Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Sushi

16 τυχαίες κουκίδες για τους λάτρεις του Sushi

Εξαιρετικά εθιστικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό - το σούσι παραμένει ένα μυστήριο για τους απροσδιόριστους. Γιατί θα ήθελε κάποιος να πληρώσει τόσα πολλά για μερικά tidbits από ωμό ψάρι; Σε αντίθεση με το σούσι του σούπερ μάρκετ, που έχει ξεσπάσει αλυσίδες στη Δύση, μια πραγματική εμπειρία σούσι είναι αξέχαστη και δύσκολη για να αναδημιουργηθεί. Οι Δάσκαλοι στην Ιαπωνία ξέρουν πώς να κάνουν κάθε ένα δάγκωμα μια βόλτα χρώματος, υφής, γεύσης και παρουσίασης.

Εάν πηγαίνετε για μια σωστή εμπειρία, ξέρετε τον σωστό τρόπο για να φάτε σούσι .

Υπαινιγμός: Στρίψτε το κάθε κομμάτι με σάλτσα σόγιας και το Wasabi δεν είναι ο καλύτερος τρόπος!

Το σούσι προέρχεται έξω από την Ιαπωνία

Αν και οι Ιάπωνες παίρνουν πλήρη πίστωση για αυτό που ονομάζουμε σούσι σήμερα, η έμπνευση για το σούσι πιστεύεται ότι ξεκίνησε στη Νοτιοανατολική Ασία . Το Nare-zushi , που έχει υποστεί ζύμωση σε ξινό ρύζι, προέρχεται από τον ποταμό Mekong πριν εξαπλωθεί στην Κίνα και αργότερα στην Ιαπωνία.

Η σύγχρονη έννοια του σούσι εφευρέθηκε στην Ιαπωνία από την Hanaya Yohei κάποια στιγμή γύρω στο τέλος της περιόδου Edo κάποτε στα μέσα του 1800.

Το σούσι ξεκίνησε ως Φτηνές Φαγητό

Μια φορά κι έναν καιρό, το σούσι δεν απαιτούσε μια πλατινένια πιστωτική κάρτα για να απολαύσει. Το Sushi έπιασε αρχικά ως ένα φτηνό, γρήγορο σνακ για να φάει με τα χέρια, απολαμβάνοντας μια θεατρική παράσταση. Ξεχάστε το ποπ κορν: περάστε το σούσι!

Το Wasabi σας δεν είναι πιθανώς πραγματικό Wasabi

Το πραγματικό wasabi προέρχεται από τη ρίζα του φυτού wasabia japonica στην Ιαπωνία, όχι από χρένο, όπως συχνά αντικαθίσταται.

Το ισχυρό έγκαυμα της wasabi προέρχεται από φυσικά αντιμικροβιακές χημικές ουσίες στο φυτό, την τέλεια φιλοφρόνηση για τη θανάτωση πιθανών μικροβίων και παρασίτων στα ωμά θαλασσινά.

Το αυθεντικό wasabi είναι ακριβό. μερικές φορές σούσι εστιατόρια ακόμη και χρέωση για αυτό. Τα υλικά που παρέχονται συχνά στα εστιατόρια sushi mid-range είναι φτιαγμένα από χρένο και σκόνη μουστάρδας, έπειτα χρωματισμένα πράσινα με τεχνητές βαφές για να μοιάζουν με την πραγματική συμφωνία.

Αρχικά, το ρύζι Sushi δεν καταναλώθηκε ποτέ

Το ξινό, το ζυμωτικό ρύζι ήταν τυλιγμένο γύρω από τα ηλικιωμένα ψάρια μόνο για να βοηθήσει στη διαδικασία της δημιουργίας umami - μια μοναδική, ξινή γεύση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ζύμωσης, το ρύζι απορρίφθηκε και καταναλώθηκε μόνο το ψάρι. Το ρύζι ζύμωσης συνέβαλε επίσης στη διατήρηση των ψαριών και στην προστασία του από τις μύγες.

Σήμερα, η προετοιμασία του ρυζιού που χρησιμοποιείται για το σούσι θεωρείται σημαντική από την προετοιμασία του ίδιου του ψαριού.

