Ινδία Ταξιδιωτικές Συμβουλές

Πώς να μειώσετε τον πολιτισμικό σοκ στην Ινδία

Το σοκ πολιτισμού είναι σίγουρα ένα "πράγμα" στην Ινδία. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους πρώτους χρονομετρητές που φτάνουν απροετοίμαστοι, αλλά γνωρίζοντας κάποιες συμβουλές ταξιδιού της Ινδίας προτού βοηθήσουν σίγουρα.

Οι πρώτες μέρες στο έδαφος στην Ινδία θεωρούνται από πολλούς ταξιδιώτες ως οι πιο δύσκολες. Η αισθητηριακή υπερφόρτωση σε συνδυασμό με το jetlag και το χαοτικό ρυθμό της αστικής ζωής στην Ινδία μπορεί να είναι συντριπτική.

Μην απελπίζεστε! Παρόλο που η κατανόηση της Ινδίας θα χρειαζόταν μια ζωή αφοσίωσης, θα πάρετε γρήγορα αρκετό για να βρείτε ένα ταξιδιωτικό αυλάκι .

Μετά την άφιξή σας, σκεφτείτε να βγείτε από την πολυσύχναστη πόλη και να ξεκουραστείτε σε ένα πιο ήσυχο μέρος για να συλλέξετε το μυαλό σας έως ότου υποχωρήσει ο αεριωθούμενος .

Η κυκλοφορία και τα πλήθη

Με πάρα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που καλούν το σπίτι της υποέγερσης, η Ινδία είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Θα θυμάστε έντονα αυτό το γεγονός μετά την άφιξή σας, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως το Νέο Δελχί όπου ο υπερπληθυσμός αποτελεί πρόβλημα.

Πολλοί Ινδοί μεγαλώνουν χωρίς την πολυτέλεια της ιδιωτικής ζωής ή του προσωπικού χώρου. Μην προσβάλλετε ούτε να εκπλαγείτε όταν οι άνθρωποι στηρίζονται σε σας στο μετρό ή να στέκονται πολύ κοντά όταν σας μιλάνε.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού είναι ιδιαίτερα επικρατέστερο στους δρόμους. η φραγμένη κίνηση είναι ο κανόνας και η ηχητική λωρίδα είναι συνήθως μια κακοφωνία των κέρατων. Η υπερβολική υπεροχή του κόρνου του αυτοκινήτου δεν είναι τόσο αγενής όσο μπορεί να σκεφτείς. είναι πραγματικά φουσκωμένο ως μέτρο ασφάλειας και ακόμη και από ευγένεια για την ελπίδα να αποτρέψει ατυχήματα.

Αντιμετώπιση πρόσθετης προσοχής

Οι δυτικοί ταξιδιώτες λαμβάνουν συχνά μια ροκ-αστέρι προσοχή στην Ινδία, συνήθως φιλική, αλλά μερικές φορές με τη μορφή του κοιτάζοντας.

Θα σας ζητηθεί πιθανώς να θέσετε φωτογραφίες με τους ντόπιους.

Οι γυναίκες ταξιδιώτες θα είναι αναπόφευκτα ο στόχος πολλών κοιτάζοντας. Η επιστροφή του βλέμματος ενός ανθρώπου θα μπορούσε να θεωρηθεί λανθασμένη ως φλερτ. Αντίθετα, αγνοήστε τους εντελώς ή φορέστε γυαλιά ηλίου. Οι ατομικές γυναίκες μπορεί επίσης να θέλουν να απορρίψουν τα αιτήματα φωτογραφιών για να εξαλείψουν την πιθανότητα οι φωτογραφίες να χρησιμοποιηθούν αργότερα για ακατάλληλα δικαιώματα.

Δυστυχώς, το να κοιτάς όταν ταξιδεύετε στην Ινδία είναι μέρος της καθημερινής ζωής - θεωρήστε ότι είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για να απολαύσετε τη συναρπαστική υποέκταση!

Είναι το Delhi Belly Real;

Δυστυχώς, η περίφημη "κοιλιά του Δελχί" είναι πραγματικότητα. Οι ντόπιοι ασχολούνται και με αυτό. Το νερό της βρύσης στην Ινδία είναι γενικά ανασφαλές για να πίνετε. Ακόμη και αν κολλήσετε στο εμφιαλωμένο νερό, μπορείτε ακόμα να πάρετε ένα κακό στομάχι από βρώμικο πάγο, φρούτα και λαχανικά πλυμένα με βρώμικο νερό ή σταγονίδια νερού σε πιάτα και σκεύη. Ακόμη και ένας μάγειρας που δεν πλένει τα χέρια θα μπορούσε να καταστρέψει το στομάχι σας για μια εβδομάδα.

