Εξερευνώντας τη γειτονιά NoMa στην Ουάσιγκτον, DC

Ένας γαμπρός των εστιατορίων και της αστικής αναψυχής

Η NoMa, μια αυξανόμενη γειτονιά στην Ουάσιγκτον, που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του αμερικανικού καπιταλισμού και του σταθμού Union, παίρνει το ψευδώνυμό της από τη θέση της - Βόρεια της Λεωφόρου της Μασαχουσέτης . Οριοθετημένη από τη λεωφόρο της Μασαχουσέττης προς τα νότια, τους δρόμους του Νιου Τζέρσεϋ και του Βόρειου Καπιτώλιου προς τα δυτικά και τους δρόμους Q και R στα βόρεια, η γειτονιά επεκτείνεται προς τα ανατολικά ακριβώς πέρα ​​από τις διαδρομές CSX / Metrorail.

NoMa από τους αριθμούς

Η έναρξη του σταθμού μετρό της Νέας Υόρκης το 2004 προκάλεσε βελτίωση αυτού του τμήματος της πόλης.

Από το 2005, οι ιδιώτες επενδυτές έχουν δαπανήσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη γραφείων, οικιστικών, ξενοδοχειακών και εμπορικών χώρων σε μια περιοχή 35 τετραγώνων.

Περίπου 54.000 εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της ημέρας μετακινούνται στο NoMa. 7.400 κάτοικοι της πόλης καλούν το σπίτι της γειτονιάς. Με εκτεταμένες δημόσιες συγκοινωνίες σε Amtrak , VRE , MARC , Greyhound και την κόκκινη γραμμή του μετρό . τρία αεροδρόμια της περιοχής · και γρήγορη πρόσβαση στο Baltimore-Ουάσιγκτον Parkway και την πρωτεύουσα Beltway, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο NoMa, μια περιοχή με σκορ walkability των 94.

Στο έδαφος στο NoMa

Το NoMa χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο ζώνες της πόλης και μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μόνη ποδηλασία της Ανατολικής Ακτής, ένα ασφαλές πάρκινγκ για ποδήλατα. ένα προστατευμένο κύκλωμα διαδρομής · Σταθμός ποδηλάτου FIXIT. ένα τμήμα του μονοπατιού μητροπολιτικών υποκαταστημάτων 8 μιλίων. και οκτώ σταθμούς Capital Bikeshare . Η NoMa Business Improvement District (BID) διοργανώνει ετήσιες εκδηλώσεις για να φέρει τον πολιτισμό, τη μουσική, τους καλλιτέχνες, τους τοπικούς αγρότες και πολλά άλλα στη γειτονιά, οικοδομώντας την κοινότητα και αναζωογονώντας το δημόσιο χώρο.

Το NoMa Summer Screen , ένα ελεύθερο φεστιβάλ εξωτερικού κινηματογράφου, προσελκύει επισκέπτες από όλη την περιοχή. Οι ελεύθερες καλοκαιρινές συναυλίες δίνουν στους εργαζόμενους ένα διάλειμμα στην ώρα του γεύματος για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μουσική από μπλουζ έως τζαζ έως reggae.

Με φήμη ως κέντρο τροφίμων της πόλης, η σκηνή εστιατορίου του NoMa εκπέμπει από την Union Market, μια αποκατεστημένη αίθουσα φαγητού στο κέντρο του αιώνα.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα συνηθισμένα ξενοδοχεία αλυσίδας εδώ, ή περισσότερα εκλεκτά καταλύματα μέσω οποιουδήποτε από τα online καταστήματα επιμερισμού δωματίων.

Η ιστορία της περιοχής συνδυάζεται με το σύγχρονο τοπίο σε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της γειτονιάς.

NoMa πάρκα και Greenspace

Η κυβέρνηση DC αφιέρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη πάρκων, παιδικών χαρών και χώρων για να ενισχύσει αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή. Το NoMA Parks Foundation, που διοικείται από το Ίδρυμα NoMA Parks, έχει ως στόχο να καταστήσει την περιοχή πιο ελκυστική για τους πεζούς και τους ποδηλάτες και να προσφέρει χώρους καθισμάτων και πικνίκ, υπαίθριες εγκαταστάσεις γυμναστικής, χώρο για εκδηλώσεις, παιδικές χαρές, κοινοτικά πάρκα σκύλων και εγκαταστάσεις τέχνης.

Ημερολόγιο ιστορικού στο NoMa

1850: Εργαζόμενοι Ιρλανδοί μετανάστες ονόμασαν αυτή την αγροτική περιοχή "Swampoodle" λόγω των υπερχείλισης των όχθες του Τίβερη Creek, που τώρα τρέχει κάτω από την οδό North Capitol.

1862: Το Κυβερνητικό Τυπογραφείο εκτύπωσε 15.000 αντίγραφα της Διακήρυξης χειραφέτησης για το Πολεμικό Τμήμα, τα οποία διανεμήθηκαν σε στρατεύματα και διπλωμάτες παγκοσμίως.

1864: Ο Πρόεδρος Lincoln υπέγραψε τον Χάρτη του Πανεπιστημίου Gallaudet, το μοναδικό πανεπιστήμιο του κόσμου όπου όλα τα μαθήματα, τα προγράμματα και οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν τους κωφούς και τους δυσάρεστους μαθητές.

1907: Πριν από το μεγάλο άνοιγμα του σταθμού της Ένωσης, εκατοντάδες σπίτια γραμμών ξετυλίχτηκαν για να ανοίξουν δρόμο για κατασκευή.

Ο αρχιτέκτονας του Σικάγου Ντάνιελ Μπέρναμ διαμορφώνει την μπροστινή αψίδα μετά την κλασική Αρχαία Κωνσταντίνο στη Ρώμη

1964: Το Ουάσινγκτον Κολοσσαίο (αργότερα γνωστό ως Uline Arena) φιλοξένησε την πρώτη συναυλία του Beatles στη Βόρεια Αμερική. μεγάλοι όπως ο Bob Dylan και ο Τσακ Μπράουν παρευρέθηκαν αργότερα εκεί.

1998: Οι αξιωματούχοι της DC αναγνώρισαν το αναξιοποίητο δυναμικό που βρίσκεται μόλις τέσσερα τετράγωνα από το Καπιτώλιο και εφάρμοσε τη φράση "NoMa" για την περιοχή "Βόρεια της Λεωφόρου της Μασαχουσέτης".

2004: Το πανεπιστήμιο NoMa-Gallaudet (πρώην NY-FL Ave) άνοιξε το σταθμό Red Line του μετρό. Ο σταθμός χρηματοδοτήθηκε μέσω πρωτοποριακής συνεργασίας δημόσιου / ιδιωτικού τομέα που συγκέντρωσε 120 εκατομμύρια δολάρια.

2007: Τα σχέδια αναδιάρθρωσης άρχισαν να διαμορφώνονται για την περιοχή.