Το Nori έχει μερικές άθλιες προελεύσεις

Το Nori - τα φύκια που χρησιμοποιούνται για την περιτύλιξη του σούσι - ήταν κάποτε αποξεσμένο από τα ξύλινα πόδια των αποβάθρων και ακόμη και από τις κάτω πλευρές των σκαφών. Η φουσκωτή ουσία στη συνέχεια πιέστηκε σε φύλλα και ξηράνθηκε στον ήλιο. Σήμερα, η νορί καλλιεργείται και εκτρέφεται. Δυτικά brands toast nori για λόγους ασφαλείας, ενώ πολλές ιαπωνικές μάρκες δεν ενοχλούν και επιλέγουν να προστατεύσουν την ψαροειδή γεύση.

Το Sushi γίνεται Zushi όταν ο τύπος είναι καθορισμένος

Εάν ο τύπος του σούσι προηγείται της λέξης, το "σούσι" μεταλλάσσεται σε " zushi" στην ιαπωνική γλώσσα. Για παράδειγμα, maki (αυτό που ονομάζουμε ρολό σούσι) είναι maki-zushi . nigiri (ρύζι με ένα κομμάτι sashimi πιέζεται στην κορυφή) είναι nigiri-zushi .

Το Puffer Fish είναι το πιο επικίνδυνο Sashimi

Το Fugu ή το pufferfish περιέχουν θανάσιμες ποσότητες δηλητηρίου στους αδένες και τα όργανα του.

Αν κάποιος σεφ ακρωτηριαστεί κατά λάθος με ένα μαχαίρι ενώ προετοιμάζει το σασίμι, θα μπορούσε να σκοτώσει τον πελάτη του. Για να πιστοποιήσετε ότι εργάζεστε με το fugu sashimi , οι σεφ στην Ιαπωνία πρέπει να υποβληθούν σε μια αυστηρή διαδικασία κατάρτισης και πιστοποίησης - στη συνέχεια, τρώνε το δικό τους τελικό προϊόν! Και ναι, υπήρξαν θανάτοι κατά τη διάρκεια των τελικών εξετάσεων.

Για αιώνες, ο μόνος νόμος που αφορά τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας είναι ότι δεν μπορεί ποτέ να φάει fugu λόγω του κινδύνου που συνεπάγεται - ακόμα και τα γενέθλιά του .

Maki Rolls είναι έργο τέχνης

Ξεχάστε το τυποποιημένο "Californian roll" που βρίσκεται σε οποιαδήποτε φθηνή πρίζα σούσι στη Δύση. Τα συστατικά για πραγματικά maki-zushi (κυλίνδρους σούσι) επιλέγονται από τους κυρίους, έτσι ώστε η γεύση, η υφή και ακόμη και τα χρώματα να αλληλοσυμπληρώνονται. Τα ρολά σερβίρονται ήδη κομμένα σε δίσκους έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να δουν την καλλιτεχνική δουλειά μέσα.

Ο Maki-zushi παίρνει το όνομά του από το Mat

Το μπαμπού χαλάκι που δίνει σούσι ρολά κυλινδρικό σχήμα τους καλείται makisu στα ιαπωνικά. Ενώ οι ροδέλες σούσι είναι η πιο δημοφιλής μορφή σούσι στη Δύση, οι Ιάπωνες προτιμούν συχνά nigiri - ένα κομμάτι ψαριών που πιέζεται πάνω από μια λωρίδα του ρυζιού με το χέρι.

Το Maki-zushi έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει σε άλλα συστατικά όπως το καρότο, το αγγούρι ή το daikon να προσθέσετε κρίσιμη στιγμή. Το Nigiri έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στον τρώγοντα να βουτήξει μόνο την πλευρά του ψαριού στη σάλτσα σόγιας χωρίς να καταστρέψει το ρύζι (μια σημαντική πτυχή της εθιμοτυπίας του σούσι ).

Το Maki-zushi δεν είναι πάντα τυλιγμένο σε φύκια

Παρόλο που είμαστε πιο εξοικειωμένοι με το σούσι τυλιγμένο σε μαύρη νορί (φύκια), το maki-zushi τυλίγεται μερικές φορές σε χαρτί σόγιας, αγγούρι ή αυγό στην Ιαπωνία.

Το Sushi πρέπει να τρώγεται με τα χέρια

Αλήθεια για την προέλευσή του ως ένα απλό γρήγορο φαγητό, ο σωστός τρόπος για να φάτε σούσι είναι με τα δάχτυλά σας. Τα chopsticks τυπικά χρησιμοποιούνται μόνο για να τρώνε sashimi - πρώτες φέτες ψαριών.

