Αγορές χωρίς Φόρους στη Σιγκαπούρη

Εξαργύρωση φόρων που καταβάλλονται για την αγορά σας Σιγκαπούρη Spree

Οι αγορές αφορολόγητων ειδών ίσως έχουν επινοηθεί αλλού, αλλά η Σιγκαπούρη τελειοποίησε την ιδέα. Το νησί-κράτος κυριολεκτικά γεμίζει με εμπορικά κέντρα (πολλά κέντρα συνδέονται μέσω κλιματιζόμενων υπόγειων περασμάτων). επιπλέον, ο φόρος επί των αγαθών και υπηρεσιών (GST) 7% που εισπράττεται για αγορές στη Σιγκαπούρη μπορεί να επιστραφεί στο Changi Airport πριν από την εξερχόμενη πτήση.

Το ηλεκτρονικό σύστημα επιστροφής τουριστών της Σιγκαπούρης (eTRS) μειώνει τον αριθμό των απαραίτητων βημάτων για να ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

Το παλιό σύστημα χαρτιού θα παραμείνει σε ισχύ για εμπόρους λιανικής πώλησης που δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα eTRS.

Για τις αγορές eTRS, θα σας ζητηθεί να ορίσετε μια ενιαία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να χρησιμεύσει ως "διακριτικό" για τις αφορολόγητες αγορές σας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε αγορές χρησιμοποιώντας άλλες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες , αλλά το "διακριτικό" θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στη διαδικασία επιστροφής χρημάτων.

Βήμα πρώτο: Στο κατάστημα

Αναζητήστε καταστήματα με μπλε "Tax Free Shopping" ή "Premier Tax Free" αυτοκόλλητο μπροστά και ψωνίστε εκεί.

Πρέπει να αγοράσετε τουλάχιστον SGD100 (US $ 64) αξίας εμπορευμάτων (GST περιλαμβάνονται) σε οποιοδήποτε κατάστημα. Αυτό μπορεί να λάβει τη μορφή είτε μιας απλής απόδειξης, είτε τριών κατ 'ανώτατο όριο εισπράξεων μίας ημέρας από το ίδιο κατάστημα.

Εάν το κατάστημα βρίσκεται στην πλατφόρμα eTRS, το κατάστημα θα παράσχει ένα εισιτήριο eTRS για τις αγορές σας κατά την ολοκλήρωση του ελέγχου. Διατηρήστε όλες τις αποδείξεις και τα αντίστοιχα εισιτήρια eTRS. θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στη διαδικασία επιστροφής χρημάτων.

Αν το κατάστημα δεν βρίσκεται στην πλατφόρμα eTRS, παρουσιάστε το διαβατήριό σας κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας και ζητήστε έναν γενικό έλεγχο επιστροφής χρημάτων ή ένα κουπόνι επιστροφής χρημάτων Premier (ανάλογα με τη συμμετέχουσα υπηρεσία επιστροφής χρημάτων - βλ. Παρακάτω).

Αυτό το έντυπο θα συμπληρωθεί από τον έμπορο λιανικής πώλησης. Κρατήστε το μαζί με την απόδειξη, για παρουσίαση στο τελωνείο κατά την αναχώρησή σας.

Βήμα δεύτερο: Στο αεροδρόμιο

Για τις αγορές με δυνατότητα eTRS , μεταβείτε στο περίπτερο αυτοεξυπηρέτησης eTRS στο αεροδρόμιο. Υπάρχουν δύο περίπτερα στο αεροδρόμιο - ένα πριν από το check-in (για στοιχεία που πρέπει να ελέγχονται μαζί με τις αποσκευές σας), και ένα άλλο στο σαλόνι αναχώρησης (για χειροκίνητα αντικείμενα).

Στο περίπτερο, θα περάσετε το διαβατήριό σας, στη συνέχεια, είτε σπρώξτε το "token" σας ή σαρώστε τα εισιτήριά σας eTRS. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές επιστροφής χρημάτων: είτε να πιστώσετε το υπόλοιπο στην κάρτα "token" είτε να πάρετε μια επιστροφή μετρητών στο σαλόνι διαμετακόμισης.

Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα έντυπο αποτύπωσης ειδοποιήσεων με τα στοιχεία επιστροφής χρημάτων. Δώστε αυτό το δελτίο στο χώρο του τελωνείου, μαζί με τα εμπορεύματα και την αρχική απόδειξη.

Εάν δεν αγοράσατε καταστήματα σε καταστήματα με δυνατότητα eTRS, θα πρέπει πρώτα να έχετε επικυρώσει την επιταγή ή το κουπόνι στο μετρητή της Σιγκαπούρης. Δείξτε το διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα (κάρτα επιβίβασης, επιβεβαιωμένο εξερχόμενο εισιτήριο). Τα εμπορεύματα και η απόδειξη παραλαβής είναι έτοιμα για ταυτοποίηση.

Έχοντας ελλιπή έγγραφα ή αποτυχία εμφάνισης των αγαθών, θα σας αποβάλει να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Βήμα τρίτο: Στο μετρητή επιστροφής χρημάτων

Μετά τον έλεγχο, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή χρημάτων GST είτε στον κεντρικό μετρητή επιστροφής χρημάτων (για το eTRS), στον μετρητή Global Refund ή στον Premier Tax Free στην αίθουσα αναχώρησης (οι επιστροφές για τις τελευταίες δύο θα εξαρτηθούν από τον οργανισμό επιστροφής χρημάτων - Δες παρακάτω).

Οι επιστροφές χρημάτων μπορούν να απαιτηθούν με τη μορφή μετρητών, απευθείας μεταφοράς στην πιστωτική σας κάρτα ή κουπόνια αγορών αερολιμένων.

Από το οφειλόμενο ποσό θα αφαιρεθεί ένα τέλος διαχείρισης.

Οργανισμοί επιστροφής χρημάτων στη Σιγκαπούρη

Τα περισσότερα καταστήματα στη Σιγκαπούρη είναι συνδεδεμένα με έναν από τους δύο κεντρικούς οργανισμούς επιστροφών - Global Blue Singapore (+ 65-6225-6238, www.global-blue.com) και Premier Tax Free (+ 65-6293-3811; www.premiertaxfree.com ), οι οποίες καθορίζουν μια ελάχιστη αγορά 100 SGD για να δικαιούνται επιστροφή.

Τα καταστήματα που δεν συνδέονται με κανένα από τα πρακτορεία διαχειρίζονται τα δικά τους προγράμματα επιστροφής χρημάτων GST. Το ελάχιστο ποσό αγοράς για επιστροφή χρημάτων GST ποικίλλει μεταξύ μη συνδεδεμένων εμπόρων λιανικής πώλησης, οπότε φροντίστε να ζητήσετε συγκεκριμένες πληροφορίες πριν κάνετε την αγορά σας.

Εξαιρέσεις επιστροφής χρημάτων και εκπτώσεις από το GST

Κάθε νόμιμος επισκέπτης άνω των 16 ετών μπορεί να απαιτήσει επιστροφές στις αγορές τους, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

Οι επισκέπτες της Σιγκαπούρης με Student Passes μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφές μόνο αν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και αν:

Ορισμένα εμπορεύματα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για φορολογική εξόφληση:

Δεν μπορούν να επιστραφούν περισσότερα από SGD500 (US $ 320) σε φόρους ανά άτομο. Τα εμπορεύματα πρέπει να εξαχθούν από τη Σιγκαπούρη εντός δύο μηνών από την αγορά.

Η επιστροφή χρημάτων GST δεν μπορεί να εξαργυρωθεί αν βγείτε από τη Σιγκαπούρη είτε από την ξηρά είτε από την κρουαζιέρα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε αυτούς τους ιστότοπους:

Για περισσότερα σχετικά με τα ψώνια στη Σιγκαπούρη, διαβάστε αυτά τα άρθρα: