Ουάσιγκτον Metrobus (Χρήση της Υπηρεσίας Λεωφορείων της Washington DC)

Metrobus ώρες, τιμές, χάρτες και πολλά άλλα

Η υπηρεσία διαμετακόμισης της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον (WMATA) παρέχει υπηρεσίες διαμετακόμισης μέσω λεωφορείων και σιδηροδρόμων στην Ουάσινγκτον, στο DC και στα προάστια της Μέριλαντ και της Βιρτζίνια. Η Metrobus λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα με περίπου 1.500 λεωφορεία. Τα διαστήματα συντήρησης διαφέρουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ημέρα της εβδομάδας / Σαββατοκύριακο για να καλύψουν τη ζήτηση. Οι στάσεις του Metrobus χαρακτηρίζονται με κόκκινα, λευκά και μπλε σήματα και ο αριθμός και ο προορισμός εμφανίζονται πάνω από το παρμπρίζ και την πλευρά επιβίβασης του λεωφορείου.

Χάρτες Εμφάνιση υπηρεσίας Metro

Metrobus Fares

Απαιτείται ακριβής αλλαγή. Οι οδηγοί λεωφορείων δεν μεταφέρουν χρήματα. Εβδομαδιαία περάσματα είναι διαθέσιμα για απεριόριστα ταξίδια στο Metrobus.

$ 1.75 χρησιμοποιώντας το SmarTrip® ή μετρητά
$ 4.00 express δρομολόγια
Αμοιβή για ηλικιωμένους / άτομα με ειδικές ανάγκες: 0,85 για τα κανονικά δρομολόγια, 2 για τα δρομολόγια ταχείας εξυπηρέτησης
Παιδικοί ναύλοι: Έως και δύο παιδιά, 4 ετών και νεότεροι, διασκεδάζουν ελεύθερα με κάθε ενήλικα να πληρώνει πλήρη εισιτήριο. Τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω πληρώνουν ναύλο ενηλίκων.

Express Buses : J7, J9, Ρ17, Ρ19, W13, W19, 11Y, 17Α, 17Β, 17G, 17Η, 17Κ, 17L, 17Μ, 18Ε, 18G, 18Η, 18Ρ, 29W

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Οι εκπτωτικές κάρτες και οι κάρτες είναι διαθέσιμες για κατοίκους DC.
Οι σπουδαστές του Maryland ταξιδεύουν ελεύθερα στα λεωφορεία Metrobus και Ride On όταν επιβιβάζονται στο Montgomery ή στις κομητείες του Prince George μεταξύ 2 και 7 μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι σπουδαστές πρέπει να παρουσιάζουν είτε ένα αναγνωριστικό σχολείου είτε ένα δελτίο σπουδών σπουδαστών που υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά κάρτας SmarTrip®, καλέστε 202-637-7000 ή TTY 202-638-3780.

Metrorail και Metrobus Μεταφορές

Οι μεταφορές μέσω λεωφορείου με λεωφορείο με κάρτα SmarTrip® ισχύουν δωρεάν (συμπεριλαμβανομένων των στρογγυλών ταξιδιών) μέσα σε διάστημα δύο ωρών. Οι αναβάτες Metrobus που μεταφέρουν στο σύστημα Metrorail λαμβάνουν έκπτωση 50 € αν χρησιμοποιούν κάρτα SmarTrip®.

Metrobus Προσβασιμότητα

Όλα τα λεωφορεία του στόλου Metro είναι προσβάσιμα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουν χαμηλή ράμπα δαπέδου ή είναι εξοπλισμένα με ανελκυστήρα για να διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο. Οι ράμπες σε λεωφορεία χαμηλού δαπέδου μπορούν να λειτουργούν με το χέρι, σε περίπτωση αποτυχίας του υδραυλικού συστήματος. Οι θέσεις με προτεραιότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται ακριβώς πίσω από το λεωφορείο. Δύο περιοχές ασφαλείας των αναπηρικών αμαξιδίων βρίσκονται κοντά στο μπροστινό μέρος κάθε λεωφορείου και περιλαμβάνουν ζώνες ασφαλείας και ζώνες για ασφάλεια.

Metrobus Schedules

Χρησιμοποιήστε το BUSETA για να βρείτε το επόμενο λεωφορείο που φθάνει ή www.wmata.com/schedules/timetables σχεδιάστε τη διαδρομή σας και δείτε το πρόγραμμα λεωφορείων.

Ιστοσελίδα : www.wmata.com/bus

Το WMATA, η υπηρεσία διαμετακόμισης της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, είναι η κρατική υπηρεσία που παρέχει δημόσια μέσα μεταφοράς στη μητροπολιτική περιοχή Ουάσιγκτον, Ουάσιγκτον Metroorail και Metrobus. Το WMATA είναι μια τριμελής κυβερνητική υπηρεσία που χρηματοδοτείται από κοινού από την περιφέρεια της Κολούμπια, τη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ. Το WMATA δημιουργήθηκε το 1967 και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο για την παροχή μαζικής διέλευσης για την περιοχή της Ουάσιγκτον. Η υπηρεσία διαμετακόμισης έχει ένα διοικητικό συμβούλιο, με δώδεκα μέλη, συμπεριλαμβανομένων έξι μελών με δικαίωμα ψήφου και έξι αναπληρωτές.

Η Βιρτζίνια, το Μέριλαντ και η περιφέρεια της Κολούμπια διορίζουν το καθένα δύο μέλη με δικαίωμα ψήφου και δύο αναπληρωματικά μέλη. Η θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου περιστρέφεται μεταξύ των τριών αρμοδιοτήτων. Το WMATA έχει τη δική του αστυνομική δύναμη, το τμήμα αστυνομικής διαμετακόμισης του μετρό, το οποίο παρέχει διάφορες λειτουργίες επιβολής του νόμου και δημόσιας ασφάλειας. Επίσης, ανατρέξτε στις πληροφορίες σχετικά με το σύστημα μετρό της Ουάσινγκτον, δείτε έναν οδηγό χρήσης της Washington Metroorail

Το κύκλωμα DC Circulator Bus παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα για τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Ουάσιγκτον