Τι ανώτερες εκπτώσεις είναι διαθέσιμες για ταξίδια με τρένο στη Βόρεια Αμερική;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, οι ηλικιωμένοι που ταξιδεύουν με το τρένο μπορούν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις για την Amtrak και την VIA Rail Canada. Το ταξίδι με τρένο στο Μεξικό είναι εξαιρετικά περιορισμένο και δεν υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις για ανώτερα στελέχη αν δεν είστε άτομο με αναπηρία.

Ηνωμένες Πολιτείες Εκπτώσεις ανώτερων σιδηροδρομικών ταξιδιών

Στις ΗΠΑ, η υπηρεσία αμαξοστοιχίας παρέχεται από την Amtrak. Οι επιβάτες ηλικίας 62 ετών και άνω δικαιούνται έκπτωση 15% στα εισιτήρια τρένων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η έκπτωση εφαρμόζεται στο χαμηλότερο διαθέσιμο ναύλο. Εάν το ταξίδι σας με το τρένο σας οδηγήσει πέρα ​​από τα σύνορα στον Καναδά, θα λάβετε μια έκπτωση 10%, αλλά θα εφαρμοστεί και στο ταξίδι σας στο VIA Rail Canada. Οι διασυνοριακές εκπτώσεις ισχύουν για ηλικιωμένους άνω των 60 ετών.

Φυσικά, ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί. Οι ανώτεροι ταξιδιώτες δεν μπορούν να λάβουν εκπτώσεις κατά τις καθημερινές εκδρομές Acela Express, ταξίδια με τρένο, ταξίδια με τρένα Auto, business class, πρώτης κατηγορίας, εισιτήρια Amtrak Thruway ή με αυτοκίνητο. Η ανώτερη έκπτωση δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες εκπτώσεις Amtrak. Να είστε έτοιμοι να αποδείξετε την ηλικία σας για να αγοράσετε εισιτήρια με έκπτωση. Οι επιβάτες με αναπηρίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Amtrak το συντομότερο δυνατό για να ζητήσουν βοήθεια, ειδικά αν το δρομολόγιο τους περιλαμβάνει τη χρήση της υπηρεσίας Thruway Bus Service.

Εάν πρέπει να ταξιδέψετε με έναν σύντροφο, φροντίστε να ρωτήσετε για το μειωμένο εισιτήριο εισιτηρίων της Amtrak.

Σε γενικές γραμμές, καθίσματα σε αμαξοστοιχίες Amtrak είναι η πρώτη έλευση, εξυπηρετείται για πρώτη φορά.

Προσβάσιμα καθίσματα για άτομα που χρησιμοποιούν βοηθήματα κινητικότητας διατίθενται στην κατηγορία των πούλμαν και διατίθεται επίσης χώρος αναπηρικής πολυθρόνας. Δεν υπάρχουν συσκευές κλειδώματος στους χώρους αναπηρικών αμαξιδίων.

Το Amtrak μπορεί να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τα φάρμακα που πρέπει να ψυχθούν.

Καναδάς Εκπτώσεις για ανώτερες σιδηροδρομικές μεταφορές

Η VIA Rail Canada προσφέρει ηλικιωμένους άνω των 60 ετών με έκπτωση 10% για ταξίδια με τρένα.

Αυτή η έκπτωση ισχύει για την οικονομική κατηγορία πλήρους ενηλίκου καθώς και για τους κανονικούς ναύλους Touring, Sleeper και Sleeper Plus. Μπορείτε να αγοράσετε σε απευθείας σύνδεση εισιτήρια έκπτωσης σε απευθείας σύνδεση αφού δημιουργήσετε ένα προφίλ VIA Rail Canada. Τα εισιτήρια για εισιτήρια Senior είναι επίσης διαθέσιμα μέσω τηλεφώνου, σε θυρίδες εισιτηρίων VIA Rail Canada και από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

Η VIA Rail μπορεί να σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας και να σας βοηθήσει στην επιβίβαση εάν επικοινωνήσετε μαζί τους εκ των προτέρων.

Εάν χρειάζεται να ταξιδέψετε με ένα άτομο υποστήριξης, το άτομο υποστήριξης μπορεί να δικαιούται δωρεάν εισιτήριο VIA Rail. Θα χρειαστεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της VIA Rail και να παράσχετε τεκμηρίωση σχετικά με την ανάγκη σας για βοήθεια στη VIA Rail τουλάχιστον 48 ώρες πριν το ταξίδι σας.

Μεξικάνικες εκπτώσεις για ανώτερες σιδηροδρομικές μεταφορές

Τα δρομολόγια τακτικών επιβατικών συρμών στο Μεξικό περιορίζονται σε μία σιδηροδρομική γραμμή, το τρένο Chepe ή το τρένο του Canton του Copper, μεταξύ Chihuahua και Los Mochis. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του τρένου Chepe, οι μεγάλες εκπτώσεις δεν είναι διαθέσιμες στη διαδρομή Chepe. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο κατηγορίες σιδηροδρομικών υπηρεσιών, πρώτης τάξης και οικονομικής θέσης. Τα τρένα αφήνουν το Los Mochis και το Chihuahua στις 6:00 π.μ. καθημερινά και φτάνουν στην τελική τους στάση (Chihuahua και Los Mochis, αντίστοιχα) λίγο πριν τις 9:00 μ.μ. 365 ημέρες το χρόνο.

Σύμφωνα με την αρχική σελίδα ισπανικής γλώσσας της ιστοσελίδας του τρένου Chepe, οι επιβάτες που είναι εντελώς τυφλοί ή έχουν αναπηρία και ταξιδεύουν μόνοι τους ή με ένα άλλο πρόσωπο δικαιούνται έκπτωση 50% στο εισιτήριό τους.

Υπάρχουν δύο τύποι εισιτηρίων τρένου Chepe. Τα ακριβότερα εισιτήρια της Primera Express σας επιτρέπουν να φτάσετε μέχρι τρεις διανυκτερεύσεις χωρίς χρέωση.

Δεν μπορείτε να φτάσετε στους τερματικούς σταθμούς του τρένου της Chepe από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τρένο. Υπάρχει λεωφορείο από το Tucson της Αριζόνα, στο Los Mochis του Μεξικού, όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε στο τρένο Chepe.

Η Jose Cuervo Express ®, μια τουριστική προσανατολισμός που συνδέει την Tequila και την Guadalajara, συνδυάζει το ταξίδι με το τρένο και το λεωφορείο με μια περιήγηση στο αποστακτήριο Jose Cuervo®, μια γεύση τεκίλα και μια μεξικανική πολιτιστική επίδειξη. Το ένα πόδι του ταξιδιού σας θα είναι ένα ταξίδι με το τρένο, και το άλλο πόδι θα είναι ταξίδι με λεωφορείο.

Οι ανώτερες εκπτώσεις δεν προσφέρονται στο Jose Cuervo® Express από αυτή τη γραφή.