Οι καθοδηγούμενες πεζοπορίες σας φτάνουν με ασφάλεια στη φύση

Το one-of-its-kind REI Basecamp έρχεται στο RMNP

Τα τραχεία μονοπάτια οδηγούν στις καλύτερες απόψεις.

Αλλά αν είστε νέοι στην άγρια ​​άγρια ​​φύση, μπορεί να αισθάνεστε εκφοβιστικοί ή εντελώς τρομακτικοί για να πάρετε ένα σακίδιο και να βγείτε στο ορεινό τοπίο.

Ακόμη και με οδηγό και GPS, είναι εύκολο να πάρετε λάθος στροφή. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα μονοπάτια, δεν γνωρίζετε ποια θα μπορούσαν να είναι κλειστά ή τη σημασία διαφορετικών ορόσημων και βλάστησης. Για να μην αναφέρουμε τα σημάδια και τα γρατσουνιά στα δέντρα. εκτός αν εκπαιδεύεστε στην επιβίωση της άγριας φύσης, πιθανότατα δεν γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια για τις μαύρες αρκούδες και τα λιοντάρια του βουνού.

Γι 'αυτό υπάρχουν καθοδηγούμενες πεζοπορίες. Όχι μόνο για πρακτικούς λόγους - αυτοί οι οδηγοί γνωρίζουν πώς να σας φτάσουν εκεί και να επιστρέψουν με ασφάλεια - αλλά και για διασκέδαση. Οι οδηγοί μονοπατιών τυπικά εκπαιδεύονται στη βλάστηση, τα ζώα και την ιστορία της περιοχής και μπορούν να σας διδάξουν κάτι, ενώ έχετε και κάποια άσκηση.

Ένα από τα νεότερα υπαίθρια προγράμματα είναι το REI Basecamp, το οποίο άνοιξε αυτό το καλοκαίρι, από το διάσημο Stanley Hotel στο Estes Park. Αυτό είναι το πρώτο υπαίθριο πρόγραμμα του REI στον κόσμο, και αυτό είναι το πρώτο του έτος.

Εδώ εξηγούνται οι εκπρόσωποι του προγράμματος: "Φανταστείτε εάν ένα ξενοδοχείο δημιούργησε έναν υπάλληλο περιπέτειας. το γεμάτο γεμάτο εμπειρογνώμονες τοπικούς ξεναγούς και κύριους outdoorsman? τους έδωσαν το δικό τους στρατόπεδο βάσης επί της ιδιοκτησίας. γεμάτο αυτό το στρατόπεδο με εξοπλισμό κορυφαίου επιπέδου. και το άνοιξε στους επισκέπτες και το ευρύ κοινό. "

Δεν χρειάζεται να είσθε επισκέπτης στο Stanley για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα.

Το REI Basecamp είναι μια συνεργασία μεταξύ του αξιόλογου προγράμματος εκμάθησης υπαίθριων σχολείων REI και του The Stanley Hotel, που βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από 1,6χλμ. Από το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μένουν και επισκέπτονται το Stanley κάθε χρόνο. Είναι ένα γιγάντιο αρχοντικό (το οποίο ισχυρίζεται επίσης ότι είναι στοιχειωμένο και εμφανίστηκε στον Stephen King's The Shining).

Το πρόγραμμα διαθέτει έναν μακρύ κατάλογο δραστηριοτήτων τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, από πεζοπορίες στην επιβίωση και εκπαίδευση πρώτων βοηθειών - όλα τα είδη καθοδηγημένων εκπαιδευτικών εξορμήσεων.

Θα βρείτε ημερήσιες πεζοπορίες και μαθήματα ειδικότητας, όπως "Πώς να ανεβαίνετε σε ένα τετράπλευρο" και "Τηλεφωνική φωτογραφία". Ή θα εγγραφείτε για μαθήματα μαγειρικής στα στρατόπεδα με σεβαστούς σεφ ή χαλαρές κοινωνίες campfire.

