Ο Donald Trump θέλει να αγοράσει το Πουέρτο Ρίκο;

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει, ο Donald Trump βρίσκεται ξανά σε αυτό. Σε μια από τις πιο περίεργες, πιο επιθετικές και λιγότερο πολιτικά σωστές πολιτικές εκστρατείες στην ιστορία, ο Trump δήλωσε πρόσφατα ότι θα αγοράσει την Κοινοπολιτεία του Πουέρτο Ρίκο. Τα κίνητρά του, προφανώς, είναι αλτρουιστικά. Με την αγορά του νησιού, το Trump σκοπεύει να εξαλείψει τα δημοσιονομικά του προβλήματα. Θέλει επίσης να το μετονομάσει, Puerto Trump.

Η προεδρική ελπίδα δήλωσε ότι το Πουέρτο Ρίκο ήταν "ένα όμορφο μέρος, ο καιρός είναι μεγάλος και οι άνθρωποι είναι ήδη Αμερικανοί, παρόλο που μιλάνε ισπανικά. Δεν έχω ιδέα πώς συνέβη αυτό, αλλά έτσι είναι".

Το Trump έχει επίσης μεγάλα σχέδια για το νησί. δηλαδή να μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του σε παράδεισο του γκολφ, με τουλάχιστον 100 σειρές μαθημάτων να εκτείνεται από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο.

Έχει ήδη ξεκινήσει το τρέξιμο με το Trump International Golf Club, το σπίτι του PGA Puerto Rico Open. Βρίσκεται δίπλα στο υπέροχο Gran Meliá , είναι πραγματικά μια όμορφη πορεία. Το αν η PGA διατηρεί τους δεσμούς της με το The Donald παραμένει προς συζήτηση.

Ο Trump είχε επίσης φιλόδοξα σχέδια να επαναφέρει ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού του Πουέρτο Ρίκο. Είπε ότι οι Puerto Ricans στη Νέα Υόρκη θα ήταν τόσο ευχαριστημένοι με τις προσπάθειές του στο νησί ότι θα άφηναν τη Μεγάλη Μήλο και το κοπάδι στο ... το Big Trump; Στην πραγματικότητα, μάλιστα είπε ότι θα πληρώσει το αεροπορικό εισιτήριό τους, επειδή δεν επρόκειτο να τον ψηφίσουν ούτως ή άλλως.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οποιοσδήποτε στο Πουέρτο Ρίκο ή στις ΗΠΑ θα υποστήριζε αυτό το σχέδιο, αλλά ήθελα να επιβεβαιώσω ορισμένα από τα πράγματα που είπε το Trump για το Πουέρτο Ρίκο και να διευκρινιστούν μερικά άλλα:

1. "Μπορείτε να μιλήσετε ισπανικά, μπορείτε να είστε Αμερικάνος και μπορείτε επίσης να παίξετε γκολφ". - Απολύτως σωστό. Αλλά μάντεψε τι?

Πολλοί Puerto Ricans μιλούν και αγγλικά, κάτι που βοηθά πάντα τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν το νησί, αλλά ανησυχούν για ένα δυνητικό γλωσσικό εμπόδιο.

2. " Θα έχουμε 100 σειρές μαθημάτων", είπε, "που εκτείνεται από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα στο δρόμο, ίσως κάποια κοτόπουλα". - ΟΧΙ ακριβως. Τουλάχιστον, τα σχέδια εξωραϊσμού σας θα διακόπτονταν από δύο μεγάλα εμπόδια. Το πρώτο είναι το El Yunque , το υπέροχο υποτροπικό τροπικό δάσος, το μοναδικό στη δασική υπηρεσία των ΗΠΑ και ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στο Πουέρτο Ρίκο. Το άλλο είναι το Central Cordillera ή το Central Ridge, η μεγαλύτερη οροσειρά του νησιού. Παρακαλώ μην τις αλλάξετε πάρα πολύ. υπάρχουν χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και εκατομμύρια ντόπιους, που δεν θα είναι ευγνώμονες.

3. " Δεν χρειάζεται να περιμένω μέχρι να είμαι Πρόεδρος για να το διορθώσω " . - Επίσης αληθινό, τουλάχιστον θεωρητικά. Και ίσως προτείνω ταπεινά να αρχίσετε με τη διάσωση του Trump International Golf Club, το οποίο προφανώς κατέθεσε πτώχευση πρόσφατα. Ξέρω ότι δεν είστε κύριος της λέσχης, κ. Trump, αλλά η διάσωση θα έδινε πολλά οφέλη για να δείξει τι μπορείτε να κάνετε για το υπόλοιπο νησί.

Ως ένας πολύχρονος τουρίστας στο Πουέρτο Ρίκο, δεν έχω χάσει ποτέ την αίσθηση του θαυμασμού και της απόλαυσης που νιώθω όταν περπατάω στους δρόμους του Παλαιού Σαν Χουάν, βγαίνω στην άμμο των αγαπημένων μου παραλιών ή βυθίζω σε ένα πραγματικά εξαιρετικό μοφόνγκο .

Και μέρος αυτού που κάνει αυτό το νησί τόσο μαγικό είναι ακριβώς το μίγμα των αμερικανικών πλεονεκτημάτων και της τοπικής κουλτούρας, γεύσης και πνεύματος. Σας παρακαλώ λοιπόν, κύριε Trump ... να μην αγοράσετε το Πουέρτο Ρίκο.