Γιατί πρέπει να επισκεφθείτε το Κολοράντο κατά τη διάρκεια της "περιόδου λάσπης"

Μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει

Το όνομα δεν ακούγεται ελκυστικό.

Η εποχή λάσπης.

Ακούγεται βρώμικο και θλιβερό. Όχι σαν τις διακοπές των ονείρων σας. Αλλά μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει.

Η εποχή λάσπης είναι η εκτός εποχής περίοδο του Κολοράντο - το παράθυρο του χρόνου μεταξύ της λήξης των χιονοδρομικών κέντρων και της ανάκαμψης των θερινών δραστηριοτήτων. Ο καιρός ζεσταίνει και λιώνει το χιόνι, πριν τα αγριολούλουδα και το χορτάρι γεμίσουν το χαλί της Μητέρας Φύσης. Ως εκ τούτου, λάσπη.

Αλλά την άνοιξη (από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου) είναι στην πραγματικότητα ένας από τους αγαπημένους μας χρόνους για να επισκεφτούμε το Κολοράντο.

Οι επιπτώσεις της εποχής λάσπης είναι πιο εμφανείς στις πόλεις του σκι, όπως το Vail, το Steamboat Springs και το Aspen. Δεν θα αισθανθείτε τον αντίκτυπο τόσο στην πόλη του Ντένβερ όσο και στις απομακρυσμένες πόλεις του μετρό. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για άλλους προορισμούς ζεστού καιρού, όπως ο Εθνικός Δρυμός Mesa Verde στο νότιο Κολοράντο, για να ανοίξει ξανά όλα τα αξιοθέατα για την πολυάσχολη σεζόν.

Ωστόσο, καθώς οι πλαγιές κλείνονται και οι σκιέρ παίζουν τους πόλους τους για τη σεζόν, τα χιονοδρομικά κέντρα μεταμορφώνονται εντελώς.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε το Κολοράντο κατά τη διάρκεια της εποχής λάσπης.

1. Είναι φθηνότερο.

Όπως και κάθε εκτός εποχής, η ζήτηση μειώνεται και οι τιμές. Μπορείτε να μείνετε σε κάποια από τα κορυφαία θέρετρα των βουνών για ένα κλάσμα της τιμής, συχνά περισσότερο από το μισό. Δεν θα χρειαστεί να αγωνιστείτε για ένα καλό δωμάτιο.

Μπορείτε να πάρετε την επιλογή σας από το μέρος.

Όχι μόνο στέκεται σοβαρά προεξοφλημένος, αλλά και εστιατόρια και καταστήματα. Βρείτε σημαντικές πωλήσεις, καθώς τα καταστήματα σκι είναι έτοιμα να κλείσουν για το καλοκαίρι ή καθώς τα κανονικά καταστήματα προσπαθούν να μετακινήσουν το τελευταίο από τα εργαλεία τους για τις ψυχρές καιρικές συνθήκες για να δημιουργήσουν χώρο για ποδηλασία και πεζοπορία.

Παρόλο που πολλά εστιατόρια μπορούν να διαθέτουν μόνο συνοπτικά μενού (και μερικά πλησιέστερα εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οπότε καλέστε μπροστά), αυτό που παραμένει στο μενού τείνει να τρέχει φτηνό.

Αναμείνετε επιπλέον ευτυχισμένες ωραίες ώρες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπως το Four Seasons στο Vail και να απολαύσετε ψησταριά στο εστιατόριο και το μπαρ. Η θέα, η θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα, το όμορφο σπα, το γυμναστήριο υψηλής ποιότητας και όλες οι πολυτελείς ανέσεις δωματίου δεν αλλάζουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι αισθάνεστε σαν να έχετε όλο το θέρετρο στον εαυτό σας.

2. Έχετε την πορεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν μεγάλες γραμμές για να δείτε αξιοθέατα. Δεν υπάρχουν πλήθη στους δρόμους. Κανένας κύκλος για ώρες ψάχνει για πάρκινγκ. Δεν περιμένει πολύ για να φτάσετε σε ένα δημοφιλές εστιατόριο ή μπαρ.

