Βασικός οδηγός για την καλύτερη νυχτερινή ζωή στην Ινδία

Τι πρέπει να ξέρετε για τη νυχτερινή ζωή στην Ινδία και πού να πάρει μέρος

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τα ταξίδια είναι να μπορούν να ελέγξουν τους διαφορετικούς τύπους νυχτερινής ζωής που έχουν άλλες χώρες. Μπορεί να μην συνδέσετε την Ινδία με πάρτι. Ωστόσο, η νυχτερινή ζωή της Ινδίας είναι ποικίλη και αυξάνεται. Κατακρημνισμένα, θα βρείτε τα πάντα, από τα μπαρ και τις παμπ, μέχρι τα νυχτερινά κέντρα πολλαπλών επιπέδων. Όσοι ενδιαφέρονται για κάτι πιο παραδοσιακό δεν θα βρουν ούτε έλλειψη πολιτιστικών παραστάσεων.

Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Η απαγόρευση και η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος

Η ηλικία για τη νόμιμη κατανάλωση αλκοόλ ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων κρατών της Ινδίας. Στο Δελχί, παραμένει στα 25 χρόνια, παρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για τη μείωσή του. Στη Βομβάη, είναι 25 για τα οινοπνευματώδη ποτά, 21 για τη μπίρα, και χωρίς ηλικία για το κρασί. Η κομματική κατάσταση της Ινδίας στη Γκόα έχει τη χαμηλότερη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ 18 ετών, μαζί με το Uttar Pradesh και την Karnataka. Αλλού είναι γενικά 21 χρόνια. Ωστόσο, οι χώροι δεν είναι συνήθως αυστηροί για την επιβολή αυτών των ορίων. Το Γκουτζαράτ είναι γνωστό ως «ξηρό κράτος», όπου το αλκοόλ είναι παράνομο χωρίς άδεια. Το Bihar έγινε επίσης "ξηρό κράτος" στις αρχές του 2016 και η πώληση αλκοόλ περιορίζεται στην Κεράλα.

Στις περισσότερες πόλεις της Ινδίας, η νυχτερινή ζωή είναι νωρίς για να ξεκινήσει και νωρίς για να τελειώσει λόγω των απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ενώ η Βομβάη μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη επιλογή από μέρη πάρτι στη χώρα, έρχονται 1.30 π.μ. όλοι αρχίζουν να κλείνουν για τη νύχτα.

Με εξαιρέσεις σε ξενοδοχεία πολυτελείας, η σκηνή είναι παρόμοια στο Δελχί και την Καλκούτα (μία ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχει εισαχθεί εκεί), και ακόμη χειρότερα σε Chennai , Bangalore και Hyderabad που έχουν 11-11.30 μ.μ. Ακόμη και στη Goa, πολλά μέρη αναγκάζονται να κλείσουν στις 10 μ.μ. λόγω περιορισμών θορύβου. Πολλοί χώροι διαπίστωσαν ότι η λύση στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας είναι να ανοίξει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή νωρίς το βράδυ.

Παμπ, μπαρ και κλαμπ

Καθώς το παραδοσιακό ποτό δεν αποτελεί μέρος του πολιτισμού της Ινδίας, τα μπαρ της χώρας τείνουν να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες - φθηνά, καυτά τοπικά μπαρ που συχνάζουν από τον άνδρα της Ινδίας και κλασσικοί χώροι που τροφοδοτούν το προοδευτικό πλήθος μέσης και ανώτερης τάξης. Το τελευταίο μπορεί να βρεθεί μόνο σε μεγάλες πόλεις.

Ένας ενδιαφέροντος όρος που χρησιμοποιείται στην Ινδία είναι αυτός του "resto-pub" ή του "resto-bar". Αυτά είναι εστιατόρια που διπλασιάζονται ως μέρη όπου μπορείτε να πιείτε και μερικές φορές χορεύετε αργότερα τη νύχτα, καθώς πολλά εστιατόρια δεν σερβίρουν αλκοόλ στην Ινδία. Ένα κομψό παράδειγμα ενός μπαρ αποκατάστασης είναι το Bonobo , στο προάστιο του Bandra του Μπουμπάι.

