Οδηγός για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία

Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε πολλές πόλεις στη Ρωσία, ή ίσως δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία της εξεύρεσης τοπικών ταξί και των μέσων μαζικής μεταφοράς, μπορείτε να εξετάσετε την ενοικίαση αυτοκινήτου. Ωστόσο, η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρωσία είναι πολύ διαφορετική από την ενοικίαση ενός άλλου στην Ευρώπη (και δραστικά διαφορετική από τη Βόρεια Αμερική). Εδώ είναι πώς να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στη Ρωσία και να μην τρελαθήκατε στη διαδικασία:

Μην νοικιάσετε αυτοκίνητο

Η οδήγηση στη Ρωσία είναι τρελή.

Τα ατυχήματα, οι εξογκώματα και οι γρατζουνιές είναι εξαιρετικά συνηθισμένες. οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις λωρίδες, τα σήματα ή τα φώτα. οι οδηγοί είναι θυμωμένοι. οι πεζοί βιάζονται και δεν δίνουν προσοχή. Η αστυνομία της κυκλοφορίας είναι έξω για να σας πιάσει και να προσπαθήσουμε να σας πάρουμε για να τους δωροδοκήσουμε με πολλά χρήματα. Εν ολίγοις, είναι τρομακτικό. Εκτός αν έχετε οδηγήσει στην Πόλη του Μεξικού, μείνετε μακριά τουλάχιστον από τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις και ειδικά στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη , οι δημόσιες συγκοινωνίες, όπως το σύστημα του μετρό, είναι πολύ καλά ανεπτυγμένες: γρήγορες, εύκολες και φθηνές. Εάν δεν επιθυμείτε (ή δεν μπορείτε) να πάρετε τη δημόσια διαμετακόμιση για οποιοδήποτε λόγο, τα ταξί είναι σχετικά προσιτά, αν και είναι πάντα φθηνότερο (αλλά όχι πάντα ασφαλέστερο) να σηκώνετε απλά κάποιον κάτω και να του προσφέρετε μια τιμή.

Ανεξαρτήτως, στις μεγάλες πόλεις, συνήθως θα έχετε πολλές εναλλακτικές λύσεις στην οδήγηση. Δεν συνιστάται να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο εκτός αν πηγαίνετε κάπου στην ύπαιθρο ή επισκέπτεστε πολλές πόλεις σε σύντομο ταξίδι, όπως περιήγηση στο Golden Ring.

Ενοικιάστε αυτοκίνητο από αξιόπιστο πρακτορείο

Με τον όρο "αξιόπιστο" εννοούμε έναν οργανισμό ο οποίος είναι γνωστός παγκοσμίως ή τουλάχιστον στην Ευρώπη. Αν και τα ποσοστά θα είναι πιθανώς λίγο υψηλότερα από την ενοικίαση από μια τοπική υπηρεσία, η ηρεμία που θα σας φέρει αξίζει πολύ περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κανόνες μίσθωσης μπορεί να είναι σκοτεινές στις ρωσικές υπηρεσίες και είναι αρκετά εύκολο να παρασυρθούμε από το να χάσουμε κάτι στη ρωσική σύμβαση. για να μην αναφέρουμε, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μιλούν αγγλικά εκεί.

Είναι επίσης καλό για εσάς εάν εμπλακείτε σε οποιοδήποτε είδος τροχαίου ατυχήματος ή ατυχήματος για να συνδεθείτε με ένα διεθνές γραφείο αντί για ένα τοπικό, καθώς θα έχετε περισσότερη δύναμη (ως καταναλωτής) με έναν οργανισμό που έχει παγκόσμια φήμη στο στοίχημα.

Η ενοικίαση από έναν ευρωπαϊκό ή διεθνή οργανισμό θα σας διευκολύνει επίσης να βρείτε το αυτοκίνητό σας εάν σχεδιάζετε να νοικιάσετε αμέσως μετά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο. Οι μεγάλοι οργανισμοί συνήθως στέκονται δεξιά στα ρωσικά αεροδρόμια. απλά αναζητήστε το κατάλληλο σημείο, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να το βρείτε. Οι οργανισμοί θα πρέπει να λαμβάνουν πληρωμές με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες .

Μάθετε το αλφάβητο

Πριν επιχειρήσετε να οδηγήσετε οπουδήποτε, εκτός από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία (και έχω καλύψει παραπάνω γιατί θα έπρεπε πραγματικά να μην το κάνετε αυτό ούτως ή άλλως), συνιστάται ιδιαίτερα η εκμάθηση και κατανόηση του κυριλλικού αλφάβητου, καθώς και η εκμάθηση τουλάχιστον μερικών βασικών Ρωσικές φράσεις . Μόλις βγείτε από τις μεγάλες πόλεις, είναι εξαιρετικά απίθανο να δείτε τυχόν σημάδια στα αγγλικά και, φυσικά, όσο περισσότερο απομακρύνεστε από τις μεγάλες πόλεις, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα μιλούν αγγλικά.