Ρωσικό πρωινό φαγητό

Τι είδους τρόφιμα θα βρείτε Ρώσοι που τρώνε για πρωινό σε μια τυπική ημέρα; Ενώ τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα με πρωινό προσφέρουν συνήθως πρωινό αμερικανικού τύπου με δημητριακά, αυγά και χυμό πορτοκαλιού, αυτά τα είδη τροφίμων είναι εξαιρετικά άτυπα για τα περισσότερα ρωσικά σπίτια.

Ο λόγος για τον οποίο δεν θα βρείτε "παραδοσιακά" ρωσικά τρόφιμα στα περισσότερα απλά πρωινά, είναι ότι τα ρωσικά πρωινά τείνουν να είναι απλά, γεμάτα και όχι ιδιαίτερα ορεκτικά (σε κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος σε αυτά τα τρόφιμα στο πρωινό).

Προσωπικά, βρίσκω ένα ρωσικό πρωινό νόστιμο και παρήγορο, αλλά και πάλι το έφαγα μεγαλώνοντας για πολλά χρόνια!

Ψωμί ψωμιού και λουκάνικο

Τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα στο ρωσικό πρωινό είναι ψωμί σίκαλης, (προαιρετικά) βούτυρο και λουκάνικο σε φέτες. Με αυτά, δημιουργείται ένα είδος σάντουιτς με ανοιχτή όψη, αν και αυτό το όνομα είναι πραγματικά υπερβολικά διακοσμημένο για αυτό που πραγματικά μοιάζει. Το λουκάνικο είναι συνήθως ένα απλό μαλακό λουκάνικο παρόμοιο με το βαυαρικό λουκάνικο, όχι ένα σκληρότερο σαν σαλάμι. αν και κάποιοι Ρώσοι λαοί προτιμούν ένα λουκάνικο περισσότερο σαλάμι.

Το ψωμί σίκαλης είναι ένα βασικό στοιχείο στα περισσότερα ρωσικά σπίτια. είναι ένα σκούρο καφέ χρώμα και ονομάζεται "μαύρο ψωμί" στα ρωσικά. Έχει μια ισχυρή, γλυκιά γεύση και είναι αρκετά σκληρή, όχι μαλακή όπως το τυπικό λευκό ή καφέ ψωμί. Ορισμένες ρωσικές οικογένειες τρώνε λευκό ψωμί, αλλά είναι σπάνιο να βλέπεις «ολόκληρο σιτάρι» ή καστανό ψωμί σε ένα ρωσικό οικογενειακό τραπέζι.

Αυγά

Αυγά - ειδικά ομελέτα - μερικές φορές γίνονται και τα Σαββατοκύριακα, και σίγουρα θα τα βρείτε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Αυτά συνήθως δεν εξυπηρετούνται με καφέ χρώματα όπως είναι χαρακτηριστικό στην Αμερική. τα αυγά συνήθως καταναλώνονται μόνοι τους ή με ψωμί. Ορισμένοι Ρώσοι βάζουν μαγιονέζα στα αυγά τους, αν και συνήθως διατίθεται κέτσαπ.

Χυλός

Μερικοί άνθρωποι, και ειδικά παιδιά, τρώνε «κουάκερ» για πρωινό, όπως και το αμερικανικό βρώμης.

Το κουάκερ παρασκευάζεται από σιμιγδάλι, κεχρί, φαγόπυρο ή κριθάρι και μαγειρεύεται με γάλα και ζάχαρη. Μερικές φορές τρώγεται επίσης με μαρμελάδα και μπορεί να σερβίρεται κρύο ή ζεστό. Το βρώμης δεν τρώγεται πολύ συχνά.

Γλυκά και γλυκά

Φρούτα, μαρμελάδα και άλλα γλυκά τρόφιμα συνήθως δεν τρώγονται στο πρωινό. Ωστόσο, πολλές καφετέριες σχολείων και γραφείων σερβίρουν γλυκά κουλουράκια με σταφίδες ως μεσημεριανό σνακ που μερικοί άνθρωποι τρώνε αντί για πρωινό.

Παρόλο που τα αρτοσκευάσματα όπως τα κρουασάν δεν φαίνονται σχεδόν ποτέ στα ρωσικά οικογενειακά τραπέζια, θα τα βρείτε πιθανώς σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Τηγανίτες και κρέπες

Στα ξενοδοχεία, τα καφέ, και σε μερικά ρωσικά σπίτια τα Σαββατοκύριακα και σε ειδικές περιπτώσεις, μπορείτε να δείτε πιο επιμελημένα τρόφιμα που σερβίρονται. Για παράδειγμα, πιθανώς θα βρείτε ρωσικές τηγανίτες (blini). Αυτά είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με - αλλά πιο σημαντικά από - γαλλικές κρέπες, αν και είναι λιγότερο παχύρρευστο από το ολλανδικό pannekoeken και πολύ λεπτότερο και ευρύτερο από τη αμερικανική σερπαντίνα. Οι Ρώσοι έχουν επίσης μια έκδοση που είναι μικρή και παχιά σαν αμερικανικές τηγανίτες. αυτά ονομάζονται "оладьи" (oladyi). Τόσο blini όσο και oladyi σερβίρονται με βούτυρο και ξινή κρέμα, μαρμελάδα ή χαβιάρι. Ο λόγος που δεν εξυπηρετούνται καθημερινά στα ρωσικά σπίτια (εκτός από την πάχυνση, φυσικά!) Είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να κάνουν και να απαιτούν πολύ χρόνο και προσοχή, κάτι που οι περισσότεροι Ρώσοι δεν θέλουν να αφιερώσουν στην παραγωγή πρωινό το πρωί.

Τσάι και καφέ

Συνήθως, οι Ρώσοι πίνουν μαύρο τσάι με το πρωινό τους. κάποιο καφέ, αλλά το τσάι είναι σίγουρα το πιο κοινό και παραδοσιακό ποτό. Χυμός οποιουδήποτε είδους συνήθως δεν υπάρχει ποτέ στο τραπέζι πρωινού.

Πρωινό σε εστιατόρια και καφέ

Πολλά ρωσικά εστιατόρια σερβίρουν πρωινό. Αντ 'αυτού, αναζητήστε καφετέριες και καφετέριες όπως το "Kofe House", το οποίο συχνά προσφέρει πρωινό το πρωί και κατευθυνθείτε προς εστιατόρια για δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα .