Ρωτήστε ένα νέο Jerseyan: Τι είναι τα "Disco Fries";

Ένα από τα πολλά πράγματα που το Νιου Τζέρσεϊ φημίζεται είναι η πληθώρα των γευμάτων. Στο μενού στα περισσότερα από αυτά τα diners είναι κάτι πολύ ξεχωριστό (και εξαιρετικά νόστιμο): Disco Fries. Ακριβώς τι είναι αυτό το groovy-sounding παρασκευή; Αυτό το New Jerseyan είναι εδώ για να διαφωτίσει τα tastebuds σας.

Απλό και απλά, ένα πιάτο Disco Fries αποτελείται από ένα σωρό σωρούς από παχιές πατάτες τηγανιτές πατάτες (ή "πατάτες τηγανητές" όπως μερικοί μπορεί να τις αποκαλούν), με στρώσεις με καστανή σάλτσα και τυρί μοτσαρέλα.

Εάν γίνει σωστά, ολόκληρο το πιάτο ρίχνεται στο κοτόπουλο για λίγα λεπτά, επιτρέποντας στο τυρί να τραγουδήσει στα σωστά σημεία και να παραμείνει χαϊδεμένος στους άλλους. Ω, ξέρετε για τι μιλάω: όταν φτυαρίζετε ό, τι έχει πνιγεί σε λιωμένο τυρί στο στόμα σας σε όλα είναι χορδές δόξα.

Ποιος ήρθε με αυτό το νόστιμο μαγειρικό συνδυασμό; Η προέλευση φαίνεται να προέρχεται από ένα πολύ δημοφιλές καναδικό πιάτο που ονομάζεται "poutine" (γαλλικά-καναδικά για "χάος", "βρώμικο" και / ή "πουτίγκα") που εφευρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στο Κεμπέκ. Υπάρχουν ποικίλες ιστορίες σχετικά με το ακριβές σημείο της εφεύρεσης, αλλά όλοι φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τους προστάτες των εστιατορίων που αποφασίζουν να προσθέσουν τα τυρόπηλα (ένα σνακ ανάπαυσης εκείνη τη στιγμή) στις πατάτες τους μόνοι τους.

Ο επισκευαστής Jean-Paul Roy του Roy le Jucep στο Κεμπέκ ήταν ο έξυπνος σεφ για να ξεκινήσει να προσθέτει σάλτσα στα γαλλικά πατάτες του. Μόλις αυτό έγινε ένα χτύπημα και είδε ότι οι πελάτες προσθέτοντας το τυρόπηγμα (επίσης στην πώληση στο εστιατόριο) στο πιάτο, το έκανε ένα βασικό μενού.

Ωστόσο, η σάλτσα σε αυτή την περίπτωση ήταν μια γλυκιά με βάση τη ντομάτα και μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές παραλλαγές της σάλτσας του κουταβιού γύρω από το Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένης της στιγμιαίας σάλτσας στο παντοπωλείο, του velouté κοτόπουλου ένα ροζ με βάση "σάλτσα"), και ακόμη και ευθεία ιταλική σάλτσα μαρινάρας.

Αυτή η ιδέα του "poutine" είχε ταξιδέψει νότια στη Νέα Υόρκη και το New Jersey από τη δεκαετία του '70, συμπίπτοντας με τη δημοτικότητα της μουσικής ντίσκο και την άνοδο της διαμονής αργά για να το απολαύσετε. Πού καλύτερα να απολαύσετε το αλκοόλ και να ικανοποιήσετε τους πόθους από ένα 24ωρο δείπνο του Νιου Τζέρσεϋ;

Ας κάνουμε ένα πράγμα σαφές, όμως: Disco Fries δεν είναι poutine. Βλέπετε, εδώ στο Νιου Τζέρσεϋ, δεν κάνουμε τυρόπηγμα. Είναι μοτσαρέλα , άνθρωποι! Ευχαριστώ, καναδοί, για την ιδέα, αλλά μας αρέσει το δικό μας γύρισμα που το βάζουμε.

Πού να φάτε το καλύτερο Disco Fries στη Βόρεια Τζέρσεϋ

Σημειώστε το Tock Diner, σύμφωνα με το Thrillist και το TripAdvisor, σερβίρει τα καλύτερα σάλτσα τυριού και τηγανητές πατάτες στην πολιτεία. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε: έχουν απλώς τελειοποιήσει τον λόγο. Ο σάλτσα είναι παχύς, η πλάκα έχει ζεματιστεί λόγω της τοποθέτησής του στο κοτόπουλο και οι πατάτες είναι παχιές, όπως θα έπρεπε. Κοστούμια, σκωτσέζικα. 281 Allwood Rd., Clifton

Εάν θέλετε να το κρατήσετε ελαφρύ, μην πηγαίνετε στο TOPS Diner. (Ποιος θέλει πραγματικά μικρές μερίδες όταν πηγαίνουν έξω για φαγητό, όμως; σωστά;) Πρόσφατα παραγγείλαμε το Disco Fries (που απεικονίζεται παραπάνω) , νομίζοντας ότι θα ήταν ένα ωραίο συμπλήρωμα στο γεύμα μας. Λοιπόν, είναι ένα γεύμα από μόνο του. 500 Passaic Ave., East Newark

Μπορεί να μην εμφανίζονται στο μενού ως Disco Fries και ίσως να μην είναι τεχνικά Disco Fries, αλλά οι πατάτες Hot Grill με σάλτσα και τυρί είναι ένα απόλυτο στοιχείο λίστας κάδου τροφίμων του North Jersey.

Η σάλτσα είναι στην ροζ πλευρά και σίγουρα έχει κανέλα και / ή μοσχοκάρυδο σε αυτό. Είναι drizzled σε ζεστό , αμέσως που λιώνει τις φέτες λευκές αμερικανικές (διαβάστε αυτό το δικαίωμα, όχι μοτσαρέλα). Είναι γλυκό, γλυκό slop σε ένα πιάτο, και αγόρι, είναι νόστιμο. 669 Lexington Ave., Clifton