Η διάρροια του ταξιδιώτη επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και είναι ένα ατυχές κομμάτι της ζωής στο δρόμο. Ενώ τα τουριστικά εστιατόρια είναι συνήθως ασφαλή, ποιος ξέρει τι συμβαίνει στις κουζίνες. Το χειρισμό τροφίμων και η καθαριότητα είναι συχνά θέματα στην Ινδία πίσω από την κουρτίνα. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο μιας κακής κοιλιάς, αποφεύγοντας τα ποτά που έχουν αποδυναμωθεί και ξεφλουδίζοντας φρούτα που τρώτε. Το απλό πλύσιμο φρούτων ή σαλάτας δεν αρκεί για την εξάλειψη των μικροβίων που είναι ενσωματωμένα στο δέρμα.

Ινδία Συμβουλή ταξιδιού : Ελέγχετε πάντα τη σφραγίδα πριν πληρώσετε για εμφιαλωμένο νερό σε καταστήματα και εστιατόρια! Ένα χαλαρό καπάκι μπορεί να σημαίνει ότι μια φιάλη έχει ξαναγεμιστεί με μη ασφαλές νερό.

Η ενασχόληση με τους ζητιάνοι στην Ινδία

Παρά την οικονομική ανάπτυξη, το σύστημα διαίρεσης πλούτου και καστών είναι πολύ διαδεδομένο: θα συναντήσετε ζητιάνους όλων των ποικιλιών - ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές - σε όλη την Ινδία.

Σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ασίας, οι ζητιάνοι στην Ινδία μπορεί να είναι εξαιρετικά επίμονοι , μερικές φορές ακόμη και να αρπάζουν τα χέρια και τα πόδια σας.

Η συνάντηση των μικρών παιδιών που επαιτούν στους δρόμους είναι καρποφόρα, αλλά συμβάλλετε στο πρόβλημα όταν δίνετε χρήματα. Πολλά παιδιά απαγούνται, κακοποιούνται και εκμεταλλεύονται από «αφεντικά» που τους αναγκάζουν να ικετεύσουν σε οργανωμένες συμμορίες. Αν δώσετε, ολόκληρος ο φαύλος κύκλος εξακολουθεί να είναι κερδοφόρος σε όσους βρίσκονται στην κορυφή και δεν θα τελειώσει ποτέ.

Ακόμα και η παροχή στυλό ή μπιχλιμπίδια μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να ικετεύουν για αντικείμενα από ξένους τουρίστες. Καλύτερα να προσφέρετε την υποστήριξή σας μέσω καθιερωμένων φιλανθρωπικών οργανώσεων, ευκαιριών εθελοντισμού και αξιόπιστων ΜΚΟ.

Πρακτική υπομονή

Όπως και σε άλλα μέρη στη Νότια Ασία , οι κανόνες της αποταμίευσης αντιμετωπίζουν χαλαρά την Ινδία. Προσπαθήστε να μην χάσετε το δροσερό σας κοινό, πιθανότατα θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα για τον εαυτό σας, αντί να λύσετε οποιαδήποτε πρόκληση αντιμετωπίζετε.

Κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι!

Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που πιέζονται στη χερσόνησο, θα πρέπει να συνηθίσετε σε πλήθος ανθρώπων. Μην εκπλαγείτε όταν οι άνθρωποι συχνά χτυπούν και σπρώχνουν το δρόμο τους μέσα από μια ουρά. Βήμα προς τα εμπρός των άλλων στη γραμμή είναι κοινή. Κρατήστε το έδαφος και να είστε ευγενικοί - αλλά όχι πολύ ευγενικοί - ή ποτέ δεν μπορείτε να πάρετε υπηρεσία! Χρησιμοποιήστε τους αγκώνες λίγο.

Η υπομονή είναι το κλειδί, ιδιαίτερα όταν ασχολούμαστε με τη συντριπτική γραφειοκρατία που συναντάμε συχνά. Από τη στιγμή που ξεκινάτε την αίτηση για την υποβολή θεώρησης από την Ινδία στο check in στο πρώτο σας ξενοδοχείο, κάποιος πάντα φαίνεται να σκέφτεται για χαρτιά. Εξετάστε τη μαζική γραφειοκρατία μια μικρή τιμή για να πληρώσετε για να επισκεφθείτε ένα συναρπαστικό μέρος.

