Ουάσιγκτον Μετρό: Ένας οδηγός για τη χρήση της Washington, DC Metrorail

DC Ώρες μετρό, ναύλους, τοποθεσίες και άλλα

Το Metro της Ουάσιγκτον, το περιφερειακό σύστημα μετρό, παρέχει καθαρή, ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά σε όλα σχεδόν τα σημαντικά αξιοθέατα της Ουάσιγκτον, DC και εκτείνεται στα προάστια του Maryland και της Βιρτζίνια. Αν και είναι γεμάτο κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής και όταν υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός που πηγαίνει στο κέντρο της πόλης, η λήψη του μετρό της Ουάσινγκτον είναι συνήθως φθηνότερη και ευκολότερη από την εύρεση ενός χώρου στάθμευσης στην πόλη.

Υπάρχουν έξι γραμμές του μετρό:

Οι γραμμές του μετρό τέμνονται έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να αλλάζουν τρένα και να ταξιδεύουν οπουδήποτε στο σύστημα. Δείτε ένα χάρτη .

Ώρες μετρό της Ουάσιγκτον

Ανοιχτό: 5 καθημερινές, 7 το Σαββατοκύριακο
Κλείσιμο: Μεσάνυχτα κάθε βράδυ

Μετεωρολογικές κάρτες

Μια κάρτα SmartTrip απαιτείται για να οδηγήσει το μετρό. Η μαγνητική κάρτα αποτίμησης μπορεί να κωδικοποιηθεί με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από $ 2 έως $ 45. Οι ναύλοι κυμαίνονται από $ 2 έως $ 6 ανάλογα με τον προορισμό σας και την ώρα της ημέρας. Οι ναύλοι είναι υψηλότεροι κατά την ώρα αιχμής από τις 5:30 έως τις 9:30 και από τις 3 έως τις 7 το βράδυ.

Ο ναύλος αφαιρείται αυτόματα από την κάρτα σας όταν βγείτε από τις πύλες. Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε την ίδια κάρτα και να προσθέσετε χρήματα σε αυτήν στην αυτόματη μηχανή αυτόματης πώλησης.

Οι κάρτες SmarTrip είναι επαναφορτιζόμενες, κοστίζουν $ 5 και μπορούν να κωδικοποιηθούν με έως και $ 300. Εάν καταχωρήσετε την κάρτα σας, το Metro θα το αντικαταστήσει αν χάσει ή κλαπεί για $ 5 και δεν θα χάσετε την αξία της κάρτας.

Η ίδια κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή του ναύλου Metrobus. Μπορείτε να προσθέσετε αξία σε μια κάρτα SmarTrip από την άνεση του υπολογιστή σας με την επίσκεψη www.wmata.com/fares/smartrip. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία online επαναφόρτωσης, πρέπει να έχετε μια καταχωρημένη κάρτα SmarTrip και έναν online λογαριασμό. Σημαντική σημείωση: Πρέπει να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή πατώντας την κάρτα σε ένα κατάστημα μετρητών, αυτόματο μηχάνημα ή λεωφορείο. Εάν έχετε ερωτήσεις, καλέστε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών SmarTrip στο τηλέφωνο (888) 762-7874.

SmartBenefits: Πολλοί εργοδότες παρέχουν δωρεάν μεταφορά ως περιθωριακό όφελος για τους υπαλλήλους τους. Οι εργοδότες αποδίδουν παροχές διαμετακόμισης απευθείας στην κάρτα SmarTrip των υπαλλήλων τους. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε 800-745-RIDE ή επισκεφθείτε το commuterconnections.org.

Παιδικοί ναύλοι: Έως και δύο παιδιά, ηλικίας 4 ετών και κάτω, δωρεάν βόλτα με κάθε ενήλικα που πληρώνει πλήρη ναύλο. Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω πληρώνουν ναύλο ενηλίκων.

Φοιτητικά εισιτήρια: Υπάρχουν ειδικές εκπτωτικές κάρτες φοιτητών και κάρτες διαβατηρίων για τους κατοίκους του District of Columbia.

Αμοιβές για ηλικιωμένους / άτομα με ειδικές ανάγκες: ηλικιωμένοι ηλικίας 65 ετών και άνω και άτομα με ειδικές ανάγκες λαμβάνουν μειωμένο ναύλο το ήμισυ του κανονικού ναύλου. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σημείωση: Οι καρτέλες μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων online και σε διάφορες τοποθεσίες εκτός του χώρου.

Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για οποιοδήποτε σημαντικό γεγονός.

Δείτε έναν οδηγό για τους 5 καλύτερους σταθμούς του μετρό για αξιοθέατα για να δείτε τις θέσεις εισόδου και εξόδου, να μάθετε για τα αξιοθέατα κοντά σε κάθε σταθμό και να βρείτε επιπλέον συμβουλές για αξιοθέατα και διαδρομές για την Washington DC.

Πάρκινγκ στο Metro Lots

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα Smartrip για να πληρώσετε για στάθμευση στους περισσότερους Σταθμούς Μετρό. Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές σε Anacostia, Franconia-Springfield, Largo Town Centre, New Carrollton, Shady Grove και Βιέννη / Fairfax-GMU. Το κόστος στάθμευσης σε σταθμό του μετρό κυμαίνεται από 4,70 έως 5,20 δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και είναι δωρεάν για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Οι εγκεκριμένες μηνιαίες άδειες στάθμευσης είναι διαθέσιμες για $ 45 έως $ 55 σε όλους τους σταθμούς.

Κανόνες και συμβουλές για το μετρό

Ασφάλεια μετρό

Το Washington Metrorail διαθέτει συστήματα και διαδικασίες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Όταν ταξιδεύετε με το μετρό, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε και πώς να προετοιμαστείτε εάν προκύψει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε το περιβάλλον σας. Για την ασφάλειά σας, οι αστυνομικοί της Metro Transit βρίσκονται στους σταθμούς και σε τρένα και λεωφορεία. Τα κουτιά κλήσεων βρίσκονται στο τέλος κάθε σιδηροδρομικού αυτοκινήτου και κάθε 800 πόδια κατά μήκος των διαδρομών. Καλέστε "0" για να μιλήσετε με το Metro. Μπορείτε επίσης να καλέσετε την Αστυνομία Μεταφοράς του μετρό στο (202) 962-2121.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.wmata.com

Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του δρομολογίου των λεωφορείων της Ουάσινγκτον, ανατρέξτε στον οδηγό της Washington Metrobus

Περισσότερα για τη μεταφορά της Ουάσιγκτον DC