Ινδία Ταξιδιωτικές Συμβουλές: πόσιμο νερό, υγιεινή και διαμονή υγιή

Δυστυχώς η υγιεινή και η υγιεινή λείπουν στην Ινδία και μπορεί να είναι η αιτία της ασθένειας για τους επισκέπτες, ειδικά για εκείνους που πίνουν άθελά μολυσμένο νερό ή τρώνε μολυσμένα τρόφιμα. Ορισμένες προσαρμογές είναι απαραίτητες όταν ταξιδεύετε στην Ινδία. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς στην Ινδία.

Πόσιμο νερό στην Ινδία

Το μεγαλύτερο μέρος του νερού της βρύσης της Ινδίας είναι ακατάλληλο για κατανάλωση. Τα εστιατόρια θα προσφέρουν επεξεργασμένο πόσιμο νερό, αλλά είναι καλό οι επισκέπτες να πίνουν πάντα εμφιαλωμένο νερό.

Το εμφιαλωμένο νερό στην Ινδία έρχεται σε δύο τύπους - συσκευασμένο πόσιμο νερό, και καθαρό μεταλλικό νερό, όπως η μάρκα των Ιμαλαΐων. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τους. Συσκευασμένο πόσιμο νερό είναι το νερό που έχει υποστεί επεξεργασία και έχει γίνει υγιεινό για κατανάλωση, ενώ το μεταλλικό νερό προέρχεται φυσικά από την υπόγεια πηγή του και εμφιαλώνεται υγιεινά. Και τα δύο είναι ασφαλή για κατανάλωση, αν και το μεταλλικό νερό είναι καλύτερο, καθώς δεν περιέχει χημικά, καθώς και η ποιότητα του επεξεργασμένου πόσιμου νερού ποικίλλει.

Τρόφιμα στην Ινδία

Η διάρροια είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας για τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Ινδία και το φαγητό είναι συχνά η αιτία. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης, μαγειρέματος και εξυπηρέτησης. Εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι, αποφύγετε μπουφέδες και τρώτε μόνο φρεσκοψημένα τρόφιμα που σερβίρονται ζεστά. Ένα σημάδι ενός καλού εστιατορίου είναι αυτό που γεμίζει με ανθρώπους. Προσέξτε να τρώτε πλυμένες σαλάτες, φρέσκους χυμούς φρούτων (που μπορεί να αναμιχθούν με νερό) και πάγο.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν επίσης να μην τρώνε κρέας ενώ στην Ινδία και προτιμούν να επωφεληθούν από το ευρύ φάσμα των χορτοφαγικών πιάτων που προσφέρονται σε όλη τη χώρα. Οι τρώγοντες κρέατος πρέπει να αποφεύγουν τα τρόφιμα από φθηνά εστιατόρια και πωλητές σιδηροδρομικών σταθμών. Εάν σας αρέσει το φαγητό στο δρόμο, η εποχή των μουσώνων δεν είναι η στιγμή να επιδοθείτε, καθώς η μόλυνση του νερού και των λαχανικών αυξάνεται.

Απορρίμματα στην Ινδία

Ο αυξανόμενος πληθυσμός της Ινδίας και τα αυξανόμενα επίπεδα κατανάλωσης έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών παράγονται στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας κάθε μέρα και το ποσό των σκουπιδιών που περικλείουν είναι συχνά συγκλονιστικό για τους επισκέπτες. Η έλλειψη κάδων απορριμμάτων συμβάλλει πολύ στο πρόβλημα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να παρακολουθούν όπου περπατούν και, ει δυνατόν, να κρατούν τα σκουπίδια τους μέχρι να βρουν ένα κατάλληλο μέρος για να το πετάξουν.

Ρύπανση στην Ινδία

Η ρύπανση είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ινδία, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπου η ποιότητα του αέρα είναι πολύ χαμηλή. Το θέμα είναι χειρότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω της ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως το Δελχί , τα Καλκούτα και το Βομβάη . Οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πρέπει πάντα να παίρνουν φάρμακα.

Τουαλέτες στην Ινδία

Δυστυχώς ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ινδίας είναι η σοβαρή έλλειψη δημόσιων τουαλετών, η οποία κατηγορείται για το κοινό βλέμμα των ανδρών που ανακουφίζονται από την πλευρά του δρόμου. Επιπλέον, οι δημόσιες τουαλέτες που παρέχονται είναι συνήθως βρώμικες και δεν συντηρούνται καλά, και πολλές από αυτές είναι η ποικιλία "squat". Εάν πρέπει να πάτε στην τουαλέτα, είναι καλύτερο να κατευθυνθείτε σε εστιατόριο ή ξενοδοχείο και να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις εκεί.

Συμβουλές για να μένετε υγιείς στην Ινδία

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει αντιβακτηριακά σφουγγαράκια με το χέρι σας. Θα διαπιστώσετε ότι είναι χρήσιμες σε μια σειρά από καταστάσεις που περιλαμβάνουν καθαρισμό των χεριών σας πριν από το φαγητό, καθώς και όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο. Όταν αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό, βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα είναι άθικτη. Οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι επαναχρησιμοποιούν κενά μπουκάλια νερού και τα γεμίζουν με νερό της βρύσης. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να λαμβάνετε συμπληρώματα Acidophilus και να τρώτε πολλά γιαούρτι, για να τεντώσετε το στομάχι και τα έντερα με "καλά" βακτήρια.