Πώς να ντύνομαι για ρωσικό χειμώνα

Αν έχετε αποφασίσει να κλείσετε ένα ταξίδι στη Ρωσία, το χειμώνα είναι μια καλή στιγμή για να πάτε - τα εισιτήρια είναι φτηνά, οι χιονισμένες πόλεις γοητεύουν, οι εορτασμοί των διακοπών είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι παραστάσεις του μουσείου είναι στο μικρό τους. Αλλά, όπως ίσως έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, θα είναι εξαιρετικά κρύο στις περισσότερες ρωσικές πόλεις! Μάθετε πώς οι Ρώσοι παραμένουν ζεστοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δώστε μερικές συμβουλές για το τι να φορέσετε για να μην μοιάζει με συνολικό τουρίστα:

Πώς οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται στα ρωσικά χειμώνες

Εάν θέλετε να συνδυάσετε με ρωσικές γυναίκες, βάλτε το σακάκι σας με βότσαλο στο North Face και βρείτε τον εαυτό σας (παρθένο, μεταχειρισμένο ή μη) γούνα: αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη παλτών που φορούν οι Ρώσοι το χειμώνα. Τουλάχιστον, όμως, αναζητήστε ένα μάλλινο παλτό μορφοποιημένο με κάτι ζεστό ή τουλάχιστον ένα φουσκωτό παλτό που ακόμα σας επιτρέπει να έχετε μια μέση! Οι ρωσικές γυναίκες είναι πολύ μοντέρνες και ακόμη και οι ακραίοι ρωσικοί χειμώνες δεν μπορούν να τους σταματήσουν να φαίνονται καλύτερα.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, περιμένετε να δείτε (τις ήδη ψηλές) ρωσικές γυναίκες που φορούν μπότες με τακούνια - ναι, στο χιόνι και στον πάγο! Μπορείτε να δοκιμάσετε να τις φοράτε μόνοι σας, αν και προειδοποιείτε ότι οι ρωσικές γυναίκες φορούν πρακτικά τακούνια 365 ημέρες το χρόνο, γι 'αυτό πιθανότατα είχαν πολύ περισσότερη πρακτική από εσάς! Εάν δεν θέλετε να ξεφύγετε με τις παγιδευμένες χειμερινές σας μπότες, πάρτε μερικές κομψές μπότες γόνατο (δεν χρειάζεται να είναι τακούνια).

Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε να βλέπετε τις ρωσικές γυναίκες που φορούν καλσόν και κοντές φούστες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ είναι συσσωρευμένες στην κορυφή. Αυτό οφείλεται πιθανώς σε δύο πράγματα: εκπαίδευση (όπως με τα τακούνια) και το γεγονός ότι έχουν εξαιρετικά ζεστά παλτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα, μόνο για να επισημάνετε ότι μπορεί επίσης να θέλετε να επενδύσετε σε ένα καπέλο γούνας, ένα ωραίο μαντήλι και ζεστά γάντια, επειδή η διατήρηση του ζεστού σώματος είναι ζεστή.

Πώς οι άνδρες πρέπει να ντύνονται στα ρωσικά χειμώνες

Καλά νέα, άντρες! Τα πρότυπα ομορφιάς δεν είναι τόσο αυστηρά για τους Ρώσους όσο και για τις ρωσικές γυναίκες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι εάν περπατάτε στο δρόμο με τα παντελόνια kaki και τις μπότες του σκι, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να σας πουν ότι είστε τουρίστες. Οι Ρώσοι άνδρες το χειμώνα φοράνε συνήθως σκούρα χρώματα και τζιν με ζεστές (αλλά και πάλι, κομψές) μπότες. Είναι λίγο πιο αποδεκτό για τους ρώσους άνδρες να φορούν ένα αφρώδες χειμώνα παλτό (και πολύ λιγότερο πιθανό ότι θα δείτε έναν ρώσο άνδρα σε μια γούνα παλτό). Ωστόσο, οι περισσότεροι Ρώσοι άνδρες κολλάνε σε δερμάτινα παλτά από μαλλί και σχιστόλιθο, και πάλι καπέλα! Ζεστά γάντια! Κασκόλ!

Στρώματα για θερμότητα

Όπως σε κάθε κρύο κλίμα, τα στρώματα είναι απαραίτητα για τους ρωσικούς χειμώνες. Φέρτε ζεστά πουλόβερ καθώς και ζεστά παλτά και βαμβακερά πουκάμισα που φορούν κάτω. Εάν πρόκειται να βρίσκεστε στο ρωσικό βορρά ή αν δεν είστε απλώς συνηθισμένοι στο κρύο, ίσως είναι καλή ιδέα να φορέσετε και καλτσόν κάτω από τα τζιν σας. Μην ξεχνάτε τα κασκόλ και τα καπέλα σας, και κυρίως τις ζεστές κάλτσες και τις αδιάβροχες, μπότες από ανοξείδωτο χάλυβα, γιατί δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα πεζοδρόμια θα καθαριστούν.

Και βεβαίως, μην πάρετε αυτή τη συμβουλή πάρα πολύ σοβαρά. Ενώ πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία ντύνονται εξαιρετικά καλά, και δαπανηρά, υπάρχουν πολλοί άλλοι που φορούν για καθαρή πρακτικότητα.

Το πιο σημαντικό, μην φοβάστε το ρωσικό χειμώνα - δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Απλά φορέστε πολλά στρώματα και πάρτε μερικά ρούβλια μαζί σας, ώστε να μπορείτε να πάτε σε ένα καφενείο εάν πάρετε πολύ κρύο.