Πώς να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Παρίσι και τη Βόρεια Γαλλία

Γρήγορες και εύκολες διαδρομές με τρένο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο και πορθμείο από τη Γαλλία στην Αγγλία και την πλάτη

Το ταξίδι μεταξύ Αγγλίας, Παρισιού και Βόρειας Γαλλίας είναι τόσο εύκολο που προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι επισκέπτες από απόσταση δεν συνδυάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία για διακοπές 2 διαμερισμάτων.

Οι ταξιδιώτες που δεν θα σκέφτονται τίποτα για να φτάσουν τα χιλιόμετρα σε μια περιήγηση στη Νέα Αγγλία ή μια ανατολική ακτή από τη Νέα Υόρκη στη Φλόριντα, θα κάνουν τα 280 μίλια μεταξύ του Παρισιού και του Λονδίνου ή λιγότερο από 50 μίλια μεταξύ της ακτής της Νορμανδίας Κάρολ Ντίκενς χώρα στο Κεντ.

Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή η εξέταση των διαφορετικών επιλογών μεταφοράς φαίνεται πολύ συγκεχυμένη. Ποιες διαδρομές είναι οι μικρότερες, οι φθηνότερες, αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας προτιμήσεις; Αυτός ο γύρος επιλογών ταξιδιού μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Παρισιού καθώς και ορισμένα άλλα δημοφιλή σημεία αναχώρησης στη Βόρεια Γαλλία θα σας βοηθήσουν να εξετάσετε τα υπέρ και τα κατά και να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση.

Ταξιδέψτε με το τρένο από το Παρίσι και τη Βόρεια Γαλλία

Το Eurostar εδώ και πολύ καιρό είναι η επιλογή μου για γρήγορο λυκίσκο καναλιών μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου. Το τρένο υψηλής ταχύτητας καλύπτει τα 306 μίλια μεταξύ του Παρισιού Gare du Nord και του Λονδίνου St Pancras σε δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά. Αυτός είναι ο μικρότερος χρόνος από ό, τι μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν τη μετάβαση στην εργασία.

Αλλά, δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε από το Παρίσι στο Λονδίνο για να επωφεληθείτε από αυτά τα τρένα. Το Eurostar έχει επίσης γρήγορες άμεσες αμαξοστοιχίες από τη Λιλ, στη βορειοανατολική Γαλλία, για να σταματήσει στο Ashford και το Ebbsfleet στο Kent - πηδώντας μακριά για εξαιρετικές περιηγήσεις στη Νοτιοανατολική Αγγλία - πριν φτάσει στο Λονδίνο.

Και αν δεν σας πειράζει να αλλάξετε τα τρένα, η Eurostar μπορεί να οργανώσει τη σύνδεση μέσω του Ashford, Kent μεταξύ του συνόλου του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου και των γαλλικών προορισμών όπως το Caen, το Calais, το Reims, το Rouen και το EuroDisney Paris.

Κρατήστε Eurostar και συνδέστε τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες κατευθείαν μέσω της σιδηροδρομικής Ευρώπης.

Πετάξτε προς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου από το Παρίσι και τη Βόρεια Γαλλία

Ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών πετούν από τα δύο αεροδρόμια του Παρισιού - Charles de Gaulle / Roissy Aeroport και Orly Aeroport - σε προορισμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αεροπορικές και αεροπορικές διαδρομές αλλάζουν από καιρό σε καιρό. Το 2016, αυτές ήταν οι εταιρείες και οι πιο δημοφιλείς άμεσες διαδρομές. Πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν διαδρομές που περιλαμβάνουν πολλαπλές στάσεις:

Τα αεροδρόμια του Λονδίνου

Άλλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα πλεονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα

Οδηγώντας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Παρίσι απέχει περίπου 178 μίλια από την είσοδο του Eurotunnel στο Coquelles, κοντά στο Calais, και το κανάλι που διασχίζει το λεωφορείο Le Shuttle. (Βρείτε σε ένα χάρτη) Είναι μια καλή επιλογή εάν ταξιδεύετε με πολλές αποσκευές, μεγάλη οικογένεια ή ένα μικροσκοπικό κατοικίδιο ζώο που έχει πιστοποιηθεί για διαβατήριο κατοικίδιων ζώων.

Απλώς οδηγείτε το δικό σας αυτοκίνητο στο Le Shuttle . Τα εισιτήρια εκδίδονται ανά όχημα (με αυτοκίνητα και μεγαλύτερους μεταφορείς στην ίδια τιμή) και κάθε όχημα μπορεί να μεταφέρει 9 επιβάτες χωρίς επιπλέον χρέωση. Το ίδιο το πέρασμα διαρκεί 35 λεπτά στο Folkstone στο Kent, 66 μίλια από το κεντρικό Λονδίνο. (Βρείτε σε ένα χάρτη).

Οι οδηγοί και οι ποδηλάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διασταύρωση από τη Βόρεια Γαλλία - βλ. Παρακάτω.

Μάθετε περισσότερα για το Le Shuttle

Διασταυρώσεις με φέρι

Η αύξηση της δημοτικότητας του Eurostar και της σήραγγας της Μάγχης σήμανε ότι λιγότερες εταιρείες πορθμείων κάνουν τώρα το πέρασμα του καναλιού. Αν σας αρέσει η ιδέα μιας παύσης πριν και μετά τις διακοπές σας, ρυμουλκείτε ένα ρυμουλκούμενο ή έχετε ένα πλήρες όχημα πορθμείων θα μπορούσε να είναι η επιλογή σας. Η συντομότερη διασταύρωση, από το Dunkerque στο Ντόβερ, διαρκεί περίπου 2 ώρες. Τα δρομολόγια Dover στις διαδρομές του Calais διαρκούν περίπου 2,5 ώρες και οι διαβάσεις των πορθμείων μεταξύ τριών και πέντε ωρών θα σας μεταφέρουν από τη Χάβρη και το Dieppe στη Νορμανδία στο Newhaven ή το Portsmouth στη νότια ακτή της Αγγλίας. Η Brittany Ferries προσφέρει οκτώ νύχτες κρουαζιέρες από ορισμένα λιμάνια.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δρομολόγια των πορθμείων και των πορθμείων.

Προπονητές

Η μεγάλη απόσταση είναι επίσης η φθηνότερη. Οι λεωφορείς που χρησιμοποιούν είτε τα οχηματαγωγά είτε το Le Shuttle, εκτελούν τακτικά δρομολόγια μεταξύ του Παρισιού, της Λιλ, του Calais και άλλων πόλεων της Βόρειας Γαλλίας και του Λονδίνου, του Καντέρμπουρυ και άλλων πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αξιοπρεπή στο τουαλέτες, κλιματισμό και wi-fi περιλαμβάνονται συνήθως. Το ταξίδι μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού διαρκεί επτά ώρες μέσω των γραμμών Eurolines, ενός υποκαταστήματος των εθνικών λεωφορείων της National Express. Τα αεροδρόμια το 2016 ήταν χαμηλότερα από £ 15 από το Λονδίνο στο Παρίσι ή από τα 10 από το Παρίσι στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα ταξίδι όπου οι υπηρεσίες Super Meap Megabus συνήθως δεν προσφέρουν πλεονέκτημα και, το 2016, ήταν στην πραγματικότητα ακριβότερες από τις υπηρεσίες Eurolines.

Μάθετε περισσότερα για το ταξίδι με λεωφορείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα ​​από αυτό.

Ποδηλάτες