"Η εστίαση του Stanley στο να είναι ένα κέντρο υγείας και ευεξίας συμπληρώνει τον τρόπο με τον οποίο η co-op και η υπαίθρια σχολή REI εμπνέουν έναν υπαίθριο τρόπο ζωής", δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο John Sheppard, αντιπρόεδρος τμήματος υπαίθριων προγραμμάτων της REI. "Από τις ημερήσιες εκδρομές που προσφέρουν στους πεζοπόρους μια νέα προοπτική για ένα από τα αγαπημένα εθνικά πάρκα της χώρας σε συνεδρίες όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κυριαρχήσουν την τέχνη της s'more κάνοντας σε μια βροντή φωτιά, ανυπομονούμε να προσφέρουμε τάξεις και εκδηλώσεις για όλα τα υπαίθρια ενδιαφέροντα».

Επιλέξτε ένα γεγονός που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά σας και το πρόγραμμα και θα συναντηθείτε στη μεγάλη, εξωτερική σκηνή REI μπροστά από το ξενοδοχείο. Προηγουμένως, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης θα περιλαμβάνει τι πρέπει να φορέσετε και να συσκευάσετε, οπότε δεν θα εμφανιστείτε απροετοίμαστος.

Στη σκηνή, οι εμπειρογνώμονες θα ελέγξουν τα εργαλεία σας και θα συμπληρώσουν τις τρύπες, αν χρειαστεί (όπως η παροχή πόλων πεζοπορίας, εάν χρειάζεστε ένα ζευγάρι αλλά δεν το συσκευάσατε). Στη συνέχεια, hop σε ένα λεωφορείο που σας οδηγεί κατευθείαν στο εθνικό πάρκο - παρακάμπτοντας έτσι την ανάγκη να αγοράσετε ένα πάρκο, περάστε το όχημά σας με την εκκαθάριση, στενούς δρόμους και βρείτε χώρο στάθμευσης (που, στα πολυάσχολα Σαββατοκύριακα, μπορεί να είναι κυριολεκτικά αδύνατο ).

Το φορτηγό σας πέφτει απευθείας στο μονοπάτι και ο εκπαιδευμένος οδηγός οδηγεί το δρόμο προς τον προορισμό. Ορισμένα μονοπάτια είναι δημοφιλείς πεζοπορίες, ενώ άλλα είναι λίγο λιγότερο γνωστά. Ορισμένες πεζοπορίες ανεβαίνουν στους καταρράκτες ή εξερευνούν ένα από τα παλαιότερα μονοπάτια του πάρκου μέσα από ένα πυκνό δάσος. Το αγαπημένο μας είναι η ενδιάμεση δύσκολη διαδρομή προς τη λίμνη Haiyaha.

Η πεζοπορία της λίμνης Haiyaha

Ξεκινάει από ένα γνωστό και καλά βυθισμένο μονοπάτι που ξετυλίγει στη Λίμνη Νύμφη, αλλά καθώς το μονοπάτι σχεδόν τεσσάρων μιλίων συνεχίζει ψηλότερα - με τελικό κέρδος ανύψωσης 865 ποδιών - τα πλήθη ξεθωριάζουν. Μέχρι τη στιγμή που φτάνετε στην απέραντη λίμνη Haiyaha (που σημαίνει "ογκόλιθοι" και ονομάζεται για τους μεγάλους ογκόλιθους που στοιβάζουν τις ακτές), είστε ένας από μόνος λίγοι πεζοπόροι αριστερά - αν δεν είστε εντελώς μόνοι.

Στις παρυφές αυτής της όμορφης, ορεινής λίμνης βρίσκεται το παλαιότερο δέντρο του Εθνικού Πάρκου του Rocky Mountain.

Κατά μήκος της πεζοπορίας, μπορείτε επίσης να πάρετε την τέλεια θέα της Long's Peak, μιας από τις πιο αγαπημένες Fourteeners της Front Range (βουνά που ξεπερνούν τα 14.000 πόδια σε υψόμετρο) - ακόμα και στην πίσω πλευρά του Long, που είναι μια σπάνια θέα. Η ίδια η λίμνη εκτείνεται στη βάση του φαραγγιού του Χάους.

Επίσης, οι πεζοπόροι δεν πρέπει να χάσουν το Hallett Peak και το Otis Peak (και δεν θα τους χάσετε, γιατί ο οδηγός θα τους δείξει).

Με την επίσκεψη REI, σας παρέχεται γαστρονομικό μεσημεριανό σάντουιτς, το οποίο οι συμμετέχοντες ανεφοδιάζουν στη λίμνη, προτού επιστρέψουν. Η κάθοδος είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά τουλάχιστον πηγαίνει πιο γρήγορα.