Ακόμα και το φρέσκο ​​σούσι είναι παγωμένο πρώτα

Οι κανονισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη απαιτούν να ψύχονται τα ακατέργαστα ψάρια για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να σκοτωθούν πιθανά τρεμνάκια και παράσιτα. Στην Ευρώπη, τα ωμά ψάρια πρέπει να έχουν παγώσει στους -20 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 24 ώρες. Ακόμη και τα φρέσκα ωμά ψάρια που σερβίρονται στα δυτικά εστιατόρια σούσι έχουν παγώσει, πράγμα που βλάπτει την αρχική γεύση και την υφή.

Οι Ιάπωνες δάσκαλοι σούσι εκπαιδεύονται για να αναγνωρίσουν πιθανά προβλήματα, όπως τρεχούμενα και παράσιτα στα ψάρια που αγοράζουν στην αγορά. Η άρρωσση των πελατών θα ήταν τρομερή ντροπή.

Η σπατάλη σάλτσας σόγιας είναι κακή μορφή

Αφήνοντας πίσω μια πράσινη, σκοτεινή λάσπη σάλτσας σόγιας με επιπλέει ρύζι και υπολείμματα του γεύματός σας είναι εξαιρετικά κακή μορφή. Η σπατάλη πολύτιμης σάλτσας σόγιας ήταν πάντοτε μπερδεμένη . Για να απολαύσετε το σούσι με τον ιαπωνικό τρόπο, ρίξτε το μικρότερο ποσό σάλτσας σόγιας στο μπολ σούσι και γεμίστε το όπως είναι απαραίτητο.

Μην αναμιγνύετε wasabi στη σάλτσα σόγιας σας. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα chopstick για να βουρτσίζετε λίγο μερικά κομμάτια σούσι. Τελικά, θα πρέπει να εμπιστευτείτε τον σεφ και την επιλογή των καρυκευμάτων που πιθανώς έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Δεν πρέπει να βουτήξετε το ρύζι Sushi

Εάν χρειάζεται να βουτήξετε nigiri στη σάλτσα σόγιας σας, θα πρέπει να το γυρίσετε και να βουτήξετε ελαφρά μόνο τα ψάρια. Μεγάλη υπερηφάνεια και προσπάθεια τίθεται στη δημιουργία ρύζι σούσι που έχει τη σωστή, κολλώδη υφή. Η σάρωση του ρυζιού μέχρι να πέσει στο κύπελλο σας είναι μια ερασιτεχνική κίνηση.

Τα σούσια που παρασκευάζονται με γαρνιτούρες, όπως σάρκα ή γλυκές και πικάντικες σάλτσες - το unagi (χέλι) είναι ένα παράδειγμα - δεν πρέπει ποτέ να βυθιστεί σε σάλτσα σόγιας. Για να εκτιμήσετε πλήρως μια αυθεντική εμπειρία σούσι, αποφύγετε το πνίξιμο κάθε κομμάτι με σάλτσα σόγιας.

Το Nigiri πρέπει να καταναλωθεί

Οι ειδήμονες του Sushi συστήνουν ότι το nigiri, μια φέτα ψαριού που πιέζεται επάνω σε μια λωρίδα ρυζιού, απολαμβάνει καλύτερα κάνοντας το ανάποδα να τοποθετήσει την πλευρά των ψαριών στη γλώσσα. Το Nigiri τρώγεται συνήθως με τα δάχτυλα και όχι με τα ξυλάκια, ώστε να μπορείτε να το κρατήσετε μαζί και να το περιστρέψετε ευκολότερα. Δοκίμασε το!

Μπορείτε να αγοράσετε το σεφ ένα ποτό

Στο τέλος μιας αυθεντικής εμπειρίας σούσι, μπορείτε να προσφέρετε για να αγοράσετε τον σεφ ένα πλάνο του χάριτος σε ευγνωμοσύνη. Εάν δέχεται, θα πρέπει να έχετε μαζί του έναν . Εκτός από το σουτ, αποφύγετε την αποστροφή του σεφ με μικρές συζητήσεις ή ερωτήσεις σχετικά με το φαγητό - πρέπει να εστιάσει στο αιχμηρό μαχαίρι στο χέρι!

Εάν ο πυροβολισμός σας έχει απορριφθεί, κάτι που μπορεί να είναι πολύ καλό, απλώς πείτε ευγενικά ευγνωμοσύνη . Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η εμπειρία, μην προσπαθήσετε να παραδώσετε επιπλέον χρήματα! Η απόρριψη στην Ιαπωνία δεν είναι συνηθισμένη και μπορεί να είναι δυσάρεστη αν γίνει εσφαλμένα.