Πετώντας στην Ινδία

Ο σωστός και λανθασμένος τρόπος να χειριστεί το Baksheesh στην Ινδία

Παρόλο που η ανατροπή στην Ινδία δεν είναι υποχρεωτική, το να κάνεις κάτι τέτοιο είναι μια ωραία χειρονομία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναμένεται μια μικρή συμβουλή. Οι κανόνες της εθιμοτυπίας για την απαλλαγή στην Ινδία είναι λίγο συγκεχυμένοι ως συγκρούσεις αποικιακού παρελθόντος, τουρισμού και πολιτιστικών επιρροών.

Δεν αποτελεί έκπληξη πολλοί ταξιδιώτες στην Ινδία δεν είναι σίγουροι αν θα πρέπει να συμβουλεύουν ή όχι. Η πλειοψηφία των χωρών της Ασίας δεν έχει μια κουλτούρα ανατροπής , αν και αυτό μπορεί να αλλάζει αργά καθώς η δυτική επιρροή επεκτείνεται στην πολιτισμική μετάλλαξη.

Η κατάρρευση στην Κίνα και σε λίγες άλλες χώρες μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. η ανατροπή στην Ιαπωνία μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί αγενής !

Τι είναι ο Baksheesh;

Η λέξη "baksheesh" είναι στην πραγματικότητα Περσική προέλευση. οι ταξιδιώτες το ακούν πάρα πολύ συχνά στην Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Παρόλο που το baksheesh αναφέρεται μερικές φορές σε απλή δωρεά, οι συνειδητοποιήσεις διαφέρουν ανάλογα με το πλαίσιο.

Για παράδειγμα, ένας ζητιάνος μπορεί να απαιτήσει " baksheesh! Baksheesh! " Παρόλο που δεν έγινε καμία υπηρεσία. Απλά ζητώντας " baksheesh; " μπορεί να είναι ένας τρόπος να διερωτηθεί κανείς αν κάποιος με αρχή είναι πρόθυμος να κάμψει τους κανόνες λίγο.

Baksheeh στην Ινδία

Συμβουλές στην Ινδία είναι συνήθως αναφέρεται ως baksheesh . Σκεφτείτε να δίνετε baksheesh ως μια μικρή πράξη εκτίμησης για καλή εξυπηρέτηση. Θα σας ζητηθεί συχνά baksheesh στην Ινδία, αλλά μπορεί να αρνηθεί οποτεδήποτε.

Οι συμβουλές στην Ινδία είναι συχνά πολύ μικρότερες (έως και 10%) από ό, τι αναμένεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες όπου οι υπάλληλοι εξαρτώνται από την απαλλαγή των πελατών ως σημαντικό μέρος των μισθών τους.

Πάρτε μερικές μικρές αλλαγές όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την άφιξή σας στην Ινδία. Κάντε μια πρακτική διαχωρισμού των χρημάτων σας . να φέρει μερικούς μικρούς λογαριασμούς σε μια προσιτή τσέπη ώστε να μπορείτε να δώσετε baksheesh γρήγορα χωρίς να σκάβετε μέσα από ένα σωρό χρήματα εν όψει όλων. Δεν θα πρέπει να εκθέτετε το πορτοφόλι σας για να αρπάξετε κλέφτες κάθε φορά που δίνετε μια μικρή συμβουλή - την οποία μπορείτε να βρείτε πιο συχνά από το αναμενόμενο.

Σημείωση: Οι ζητιάνοι στην Ινδία συχνά πλησιάζουν με τις απαιτήσεις του " Baksheesh! Baksheesh! " Κάποιος που σας ρωτάει στο δρόμο για baksheesh χωρίς να παρέχει μια υπηρεσία είναι απλώς επαιτεία. Οι παιγνιώδεις συμμορίες και ιεραρχίες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ινδία - μην διαιωνίζετε αυτή την κακή βιομηχανία καθιστώντας την κερδοφόρα.

Πόσο συμβουλές στην Ινδία

Όπως πάντα, οι ακριβείς αριθμοί είναι αμφισβητήσιμοι και εξαρτώνται από την ποιότητα της υπηρεσίας, αλλά υπάρχουν κάποιες χαλαρές οδηγίες.

