστοι γιατροί ακόμα και σε δημόσιο επίπεδο, αν και θα βρείτε σε περισσότερους γλωσσικούς φραγμούς.

Συμβουλές