Οι καλύτερες εφαρμογές για την επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Yosemite

Θα βρείτε αρκετές εφαρμογές του Yosemite National Park που είναι διαθέσιμες για την κινητή συσκευή σας. Μερικά από αυτά φαίνονται καλά στο κατάστημα εφαρμογών, αλλά δεν λειτουργούν τόσο καλά όταν τα εγκαταστήσετε.

Εδώ είναι το πρόβλημα: Οι περισσότερες από τις εφαρμογές Yosemite βασίζονται στην κινητή συσκευή σας που έχει μια αρκετά σταθερή σύνδεση (και έχετε αρκετά δεδομένα διαθέσιμα στο σχέδιό σας) για να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα που χρειάζεστε για να τα δουλέψετε.

Δυστυχώς, πολλά μέρη του Yosemite έχουν ελάχιστο ή και καθόλου σήμα, ανεξάρτητα από το ποια φορέα χρησιμοποιείτε.

Αυτό καθιστά πιθανό ότι η εφαρμογή σας απλώς θα αρνηθεί να εργαστεί όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.

Έχοντας πει όλα αυτά, έχω αξιολογήσει μερικές εφαρμογές για το Yosemite και βρήκα μερικές που μπορεί να είναι χρήσιμες.

Χιμάνι App για Yosemite

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για να σχεδιάσετε ή να βοηθήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, υπάρχει μια δωρεάν εφαρμογή που παρέχει πολλές πληροφορίες για το Yosemite. Δημιουργήθηκε από τους Chimani, οι οποίοι κάνουν εφαρμογές για πολλά από τα μεγάλα εθνικά πάρκα, τόσο για χρήστες iPhone όσο και για Android.

Η δύναμη του Chimani είναι ότι είναι αυτοδύναμη, κατεβάζοντας πολλά δεδομένα στην κινητή συσκευή σας αντί να την έχετε πρόσβαση στο τρέξιμο. Αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος χειρισμού μιας εφαρμογής για ένα μέρος όπως το Yosemite, όπου τα σήματα κινητής τηλεφωνίας μπορεί να είναι αδύναμα ή ανύπαρκτα. Το μειονέκτημα είναι ότι κάνει την εφαρμογή μεγάλη (τόσο μεγάλη που χρειάζεστε μια σύνδεση WiFi μόνο για να την κατεβάσετε) και συνολικά προστέθηκε 1,1 GB δεδομένων στο iPhone μου.

Θα βρείτε πολλές πληροφορίες στην εφαρμογή Chimani, με 34 εικόνες σε τέσσερις οθόνες στο επάνω επίπεδο.

Ορισμένα μέρη του είναι πιο χρήσιμα για τον προχωρημένο προγραμματισμό από τη χρήση στο πάρκο, αλλά, δυστυχώς, αναμιγνύονται με τμήματα που χρησιμοποιούνται καλύτερα στο πάρκο. Στην πραγματικότητα, η πλοήγηση στην εφαρμογή μπορεί να είναι πιο δύσκολη από την εύρεση του δρόμου σας στο έδαφος. Ορισμένες εικόνες είναι επίσης δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ενώ ταξιδεύετε, η Chimani έχει πολλή προσφορά και είναι η καλύτερη διαθέσιμη εφαρμογή της Yosemite.

Ωστόσο, εάν είστε αρκετά καλοί με ένα χάρτη για να καταλάβετε πού βρίσκεστε, μπορείτε να βρείτε τον παλιομοδίτικο χάρτη χαρτιού που παίρνετε στην είσοδο μια ευκολότερη επιλογή. Και αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία , το Chimani δεν έχει σχεδιαστεί ως ένα σοβαρό εργαλείο εύρεσης διαδρομής.

REI Εθνικά Πάρκα App

Υπαίθριος εξοπλισμός λιανικής πώλησης εξοπλισμού REI κάνει μια εφαρμογή για τους επισκέπτες του εθνικού πάρκου που έχει υψηλή βαθμολογία. Δεν είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω ακόμα, αλλά παίρνει πέντε αστέρια στο κατάστημα app της Apple. Χρησιμοποιεί τις δυνατότητες GPS του τηλεφώνου σας για να παρακολουθείτε τη θέση σας, ακόμα και όταν δεν έχετε υπηρεσία φωνής ή δεδομένων. Περιλαμβάνει επίσης πολλά στοιχεία πεζοπορίας και μονοπατιών.

Οι αναθεωρητές στο κατάστημα εφαρμογών το επαίνεσαν για ένα οικογενειακό τμήμα. Μοιάζουν επίσης με τους χάρτες διαδρομής και το γεγονός ότι περιλαμβάνει πολλά εθνικά πάρκα στην ίδια εφαρμογή.

Άλλες εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε χρήσιμες

Άλλες εφαρμογές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, αλλά που έχουν υψηλότερη τιμή:

Αυτό που δεν είναι το πιο χρήσιμο πράγμα για να πάτε στο Yosemite είναι οποιοσδήποτε χάρτης ή εφαρμογή GPS. Ο καθένας που έχω χρησιμοποιήσει έχει την τάση να σας οδηγήσει σε λάθος μέρος, συχνά στη μέση της έρημο, χωρίς δρόμους κοντά.