Λαμβάνοντας το πλοίο στην Ιρλανδία

Ταξιδέψτε με πορθμείο στην Ιρλανδία; Δεν είναι κάτι παλιό λαό με φόβο να πετάει και κουβάδες χρόνου; Ναι και ΟΧΙ. Ας το παραδεχτούμε - το ταξίδι με πορθμείο στην Ιρλανδία είναι ξεπερασμένο αν μπορεί να αποφευχθεί. Θα περιμένετε στην ουρά σε ένα απείθαρχο λιμάνι, θα περάσετε ώρες σε ένα παλιό ατμόπλοιο, θα έχετε ναυάγιο και ... όλη αυτή την οδήγηση και σπατάλη ώρες. Δεν είναι πολύ πιο γρήγορο, φθηνότερο και πιο βολικό για να πετάξετε;

Λοιπόν, αλήθεια εν μέρει, αλλά όχι ολόκληρη η εικόνα.

Το ταξίδι με τα πλοία έχει τα πλεονεκτήματά του. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά και συγκρίνετε τα επιχειρήματα pro και con.

Ferry Ταξίδι στην Ιρλανδία - τα μειονεκτήματα

Ferry Ταξίδι στην Ιρλανδία - τα μειονεκτήματα στην προοπτική

Όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια. Αλλά ... ας πάρουμε κάποια προοπτική:

Η κατώτατη γραμμή - σύγκριση των τιμών

Αν αρχίσετε να συγκρίνετε τις τιμές, μην πηγαίνετε για το παλιό "μια πτήση είναι € 650 φθηνότερη" αυτο-απάτη. Συγκρίνετε, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Όπως εδώ, σε ένα δείγμα για τέσσερα άτομα:

Ferry :

Αεροπορικό ταξίδι :

Κατώτατη γραμμή - μια οικογένεια πληρώνει 1.200 € όταν παίρνει το πλοίο στο δικό του αυτοκίνητο, 1.270 € όταν παίρνει το αεροπλάνο και ενοικιάζει αυτοκίνητο. Αλλά σημειώστε ότι όσο λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουν, τόσο πιο ελκυστικό είναι το αεροπορικό ταξίδι.

Ο χρόνος είναι ουσίας

Εκτός αν ξεκινήσετε στη Μεγάλη Βρετανία, η πρώτη σας νύχτα διακοπών σε μια συμφωνία με πορθμείο δεν θα δαπανηθεί στην Ιρλανδία, αλλά σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στο ξενοδοχείο, στο πλοίο ή απλά στην οδήγηση. Έτσι, θα χάσετε χρόνο στην Ιρλανδία - αλλά με λίγο προγραμματισμό κερδίζετε ένα συναρπαστικό οδικό ταξίδι.

Ποιος είναι ο ιδανικός επιβάτης;

Εδώ έρχεται η κρίση: τα οχηματαγωγά είναι θεός-αποσταλεί για όσους από εμάς θέλουμε να ταξιδέψουμε σε μια (μικρή) ομάδα ή / και με φορτία αποσκευών. Σκεφτείτε ότι ο Clark Griswold θα κάνει μια (όχι) διακοπές. Σκέψου τις οικογένειες.

Επίσης, εξαρτάται από την απόσταση που ταξιδεύετε στο πλοίο και το χρόνο που θέλετε να περάσετε στην Ιρλανδία. Εάν ταξιδεύετε από τη Μεγάλη Βρετανία, θα βρείτε πολύπλοκα ταξίδια με πλοίο. Εάν ταξιδεύετε από την ηπειρωτική Ευρώπη, εξαρτάται από το σημείο όπου ξεκινάτε - οπουδήποτε νότια της Βαλτικής, δυτικά του πρώην "σιδερένιου παραπετάσματος" και βόρεια των Άλπεων και των Πυρηναίων είναι μια χαρά, πέρα ​​από αυτό παίρνει προοδευτικά πιο δυσάρεστο. Εάν είστε ένας ταξιδιώτης που κατευθύνεται προς ένα ταξίδι στην πόλη στο Δουβλίνο, θα πρέπει να πετάξετε σίγουρα.