Πώς να αλλάξετε και να χρησιμοποιήσετε χρήματα στη Σιγκαπούρη

Το "Sing-Dollar" είναι εύκολο στη χρήση - Απλώς ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές

Το μικροσκοπικό κράτος-κράτος της Σιγκαπούρης στυλίζει την Ελβετία της Νοτιοανατολικής Ασίας, λόγω του σταθερού και καλά αναπτυγμένου τραπεζικού της συστήματος, της χαμηλής διαφθοράς της κυβέρνησης και του υψηλού επιπέδου διαβίωσης. Τα χρήματα της Σιγκαπούρης στηρίζουν όλα αυτά, δημιουργώντας ένα από τα πιο σταθερά και αξιόπιστα νομίσματα στην περιοχή.

Οι επισκέπτες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αλλάξουν τα αμερικανικά δολάρια για νόμισμα της Σιγκαπούρης σε οποιοδήποτε από τα πολλά χρηματιστήρια ή τράπεζες σε όλο το νησί.

Οι χαμηλότερες προσδοκίες απλά δεν ισχύουν - η Σιγκαπούρη είναι ένα εκσυγχρονισμένο έθνος και οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν να παίξουν με τους ίδιους κανόνες χρημάτων όπως στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη.

Αυτά είναι καλά νέα για τους ταξιδιώτες που αναζητούν να εξερευνήσουν την ποικίλη σκηνή αγορών της Σιγκαπούρης και την κατάσταση αφορολόγητων λιανικών πωλήσεων τα περισσότερα καταστήματα παίρνουν πλαστικά και καλά, σκληρά μετρητά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Νομική προσφορά στη Σιγκαπούρη

Το δολάριο της Σιγκαπούρης (SGD, γνωστό στο δρόμο ως "δολάριο δολαρίου") είναι η επίσημη μονάδα νομισμάτων της Σιγκαπούρης. Οι χαρτονομίσματα είναι εκφρασμένες σε $ 2, $ 5, $ 10 και $ 50 (λιγότερο συνηθισμένα εμφανίζονται λογαριασμοί $ 100, $ 500, $ 1.000 και $ 10.000). Τα κέρματα έρχονται σε 5 σεντς, 10 σεντς, 20 σεντς, 50 σεντ και $ 1 ονομαστικές αξίες.

Το δολάριο του Μπρουνέι είναι επίσης νόμιμο χρήμα στη Σιγκαπούρη με συναλλαγματική ισοτιμία 1: 1, λόγω συμφωνίας μεταξύ των δύο μικροσκοπικών χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ορισμένα εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία δέχονται δολάρια ΗΠΑ, Αυστραλιανά δολάρια, ιαπωνικό γεν και λίρες στερλίνες.

Πολλά καταστήματα θα δέχονται αυτές τις ονομαστικές αξίες, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών επιταγών, με ελαφρώς χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με εκείνες των χρηματιστών.

Για πληροφορίες σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το δολάριο σας στη Σιγκαπούρη, διαβάστε αυτό: ποια 100 δολάρια αγοράζετε στη Νοτιοανατολική Ασία .

Αλλαγή χρημάτων στη Σιγκαπούρη: Moneychangers & Banks

Η Σιγκαπούρη είναι ένας σημαντικός ασιατικός χρηματοοικονομικός κόμβος, οπότε έχει ένα πλήρως ανεπτυγμένο τραπεζικό και συναλλαγματικό σύστημα.

Τα χρήματα μπορούν να αλλάξουν στις τράπεζες και στους εξουσιοδοτημένους χρηματιστές παντού στην πόλη-κράτος.

Στο αεροδρόμιο Singapore Changi , στα εμπορικά κέντρα Orchard Road , στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία κοντά στο Δημαρχείο και σε άλλους σημαντικούς τομείς του εμπορίου (Μικρή Ινδία και Chinatown, μεταξύ άλλων), μπορούν να βρεθούν άδεια αλλαγής χρημάτων . Ψάξτε για ένα σήμα "Licensed Changer" για να είστε σίγουροι για την έγκαιρη και ειλικρινή εξυπηρέτηση.

