Ραμαζάνι στη Βομβάη: Εκδρομές για φαγητό και το Best Street Food

Ο ιερός μουσουλμανικός μήνας του Ραμαζανίου πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο / Ιούλιο κάθε χρόνο (οι ακριβείς ημερομηνίες αλλάζουν. Το 2017, το Ραμαζάνι ξεκινάει στις 27 Μαΐου και ολοκληρώνεται με τον Eid-ul-Fitr στις 26 Ιουνίου). Εάν είστε ένας σκληρός μη χορτοφαγικός και είστε στη Βομβάη , είναι μια φανταστική ευκαιρία να γιορτάσετε με φρέσκα τρόφιμα στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, οι μουσουλμάνοι παραδοσιακά μετακινούνται καθημερινά από την ανατολή μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Τα βράδια, οι δρόμοι γύρω από τον Mohammad Ali Road στη νότια Βομβάη πλημμυρίζουν με τους ανθρώπους και το μυστήριο άρωμα κρέατος που φρέσκα ψήνεται για να ταΐσει τους φτωχούς.

Δεν είναι για τους αδύναμους της καρδιάς, όμως, καθώς ο δρόμος γίνεται πολύ γεμάτος!

Τα κεμπάπ είναι ένα highlight, και προφανώς τα καλύτερα βρίσκονται στο Haji Tikka, στο Khara Tank Road στο Bhendi Bazaar. Τα κεμπάπ βόειου κρέατος κοστίζουν 20 ρουπίες, και οι κεμπάπ κοτόπουλου είναι 60 ρουπίες.

Εάν δεν είστε ένας πραγματικός περιπετειώδης τρώγων (όπως εγώ!), Προσέξτε να αποφύγετε τα πιο εξωτικά μέρη του σώματος. Το Khiri είναι μια δημοφιλής λιχουδιά. Είναι μαστός αγελάδας, ωριμασμένο, μαγειρεμένο, και κομμένο σε κομμάτια μικρού μεγέθους. Και ναι, μυρίζει γαλακτώδες (μόνο σε περίπτωση που ήταν περίεργος).

Δεν είστε πρόθυμοι να braving βιασύνη στο Mohammad Ali Road, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να γεμίσει τον εαυτό σας γεμάτο; Μια λιγότερο συνωστισμένη επιλογή είναι ο Khau Galli στο κεντρικό Μουμπάι (βρίσκεται στη λωρίδα δίπλα στο Midland Restaurant and Bar στην οδό Lady Jamshedji, στο Mahim). Φροντίστε να πάτε μετά τις 21:00 για την καλύτερη ατμόσφαιρα.

Ειδικές εκδρομές 2017 Ramadan Food στη Βομβάη