Οι χιονοδρομικές πόλεις είναι δικές σας για να εξερευνήσετε με τον δικό σας ρυθμό. Αυτό είναι ιδανικό για ταξιδεύοντας οικογένειες. Το καλύτερο από όλα, αυτή είναι η μόνη εποχή του χρόνου ότι η κυκλοφορία στο I-70 δεν είναι ένας πλήρης εφιάλτης. (Συμβουλή: Ας μην προσπαθήσετε να οδηγήσετε το βουνό από το Ντένβερ κατά τις ώρες αιχμής.) Μπορεί να είστε σε θέση να οδηγήσετε το βουνό το απόγευμα της Παρασκευής ή να επιστρέψετε σε ένα απόγευμα της Κυριακής χωρίς να σκοντάψετε, προκαλούμενα δάκρυα. Θα εξοικονομήσετε χρόνο που δεν κάθονται στο αυτοκίνητό σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να δείτε τα αγριολούλουδα αναδυόμενα σε μια εύκολη πεζοπορία.

3. Μπορείτε να βρείτε μια κάμπινγκ.

Η πεζοπορία μπορεί να μην είναι το καλύτερο σας στοίχημα αυτή τη φορά του έτους, επειδή οι temps μπορούν να είναι ακόμα ψυχρές και η λάσπη κάνει κάποιες διαδρομές σκληρές για να περάσουν.

(Ζητήστε από τον θυρωρό σας για συμβουλές σχετικά με τα μονοπάτια που θα δοκιμάσετε αυτή την εποχή του χρόνου.) Αλλά πολλά από τα camping-up κατασκηνώσεις είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να βαθμολογήσετε ένα την άνοιξη.

Η μέση εβδομάδα αργά το Μάιο είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Medano Creek και τους Μεγάλους Dun Dunes, ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό σημείο στο Κολοράντο. Οι Temps χτύπησαν τη δεκαετία του '60 και του '70, και ο κολπίσκος αρχίζει πραγματικά να σηκωθεί. Στις ωραίες μέρες, ειδικά αργότερα το απόγευμα, αφού ο ήλιος έχει ζεστάνει το νερό, μπορείτε να φτάσετε κάτω από τον ρυάκι σε έναν εσωτερικό σωλήνα. Και αν σχεδιάσετε το ταξίδι σας πριν από τον Ιούνιο, δεν θα χρειαστεί να πολεμήσετε την τρομερή κυκλοφορία του Σαββατοκύριακου, την παραμυθένια παραλία και τις υπερκατασκευασμένες κατασκηνώσεις.

4. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι διασκέδασης με ποδήλατο.

Ενώ τα backcountry μονοπάτια μπορεί να είναι πολύ βρώμικα για να οδηγούν, τον Απρίλιο και τον Μάιο είναι ο πρώτος χρόνος για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι ποδηλασίας στο Κολοράντο.

Πολλές πόλεις στο Κολοράντο είναι απόλυτα φιλικές προς το ποδήλατο. Το Fort Collins, το Ντένβερ και το Boulder έχουν λάβει εθνική προσοχή για τους φιλόξενους ποδηλάτες.

Για μια γραφική βόλτα, πάρτε το ποδήλατό σας έξω στον ποταμό δρόμο στο Steamboat Springs, που τρέχει παράλληλα με τον ποταμό Yampa. Ή βόλτα γύρω από το Rabbit Ears Pass, έναν αγαπημένο προορισμό, ειδικά καθώς τα αγριολούλουδα αρχίζουν να ξυπνούν.

Αν θέλετε ακόμα να βγείτε από το πεζοδρόμιο, νοικιάστε ένα παχύ ποδήλατο με πολύ ευρεία ελαστικά και χαράξτε τη λάσπη για μια βρώμικη αλλά συναρπαστική περιπέτεια. Ή πηγαίνετε σε μια off-road Jeep περιοδεία και να κάνετε τη λάσπη μέρος της διασκέδασης.