Το Mumbai έχει γίνει πολύ κοσμοπολίτικο τα τελευταία χρόνια και συνεχώς εξυπηρετεί μια σειρά από μοντέρνα νέα μπαρ μέσα και γύρω από το Bandra, καθώς και στο νότιο Βομβάη και την τουριστική περιοχή της Colaba. Το Goa είναι επίσης γνωστό για την πληθώρα των μπαρ και κλαμπ. Επιπλέον, εκτός από το Sikkim, είναι το μόνο κράτος στην Ινδία που έχει καζίνο .

Οι μεγάλοι σύλλογοι που απαλλάσσονται από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας συνήθως βρίσκονται μόνο σε διεθνή ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων και μερικές φορές σε εμπορικά κέντρα.

Λόγω των απαγορευτικών επιβαρύνσεων κάλυψης (μερικές φορές μέχρι 3.000 ρουπίες ανά ζευγάρι) και του κόστους των ποτών, μόνο οι πλουσιότεροι Ινδοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά σε πάρτι σε αυτά τα μέρη. Οι εγκαταστάσεις είναι παγκόσμιας κλάσης και αν δεν ήταν για τη μουσική διαστρεβλωμένη με τα τελευταία κομμάτια Bollywood, προκαλώντας μια φρενήρη εκδήλωση του χορού από το πλήθος, θα μπορούσατε εύκολα να ξεχάσετε ότι ήσασταν στην Ινδία.

Το Μουμπάι είναι το μέρος για να έρθετε για πολυάσχολες εκδρομές που προσφέρουν μια ζωντανή ατμόσφαιρα και φθηνή μπύρα. Οι χώροι ζωντανής μουσικής στη Βομβάη είναι επίσης εξαιρετικοί. Το Μπανγκαλόρ, με το μεγάλο μείγμα ομογενών του, έχει έναν εκκολαπτόμενο πολιτισμό παμπ με πολλές συναυλίες. Επιπλέον, μερικές μεγάλες παραδοσιακές και ροκ μπάντες μπορούν να βρεθούν στην Γκόα και το Δελχί.

Εξωτερικά μέρη

Η ηδονιστική, χίπις κατάσταση της Γκόα έχει αναπτύξει μια φήμη για τα υπαίθρια ψυχεδελικά κόμματα της έκθεσής της και εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποιο βαθμό, παρά τη σκληρή ρύθμιση.

Η σκηνή έχει γίνει πολύ υπόγεια και αυτοσχέδια, με μέρη που λαμβάνουν χώρα σε απομακρυσμένες περιοχές γύρω από Anjuna, Vagator, Arambol, Morjim και Palolem.

Άλλες δημοφιλείς τοποθεσίες για υπαίθρια ψυχεδελικά κόμματα τρανς είναι γύρω από το Manali και το Kasol στην πολιτεία του Himachal Pradesh στη βόρεια Ινδία και το Guwahati στο Assam, στη βορειοανατολική Ινδία .

Η αστυνομική παρουσία αποτελεί συνεχή απειλή και πολλά κόμματα διακόπτονται εάν τα απαιτούμενα χρήματα δωροδοκίας δεν έχουν καταβληθεί καταλλήλως.

Πολιτιστικές παραστάσεις

Από το φτωχό υπόβαθρο, το Κολκάτα έχει εξελιχθεί στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας. Έχει να προσφέρει πολλά για όσους ενδιαφέρονται για ζωντανό χορό, δράμα και μουσική. Καθημερινές βραδινές παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πολιτιστικό κέντρο Rabindra Sadan.

Στη Βομβάη, όσοι ενδιαφέρονται για πολιτιστικές παραστάσεις θα πρέπει να κατευθυνθούν στο Εθνικό Κέντρο Καλών Τεχνών στην άκρη του Nariman Point. Το Δελχί, καθώς και οι πόλεις Jaipur και Udaipur στο Ρατζαστάν, έχουν επίσης ενδιαφέροντα πολιτιστικά προγράμματα.