Οι καλύτεροι τρόποι να περάσετε έξι συναρπαστικές μέρες στο Maui

Το νησί Maui είναι το δεύτερο πιο επισκέφθηκε από τα νησιά της Χαβάης. Υπάρχουν πολλά μεγάλα πράγματα για να δείτε και να κάνετε σε έξι ημέρες.

Λένε "Maui no ka oi" που στα αγγλικά σημαίνει "Maui είναι το καλύτερο" και μπορεί να έχουν δίκιο!

Εδώ είναι πώς να περάσετε έξι μεγάλες μέρες στο Maui:

Ημέρα 1

Κάντε μια αυτοκατευθυνόμενη περιήγηση με τα πόδια στην ιστορική πόλη Lahaina . Η Lahaina ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Χαβάης και θεωρήθηκε η φαλαινοθηρική πρωτεύουσα του Ειρηνικού στη δεκαετία του 1800.

Μπορείτε να πάρετε έναν δωρεάν χάρτη στο δικαστήριο για να σας οδηγήσει στους ιστορικούς χώρους.

Αφού ολοκληρώσετε την ιστορική σας εκδρομή, μπορείτε να κάνετε κάποια ψώνια σε ένα από τα πολλά καταστήματα κατά μήκος της Main Street. Θα βρείτε επίσης πολλά μέρη για να φάτε το μεσημεριανό γεύμα. Το προσωπικό μου φαβορί είναι το Cheeseburger στον Παράδεισο.

Πριν φύγετε από την πόλη, κάντε μια μικρή βόρεια βόλτα και φροντίστε να επισκεφθείτε την αποστολή Lahaina Jodo στα περίχωρα της πόλης.

Ημέρα 2

Αυτό που κάνετε την δεύτερη μέρα θα εξαρτηθεί από το πού μένετε. Αν μένετε στο Δυτικό Μάουι, πάρτε το πρωί για να εξερευνήσετε τη βόρεια βόρεια ακτή του Maui, κατά μήκος της εθνικής οδού Kahekili. Είναι μια όμορφη, αν κατά καιρούς κάπως τρομακτική, κίνηση.

Φροντίστε να σταματήσετε στο Kaukini Gallery στο Kahakuloa, περίπου στη μέση της κορυφής του West Maui. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε δώρα για τους φίλους σας πίσω στο σπίτι ή το τέλειο αναμνηστικό των διακοπών σας Maui.

Τελειώστε το αυτοκίνητό σας στο Wailuku όπου μπορείτε να φάτε το μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια να επισκεφθείτε το Iao Valley State Park και το μουσείο Bailey House.

Μετά την επιστροφή σας στο δυτικό Maui, περάστε το βράδυ στο Old Lahaina Luau .

Αν μένετε στο Νότιο Maui, πάρτε το πρωί για να εξερευνήσετε τις υπέροχες παραλίες και τη γεωγραφία της νότιας ακτής Maui από το Kihei στην Wailea και στην άγρια ​​Makena Shore.

Για μεσημεριανή στάση σε ένα από τα φορτηγά τροφίμων που θα βρείτε κοντά στην είσοδο της Big Beach στη Makena.

Το απόγευμα μπορείτε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο ή στο condo σας και να περάσετε λίγες ώρες στην παραλία ή την πισίνα, προτού ετοιμαστείτε για τη διαδρομή με το αυτοκίνητο στο West Maui για την παλιά Lahaina Luau .

Ημέρα 3

Αυτή είναι η μέρα για να εξερευνήσετε το Upcountry Maui .

Οδηγήστε στο Εθνικό Πάρκο Χαλεάκα το πρωί. (Φέρτε ένα σακάκι. Είναι κρύο.)

Προχωρήστε κατά μήκος της διαδρομής 37 προς Ulupalakua για μεσημεριανό γεύμα στο Ranch Store και Deli.

Κάντε μια περιήγηση στα κοντινά αμπέλια Tedeschi, το οινοποιείο του Maui.

Ημέρα 4

Κάντε μια κρουαζιέρα παρακολούθησης φαλαινών (σε σεζόν) ή κάντε μια εκδρομή με αναπνευστήρα στο Atoll του Molokini από το λιμάνι Ma'alaea.

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το κοντινό κέντρο ωκεανού Μάουι στη Μαλάουα .

Κάντε δείπνο σε ένα από τα κοντινά εστιατόρια.

Ημέρα 5

Αυτή θα είναι η μεγάλη μέρα σας οδήγησης καθώς φτιάχνετε τη διάσημη διαδρομή προς τη Χάνα στον αυτοκινητόδρομο Hana.

Σταματήστε συχνά στους πολλούς καταρράκτες και θέα. Λάβετε υπόψη ότι η διαδρομή προς τη Χάνα είναι μόνο για το ταξίδι, ώστε να αφιερώσετε χρόνο και να εκτιμήσετε όλα όσα θα δείτε στην πορεία.

Μόλις φτάσετε στη Χάνα, θα είναι το μεσημέρι, οπότε αρπάξτε μια τσίμπημα για να φάτε προτού συνεχίσετε στο δρόμο.

Συνεχίστε στο παρελθόν Hana προς O'heo Gulch και στη συνέχεια στον τάφο του Charles Lindbergh στο Kipahulu πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

Εάν οι δρόμοι είναι στεγνοί, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι το Upcountry Maui αντί να ακολουθήσετε τη διαδρομή σας.

Ελέγξτε για τις οδικές συνθήκες στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου.

Ημέρα 6

Η τελευταία ολόκληρη ημέρα εξαρτάται από το πού μένετε.

Εάν μένετε στο West Maui, περάστε την ημέρα σας στην παραλία Ka'anapali ή σε όποιες από τις όμορφες παραλίες του West Maui.

Αν το γκολφ είναι το πάθος σας, μερικά από τα καλύτερα μαθήματα στον κόσμο βρίσκονται ανάμεσα στο Ka'anapali και το Kapalua.

Μπορείτε να κάνετε κάποια ψώνια τελευταίας στιγμής στο Whalers Village.

Εάν μένετε στο Νότιο Maui, περάστε τη μέρα σας σε μια από τις παραλίες στο Kihei ή Wailea. Μπορείτε ακόμη και να απολαύσετε μια μέρα στο Big Beach στη Makena, όπου μπορείτε να κάνετε την πεζοπορία πάνω από το βραχώδες outcropping σε Little Beach, μία από τις λίγες, ανεπίσημες, Maui προαιρετικές παραλίες.

Νότια Maui έχει επίσης κάποια ωραία γήπεδα γκολφ στην Wailea και Makena.

Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια της τελευταίας στιγμής σας στα Καταστήματα της Wailea.

Συμβουλές

  1. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνεις για το Maui ότι δεν θα μπορέσεις να τα κάνεις όλα σε ένα ταξίδι, οπότε μην προσπαθείς.
  1. Αφήστε νωρίς το πρωί για τη Χάνα και προγραμματίστε για μια κουραστική μέρα. Ο δρόμος είναι πολύ στενός με πολλές καμπύλες κι έτσι οδηγείτε προσεκτικά.
  2. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε μία ή περισσότερες από τις εξαιρετικές παραλίες του Maui , που γενικά θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο.