Ανατρέφοντας στην Ιαπωνία

Η εγκατάλειψη της Ιαπωνίας θα μπορούσε να είναι πραγματικά προσβλητική

Η κατάρρευση στην Ιαπωνία θα μπορούσε να προκαλέσει μια δυσάρεστη κατάσταση, ή ακόμα χειρότερα, να ερμηνευτεί εσφαλμένα ως προσβολή. Παίξτε το σε ασφαλή: Ας υποθέσουμε ότι όλες οι τιμές στην Ιαπωνία περιλαμβάνουν ήδη το δωρεάν με τη μορφή μιας χρέωσης υπηρεσίας!

Παρόλο που υπάρχουν εξαιρέσεις , ιδιαίτερα επειδή οι δυτικοί τουρίστες εξακολουθούν να εισάγουν δωρεάν σε μέρη όπου δεν αναμενόταν, η ανατροπή γενικά δεν είναι μέρος της ασιατικής κουλτούρας. Σε χώρες όπως η Ιαπωνία, όπου η δωρεά δεν είναι συνηθισμένη, αφήνοντας μια άκρη ακατάλληλη είναι σχεδόν όπως λέει: «Αυτή η επιχείρηση πιθανότατα δεν κάνει αρκετά καλά για να σας πληρώσει ένα σωστό μισθό, οπότε εδώ είναι λίγο κάτι παραπάνω».

Ισχύουν οι κανόνες αποθήκευσης . Σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό θα δεχθεί την άκρη σας με ένα νευρικό χαμόγελο απλά για να αποφύγει πιθανή αντιπαράθεση ή δυσάρεστη αλληλεπίδραση κατά την επιστροφή χρημάτων σας. Μπορεί να μην μπορούν να μιλούν αρκετά αγγλικά για να εξηγήσουν γιατί επιστρέφουν τα χρήματά σας.

Το να μπαίνεις στην Ιαπωνία χωρίς έναν καλό λόγο (ή να το κάνεις λάθος) θα μπορούσε να συναντήσει άθλια ή αγενής. Υπάρχουν μόνο λίγες εξαιρέσεις για το πότε πρέπει να συμβουλεύεστε (π.χ., δίνετε ένα δώρο σε έναν φίλο ως επιστροφή για μια εξαιρετική εμπειρία που πληρώνεται από αυτούς).

Πώς να αφήσετε μια συμβουλή στην Ιαπωνία με τον σωστό τρόπο

Στη σπάνια περίπτωση που πρέπει πραγματικά να δώσετε μια συμβουλή στην Ιαπωνία, το κάνετε αυτό τοποθετώντας τα χρήματα μέσα σε ένα καλαίσθητο, διακοσμητικό φάκελο και σφραγίζοντάς το. Η συμβουλή θα πρέπει να παρουσιάζεται ως περισσότερο δώρο από απλά πρόσθετα μετρητά ή πληρωμή για υπηρεσίες. Τραβήξτε το στον παραλήπτη χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια και με ένα ελαφρύ τόξο.

Εάν ο παραλήπτης κλίνει με ευγνωμοσύνη, ξέρει πώς να επιστρέψει το τόξο του με το σωστό δρόμο .

Μην περιμένετε να ανοίξουν το δώρο σας αμέσως. οι πιθανότητες είναι ότι θα το βάλουν στην άκρη και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν αργότερα για να σας ευχαριστήσουν. Δίνοντας δώρα στην Ασία ακολουθεί μια εθιμοτυπία που εξασφαλίζει ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να είναι δυσαρεστημένο.

Σημείωση: Το τράβηγμα μετρητών από την τσέπη σας με πλήρη προβολή του παραλήπτη είναι ο χειρότερος τρόπος χειρισμού της συναλλαγής!

Συμβουλεύοντας το προσωπικό του ξενοδοχείου στην Ιαπωνία

Παρόλο που η απόρριψη είναι μερικές φορές αποδεκτή σε μερικά ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα περισσότερα ξενοδοχεία του προσωπικού που συναντήσατε είναι εκπαιδευμένα να αρνούνται ευγενικά συμβουλές και μάρκες δωρεάν. Μην επιμένετε ότι κάποιος αποδέχεται την συμβουλή σας. μπορεί να απαγορευθεί και μια προϋπόθεση για την απασχόληση.

Γιατί η ανατροπή στην Ασία συνήθως δεν είναι καλή ιδέα

Με λίγες μόνο εξαιρέσεις - οι Φιλιππίνες, για παράδειγμα - η Ασία δεν έχει πολύ πολιτισμό ή ιστορία ανατροπής. Στην πραγματικότητα, δίνοντας κάποιον επιπλέον χρήματα μπορεί να υπονοήσει ότι δεν πιστεύετε ότι κερδίζουν δίκαιο μισθό. Μερικές φορές το προσωπικό θα πανικοβληθεί και θα τρέξει κάτω από το δρόμο για να σας πιάσει και να επιστρέψει τα χρήματα, σκεπτόμενος ίσως εσείς absentmindedly άφησε στο τραπέζι!

Ακόμα κι αν οι μισθοί είναι χαμηλοί και οι ώρες είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σύγκριση με εκείνους της πατρίδας σας, αφήνοντας μια διαδρομή πολιτιστικής μετάλλαξης μετά το ταξίδι σας εξακολουθεί να είναι κακή ιδέα. Αφήστε όσο το δυνατόν μικρό αποτύπωμα: μην εισαγάγετε νέες πρακτικές σε μια κουλτούρα. Ακριβώς όπως όταν δίνετε χρήματα σε ζητιάνους, η κατανόηση του πλήρους οικονομικού και πολιτιστικού αντίκτυπου είναι δύσκολη.

Δυτικοί τουρίστες που αισθάνονται ότι απλά θέλουν να βοηθήσουν να αφήσουν συμβουλές ούτως ή άλλως, και αναπόφευκτα το προσωπικό σε ιδρύματα αρχίζουν να περιμένουν συμβουλές πιο συχνά.

Κάποιοι εργοδότες απαιτούν οι συμβουλές να αντιστραφούν ή ακόμη και να απειλούν να πληρώσουν χαμηλότερους μισθούς επειδή πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν τη διαφορά στις συμβουλές. Οι ντόπιοι που προσλαμβάνουν τις ίδιες θέσεις και συνήθως δεν ανατρέπουν δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται επίσης. το προσωπικό θα προτιμούσε να περιμένει κάποιον που ενδέχεται να αφήσει χρήματα στο τραπέζι.

Η στρογγυλοποίηση των ναύλων ενός μικρού ποσού για τους οδηγούς είναι αρκετά συνηθισμένη σε όλη την Ασία. Αυτό είναι κυρίως θέμα ευκολίας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναζητούν και να αντιμετωπίζουν μικρές αλλαγές για να σας δώσουν. Η ανατροπή αναμένεται ως μέρος του μισθού σε ορισμένες ειδικές περιστάσεις. ανατρέποντας τον οδηγό ή τον αχθοφόρο σας, ενώ η πεζοπορία στο Νεπάλ είναι μια τέτοια περίπτωση.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με την απόρριψη στην Ασία, ελέγξτε το λογαριασμό για να δείτε εάν έχει προστεθεί μια χρέωση υπηρεσιών. Σε πολλά μέρη, 10% έως 15% προστίθενται στην επιταγή για να καλύψουν το προσωπικό.

Θα μπορούσατε να αφήσετε μερικά επιπλέον κέρματα στο τραπέζι, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα καταλήξουν στις σωστές τσέπες.