Συμβουλές ταξιδιού της Ινδίας για τους ταξιδιώτες γυναικών

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν συχνά λαμβάνουν πολύ περισσότερη προσοχή από τους ντόπιους άνδρες στην Ινδία. Μερικές φορές τα όρια ωθούνται πέρα ​​από το να κοιτάζουν - η ξεδιάντροπη πικροδάφνη και η επαφή μπορεί να συμβεί στο κοινό στα μέσα του απογεύματος.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μπορούν να μειώσουν κάποια από την ανεπιθύμητη προσοχή με το ντύσιμο πιο συντηρητικά. Αποφύγετε τα σφιχτά ενδύματα. θεωρήστε να φοράτε φούστες με μήκος αστράγαλο και να καλύπτετε τους ώμους. Τα πανέμορφα τοπικά σάλια που πωλούνται παντού είναι μια εξαιρετική επένδυση και εύκολη μεταφορά.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι που οι γυναίκες ταξιδιώτες μπορούν δυνητικά να μειώσουν την παρενόχληση:

Καθώς ταξιδεύετε μέσα από την Ινδία, οι ντόπιοι θα ζητήσουν συχνά να θέσουν για μια φωτογραφία μαζί σας. Κάποια μπορεί να ληφθούν έτσι ώστε όλοι οι άντρες να μπορούν να φωτογραφηθούν με την ομάδα σας. Παρόλο που αυτή η πρακτική είναι συνήθως αβλαβής, οι γυναίκες ταξιδιώτες συχνά συσσωρεύονται ή αρπάζουν ενώ στέκονται ακόμα για τη φωτογραφία.

Χαοτικές ινδικές φεστιβάλ , όπως το Φεστιβάλ Holi , χρησιμοποιούνται συχνά ως ευκαιρίες για την αρπαγή των γυναικών.

Μικρή κλοπή και απάτες

Αν και οι ένοπλες ή βίαιες διογκώσεις δεν είναι πολύ συνηθισμένες, η επαγρύπνηση κάνει τη διαφορά . Σχεδιάστε μπροστά έτσι ώστε να μην χρειάζεται να περπατάτε μόνος το βράδυ, να κρατάτε τα τιμαλφή σας κοντά σε απασχολημένους χώρους και μην αφήνετε ποτέ την τσάντα σας μακριά (π.χ. σε μια καρέκλα στην τραπέζι σας πλησιέστερα στο δρόμο). Όταν χρησιμοποιείτε ένα ATM, να είστε ενήμεροι για όποιον μπορεί να παρακολουθεί ή να σας ακολουθήσει.

Οι άνθρωποι στην Ινδία είναι εξαιρετικά εξερχόμενοι. Η διαφοροποίηση μεταξύ της τυχαίας φιλικότητας ή μιας περίτεχνης απάτης που αρχίζει να ξετυλίγεται μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμη και για έμπειρους ταξιδιώτες! Σε γενικές γραμμές, να είστε προσεκτικοί σε κάθε ξένο που σας προσεγγίζει σε πολυσύχναστες περιοχές - ειδικά σε μεταφορικά κέντρα και έξω από δημοφιλή αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες.

Οι περιπλανήμενοι sadhus και babas - θα τους αναγνωρίσετε να φορούν ρόμπες και να μεταφέρουν δοχεία νερού - δεν είναι πάντα αυθεντικοί. Πολλοί από αυτούς τους "ιερούς άνδρες" ζουν με την πώληση χασίς ή απατεώνων τουριστών που συχνά θεωρούν τους ως γκουρού.

Το pickpocketing είναι ένα πρόβλημα στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε πολυσύχναστους αστικούς χώρους - αρκετά καλά σε όλη την Ινδία. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αποστασιοποιηθεί πολύ από κάποιον. οι κλέφτες συχνά εργάζονται σε ομάδες.

Μετράτε την αλλαγή σας προσεκτικά σε εστιατόρια και καταστήματα πριν περάσετε από το πάγκο.

Το κάπνισμα τσιγάρων στην Ινδία

Αν και το κάπνισμα είναι κοινό σε ξενώνες, ξενοδοχεία και πολλά εστιατόρια, μπορείτε να λάβετε πρόστιμο για το κάπνισμα στο δρόμο ή στο κοινό σε όλη την Ινδία. Αναζητήστε την παρουσία των σταχτοδοχείων ή ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να είναι σίγουρος πριν ανάψετε.

Ναρκωτικά στην Ινδία

Η μαριχουάνα και το χασίς καπνίζονται ανοιχτά σε πολλά τουριστικά κέντρα των Ιμαλαΐων, όπως το Μανάλι στο Χιματσάλ Πραντές , αλλά και τα δύο είναι παράνομα. Η καταδίκη για κατοχή έχει ελάχιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών. Ακόμη και αν δεν καταδικαστείτε, μπορείτε να περιμένετε στη φυλακή για μήνες μέχρι να ακουστεί η περίπτωσή σας.

Οι αστυνομικοί υπόδησης είναι γνωστοί για να πλησιάσουν τους τουρίστες για δωροδοκίες κατά τη διάρκεια τυχαίων shakedowns.