Παρόλο που βλέπουμε τη φτώχεια στην Ινδία, οι Δυτικοί θέλουν να είναι υπερβολικά γενναιόδωροι και να κάνουν λάθος από την πλευρά του να δίνουν πάρα πολλά, προκαλώντας έτσι πολιτισμική μετάλλαξη με την πάροδο του χρόνου. Οι προσδοκίες για τη μετατόπιση του δικαιώματος, καθώς οι τουρίστες προτιμώνται. Οι ντόπιοι, οι οποίοι δεν ασχολούνται με την απόρριψη όσο και με τους τουρίστες, θεωρούν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν αξιοπρεπή υπηρεσία στις χώρες τους. Το προσωπικό θα περίμενε μάλλον τους αφελείς τουρίστες.

Ανατρέφοντας στα εστιατόρια

Πριν αποφασίσετε πόσο να συμβουλεύεστε ένα εστιατόριο στην Ινδία, θα πρέπει να ελέγξετε το λογαριασμό. Οι χρεώσεις στο συνηθισμένο έγγραφο θα πρέπει να αναλυθούν.

Αναζητήστε τον "Φόρο Υπηρεσίας" που λαμβάνει η κυβέρνηση και οποιεσδήποτε "χρεώσεις υπηρεσιών" που λαμβάνει το εστιατόριο. Αυτά είναι ξεχωριστά στοιχεία. Μπορεί να δείτε ότι το εστιατόριο έχει ήδη προσθέσει 5 ή 10 τοις εκατό στο λογαριασμό ως χρέωση υπηρεσιών. μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τη δωρεά σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η διοίκηση θα δώσει κάποια από τις χρεώσεις υπηρεσιών στο προσωπικό. Μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τους βασικούς μισθούς. Αν η υπηρεσία ήταν υποδειγματική, σκεφτείτε να αφήσετε μια άκρη μετρητών 5 - 10 τοις εκατό.

Εάν δεν υπάρχει χρέωση υπηρεσίας, μπορείτε να ανακαλύψετε περίπου 5 - 10% στα βασικά δείπνα στα εστιατόρια. Εάν ο λογαριασμός είναι αρκετά υψηλός (περίπου Rs 1.000 ή περισσότερο), μπορείτε να συμβουλεύετε λίγο λιγότερο.

Αφήνοντας το 5 - 7 τοις εκατό αρκεί.

Γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την κατάρρευση στην Ινδία

Πότε να αφήσετε μια συμβουλή στην Ινδία

Η απόρριψη στην Ινδία είναι περισσότερο αίσθηση εντέρου και δεν ακολουθεί άκαμπτες κατευθυντήριες γραμμές . θα πάρετε γρήγορα γρήγορα καθώς ταξιδεύετε στη χώρα . Κρατήστε μια τρύπα από μικρά χαρτονομίσματα (Rs.10) για να διανείμει όταν συμβαίνουν καταστάσεις εξοικονόμησης-προσώπου.

Ορισμένα σενάρια ίσως σας ζητήσουν να προσφέρετε λίγο baksheesh εκ των προτέρων, ώστε να λάβετε ταχύτερη ή καλύτερη εξυπηρέτηση αργότερα - χρησιμοποιήστε την κρίση σας. Αν αποφασίσετε να πείσετε εκ των προτέρων, βεβαιωθείτε ότι η προληπτική ανατροπή σας δεν είναι παρερμηνευμένη ως δωροδοκία!

Ακριβώς όπως όταν αναποδογυρίζετε στη Δύση, μην προσφέρετε δωρεά στην Ινδία εάν δεν το αξίζει. Οι αγαστές αλληλεπιδράσεις και η κακή εξυπηρέτηση δεν πρέπει ποτέ να ανταμειφθούν με πρόσθετα χρήματα. Για προφανείς λόγους, μην προσφέρετε ποτέ συμβουλές σε αστυνομικούς ή κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες για την απόρριψη στην Ινδία είναι να το κάνετε αυτό με διακριτικότητα και χωρίς χρέωση, χωρίς να επιστήσετε την προσοχή στη γενναιοδωρία σας.