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες της Moneychangers είναι ανταγωνιστικές με εκείνες των τραπεζών (ακόμα καλύτερα, επειδή οι χρηματιστές δεν χρεώνουν τέλη εξυπηρέτησης). Πολλοί χρηματιστές πωλούν πολλά άλλα νομίσματα εκτός από τα δολάρια της Σιγκαπούρης, αλλά θα πρέπει πρώτα να το ρωτήσετε.

Οι τράπεζες θα αλλάξουν επίσης τα δολάρια σας σε τοπικό νόμισμα. Υπάρχει μια τράπεζα σε κάθε γωνιά για να συνεργαστεί, αν και οι τράπεζες μπορούν να χρεώνουν μια κατ 'αποκοπή αμοιβή SGD3,00 ανά συναλλαγή.

Οι τράπεζες είναι ανοιχτές από τις 9:30 π.μ. έως τις 3 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. τα Σάββατα.

ΑΤΜ στη Σιγκαπούρη

Οι αυτόματες ταμειακές μηχανές (ATM) βρίσκονται σε όλη την πόλη-κράτος - κάθε τράπεζα, σταθμός MRT ή εμπορικό κέντρο έχει τη δική του. Οι μηχανές με το σήμα Plus ή Cirrus θα σας επιτρέψουν να αποσύρετε χρήματα χρησιμοποιώντας τη δική σας μηχανή ATM. Τα περισσότερα μηχανήματα επιτρέπουν αναλήψεις Visa ή Mastercard.

Πιστωτικές κάρτες

Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στο νησί. Οι προσαυξήσεις στις αγορές πιστωτικών καρτών δεν επιτρέπονται και τα καταστήματα που επιχειρούν να επιβάλουν ένα πρέπει να αναφέρονται στην εταιρεία πιστωτικών καρτών που εμπλέκονται:

Φιλοδώρημα

Δεν υπάρχει λόγος να συμβουλεύεστε στη Σιγκαπούρη. Η πρακτική αποθαρρύνεται στο αεροδρόμιο Changi και δεν αναμένεται σε εγκαταστάσεις όπου ισχύει χρέωση υπηρεσιών 10% (διαβάστε περισσότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια). Ακόμη και οι οδηγοί ταξί, τα κέντρα hawker και τα καφενεία περιμένουν συμβουλές.

Πώς να φτιάξετε τα χρήματά σας στη Σιγκαπούρη

Η φήμη της Σιγκαπούρης ως η πιο ακριβή χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν είναι καθόλου άξια. ενώ είναι σίγουρα πιο ακριβό να επισκεφθείτε από την Κουάλα Λουμπούρ ή το Γιανγκόν, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες αντίχειρας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πάτε να σπάσετε κατά την επίσκεψη στο Lion City:

Φάτε στα κέντρα των hawker. Με ένα φτηνό κέντρο γεφυρών σε σχεδόν κάθε γωνιά του δρόμου , δεν έχετε καμία δικαιολογία για να δειπνήσετε σε ακριβά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη. Τα γεύματα Hawker κοστίζουν τόσο λίγο όσο το SGD 5 ανά βοήθεια.

Πάρτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ditch the Uber για μια κάρτα EZ-Link που σας δίνει πρόσβαση στο εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας της Σιγκαπούρης. Μια κάρτα EZ-Link αποθηκεύει το κόμιστρο τόσο για το MRT όσο και για τα λεωφορεία.

Μείνετε σε ξενώνα ή οικονομικό ξενοδοχείο. Το καταλαβαίνουμε: θέλετε να μείνετε στη μέση της δράσης, οπότε θα προτιμούσατε να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου Orchard Road και το ξενοδοχείο Marina Bay εάν ​​είναι δυνατόν. Αλλά αν θέλετε να γράψετε, θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα από τα οικονομικά ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης, αντ 'αυτού, γύρω από εθνικούς θύλακες όπως το Chinatown ή το Kampong Glam.