Η σχέση μεταξύ του Πουέρτο Ρίκο και των ΗΠΑ

Ενημέρωση: Το Πουέρτο Ρίκο επλήγη από τον τυφώνα Μαρία τον Σεπτέμβριο του 2017. Μετά τον τυφώνα, το νησί αντιμετωπίζει ακραίες δυσκολίες - και αρκετοί οργανισμοί παρενέβησαν για να στηρίξουν τις προσπάθειες ανακούφισης και ανασυγκρότησης. Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Πολλοί ταξιδιώτες αναρωτιούνται για την ακριβή φύση της σχέσης μεταξύ του Πουέρτο Ρίκο και των ΗΠΑ Και, για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί να προκαλεί σύγχυση, επειδή είναι ένας μοναδικός κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός συμβιβασμός.

Για παράδειγμα, τα βιβλιοπωλεία στις Η.Π.Α. έβαλαν ταξιδιωτικούς οδηγούς στο Πουέρτο Ρίκο στο τμήμα "Διεθνές Ταξίδι" και όχι στο "Εσωτερικό Ταξίδι", όπου ανήκει. Από την άλλη πλευρά, το Πουέρτο Ρίκο είναι τεχνικά μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι ... ποια είναι η απάντηση; Μάθετε εδώ.

Είναι το Πουέρτο Ρίκο ένα κράτος των ΗΠΑ;

Όχι, το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι κράτος, αλλά μάλλον Κοινοπολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η κατάσταση παρέχει τοπική αυτονομία στο νησί και επιτρέπει στο Πουέρτο Ρίκο να προβάλει δημοσίως τη σημαία του. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο, ενώ φαινομενικά μια τοπική ευθύνη, πέφτει τελικά στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο καταλαμβάνει το υψηλότερο δημόσιο αξίωμα του νησιού.

Είναι Πουέρτο Ρικάνες Αμερικανοί Πολίτες;

Ναι, οι Puerto Ricans είναι πολίτες των ΗΠΑ και μακιγιάζ περίπου 1,3% του συνολικού πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της ιθαγένειας, εκτός από ένα: οι Puerto Ricans που ζουν στο Πουέρτο Ρίκο δεν μπορούν να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στις γενικές εκλογές (εκείνοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δικαίωμα ψήφου).

Το Πουέρτο Ρίκο θέλει να γίνει κράτος των ΗΠΑ;

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις σχολές σκέψης σχετικά με αυτό το θέμα:

Σε ποιον τρόπο είναι αυτόνομο το Πουέρτο Ρίκο;

Ως επί το πλείστον, η καθημερινή διακυβέρνηση του νησιού αφήνεται στην τοπική διοίκηση. Οι Πουέρτο Ριάνες εκλέγουν τους δημόσιους υπαλλήλους τους και το μοντέλο κυβέρνησής τους μοιάζει πολύ με το αμερικανικό σύστημα. Το Πουέρτο Ρίκο έχει ένα Σύνταγμα (που επικυρώθηκε το 1952), μια Γερουσία και μια Βουλή των Αντιπροσώπων. Τόσο η αγγλική όσο και η ισπανική είναι οι επίσημες γλώσσες του νησιού. Εδώ είναι μερικά άλλα περίεργα παραδείγματα της ημι-ανεξάρτητης κατάστασης του Πουέρτο Ρίκο:

(Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι έχουν επίσης τη δική τους Ολυμπιακή ομάδα και τη συμμετοχή της Μις Πανεπιστήμιο).

Σε ποιον τρόπο είναι Πουέρτο Ρίκο "Αμερικανός";

Η απλούστερη απάντηση είναι ότι στο τέλος της ημέρας η επικράτεια των ΗΠΑ και οι λαοί της είναι Αμερικανοί πολίτες. Επιπλέον: