Είναι η Ινδία ανασφαλής για ξένες γυναίκες; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δυστυχώς, η Ινδία λαμβάνει πολλή αρνητική δημοσιότητα για βιασμό, παρενόχληση και δυσμενή μεταχείριση των γυναικών. Αυτό αφήνει πολλούς ξένους να αναρωτιούνται εάν η Ινδία είναι ένα ασφαλές μέρος για να επισκεφτούν οι γυναίκες. Μερικοί είναι τόσο φοβισμένοι που διστάζουν ή αρνούνται να ταξιδέψουν στην Ινδία.

Λοιπόν, ποια είναι η κατάσταση που πραγματικά αρέσει;

Κατανόηση του προβλήματος και της αιτίας του

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ινδία είναι μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες, όπου η πατριαρχία είναι εδραιωμένη.

Η διαφορετική μεταχείριση των ανδρών και των γυναικών αρχίζει από νεαρή ηλικία, όταν μεγαλώνουν τα παιδιά. Δεν είναι μόνο συμπεριφορά, αλλά επεκτείνεται και στη γλώσσα και στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Τα κορίτσια θεωρούνται συχνά ως ευθύνη ή βάρος για να παντρευτούν. Τους λέγεται να είναι πεντανόστιμοι και υποτακτικοί, και να φορούν συντηρητικά. Αγόρια, από την άλλη πλευρά, γενικά επιτρέπεται να συμπεριφέρονται, ωστόσο θέλουν. Οποιαδήποτε βία ή έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες μεταβιβάζεται ως «αγόρια που είναι αγόρια» και δεν αμφισβητείται ούτε πειθαρχημένη.

Τα αγόρια μαθαίνουν από το πώς αλληλεπιδρούν και οι γονείς τους, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας τους που υποτάσσεται στον πατέρα τους. Αυτό τους δίνει μια παραμορφωμένη αίσθηση ανδρισμού. Η αλληλεπίδραση μεταξύ ανδρών και γυναικών εκτός γάμου περιορίζεται επίσης στην Ινδία, οδηγώντας σε σεξουαλική καταστολή. Συνολικά, αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου τα δικαιώματα των γυναικών δεν θεωρούνται μεγάλη υπόθεση.

Μια γυναίκα που συνέντευξη 100 καταδικασθέντες βιαστές στην Ινδία διαπίστωσε ότι οι βιαστές είναι φυσιολογικοί άνδρες που δεν καταλαβαίνουν τι είναι η συναίνεση.

Πολλοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι αυτό που έχουν κάνει είναι ο βιασμός.

Ωστόσο, η Ινδία προχωράει, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις. Η πατριαρχική νοοτροπία αμφισβητείται από έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικών που εργάζονται έξω από το σπίτι και γίνονται οικονομικά ανεξάρτητες. Αυτές οι γυναίκες κάνουν τις δικές τους επιλογές, αντί να τους αφήνουν να τους υπαγορεύσουν.

Ωστόσο, αυτό συμβάλλει και στους άνδρες να ενεργούν επιθετικά, αν αισθάνονται απειλούνται και προσπαθούν να ανακτήσουν την εξουσία τους.

Το θέμα για τις ξένες γυναίκες στην Ινδία

Η πατριαρχική κοινωνία της Ινδίας έχει συνέπειες για το πώς οι άνδρες θεωρούνται και αντιμετωπίζονται μεμονωμένα γυναίκες ταξιδιώτες στην Ινδία. Παραδοσιακά, οι ινδικές γυναίκες δεν ταξιδεύουν μόνοι τους χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα. Απλά ρίξτε μια ματιά στους δρόμους της Ινδίας. Η απουσία των γυναικών είναι προφανής. Οι δημόσιοι χώροι είναι γεμάτοι με άνδρες, ενώ οι γυναίκες υποβιβάζονται στο σπίτι και στην κουζίνα. Σε πολλά μέρη της Ινδίας, οι γυναίκες δεν θα βγουν ακόμη και μετά το σκοτάδι.

Οι κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ και άλλα δυτικά τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία δείχνουν ότι οι λευκές γυναίκες έχουν σεξουαλική επαφή, οδήγησαν επίσης πολλούς ινδούς άνδρες να πιστεύουν εσφαλμένα ότι αυτές οι γυναίκες είναι "χαλαρές" και "εύκολες".

Συνδυάστε τους δύο αυτούς παράγοντες μαζί και όταν αυτός ο τύπος ινδός βλέπει μια ξένη γυναίκα που ταξιδεύει μόνη στην Ινδία, είναι σαν μια ανοικτή πρόσκληση για ανεπιθύμητες προόδους. Αυτό ενισχύεται εάν η γυναίκα φοράει σφιχτά ή αποκαλυπτικά ρούχα που θεωρούνται ανήθικα στην Ινδία.

Σήμερα, μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές ανεπιθύμητων προόδων είναι η παρενόχληση για εγωιστές. Μπορεί να φαίνεται σαν μια ακίνδυνη χειρονομία. Ωστόσο, αυτό που κάνουν οι τύποι με τους εαυτούς είναι άλλο θέμα.

Πολλοί θα τα δημοσιεύσουν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενοι ότι έχουν φιλικές σχέσεις και ότι είναι οικεία με τις γυναίκες.

Άβολα αλλά όχι ανασφαλείς

Ως ξένη γυναίκα, η αμηχανία στην Ινδία είναι δυστυχώς αναπόφευκτη. Θα κοιτάξετε από τους άνδρες και πιθανότατα θα γκρεμίσατε και θα παρενοχλήσατε σεξουαλικά (που ονομάζονταν «παρακαλώ»). Συνήθως τελειώνει όμως εκεί. Η πιθανότητα βιασμού σε Ινδία δεν είναι στην πραγματικότητα υψηλότερη από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου. Και, στην πραγματικότητα, η Ινδία είναι ασφαλέστερη για τις ξένες γυναίκες από τις ινδικές γυναίκες. Γιατί;

Η Ινδία είναι μια εξαιρετικά διαφορετική χώρα. Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να απεικονιστεί στα μέσα ενημέρωσης, η βία κατά των γυναικών δεν συμβαίνει παντού. Είναι πολύ πιο διαδεδομένη σε ορισμένες περιοχές από άλλες. Τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν μεταξύ κατώτερων καστών και σε οικιακές καταστάσεις, κυρίως σε "οπισθοδρομικές" αγροτικές περιοχές ή περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια που δεν επισκέπτονται αλλοδαποί.

Παρόλα αυτά, μιλήστε σε ξένες γυναίκες που έχουν ταξιδέψει στην Ινδία και είναι πιθανό να αναφέρουν μια ποικιλία εμπειριών. Για μερικούς, η σεξουαλική παρενόχληση ήταν συχνή. Για άλλους, ήταν πολύ λιγότερο. Ωστόσο, είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Και, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το πώς θα το χειριστείτε.

Πώς πρέπει να αντιδράσετε;

Δυστυχώς, πολλές ξένες γυναίκες απλά δεν ξέρουν πώς να αντιδρούν. Όταν βρεθούν σε άβολα καταστάσεις, αισθάνονται πολύ αμήχανα και δεν θέλουν να προκαλέσουν σκηνή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ινδοί άνδρες αισθάνονται ενθουσιασμένοι να συμπεριφέρονται με ακατάλληλους τρόπους, εν τούτοις - κανείς δεν τις αντιμετωπίζει γι 'αυτό!

Αγνοώντας την κατάσταση ή προσπαθώντας να ξεφύγετε από αυτήν δεν είναι πάντα επαρκής. Αντ 'αυτού, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να είσαι δυνατός. Οι άνδρες που δεν είναι συνηθισμένοι σε γυναίκες που στέκονται για τον εαυτό τους είναι συνήθως εύκολα σοκαρισμένοι και θα υποχωρήσουν γρήγορα. Επιπλέον, οι γυναίκες που έχουν μια σίγουρη συμπεριφορά και μοιάζουν να μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους είναι λιγότερο πιθανό να είναι στόχοι κατά πρώτο λόγο. Οι Ινδοί φοβούνται επίσης τις επιπτώσεις από αλλοδαπούς και ξένες αρχές.

Δεν είναι όλα κακά

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όλοι οι ινδοί άνδρες δεν μοιράζονται την ίδια νοοτροπία. Υπάρχουν πολλοί αξιοπρεπείς άνδρες που σέβονται τις γυναίκες και δεν διστάζουν να προσφέρουν βοήθεια αν χρειαστεί. Μπορεί να εκπλαγείτε να συναντήσετε σενάρια όπου αντιμετωπίζετε καλύτερα από ό, τι περιμένετε. Οι περισσότεροι Ινδοί θέλουν αλλοδαπούς να απολαύσουν και να αρέσουν στη χώρα τους και θα βγουν από το δρόμο τους για να βοηθήσουν. Ορισμένες από τις καλύτερες αναμνήσεις σας από την Ινδία θα περιλαμβάνουν ντόπιους.

Έτσι, θα έπρεπε οι ξένες γυναίκες να ταξιδεύουν μόνοι τους στην Ινδία;

Εν ολίγοις, μόνο αν μπορείτε να το χειριστείτε. Βεβαίως, η Ινδία δεν είναι μια χώρα όπου θα αισθανθείτε άνετα και θέλετε να αφήσετε την φρουρά σας κάτω, αν και οι ανταμοιβές είναι σίγουρα εκεί. Αναμείνετε να είστε συγκλονισμένοι κατά καιρούς και μην ξέρετε τι να κάνετε. Ως εκ τούτου, αν είναι το πρώτο σας ταξίδι στο εξωτερικό, η Ινδία δεν είναι πραγματικά ένα ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε. Αν έχετε κάποια ταξιδιωτική εμπειρία και είστε σίγουροι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθανθείτε ανασφαλείς εάν είστε λογικοί. Μην πηγαίνετε σε απομονωμένες περιοχές ή μένετε αργά τη νύχτα μόνοι σας. Παρακολουθήστε τη γλώσσα του σώματός σας και πώς αλληλεπιδράτε με τους άνδρες στην Ινδία. Ακόμα και μια υποσυνείδητη χειρονομία, όπως ένα χαμόγελο ή μια αφή στο χέρι, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ενδιαφέρον. Να είστε έξυπνοι και να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας!

Ποιοι είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι προορισμοί;

Λάβετε υπόψη ότι οι προορισμοί που επισκέπτεστε στην Ινδία θα έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία σας. Γενικά, ο νότος (Tamil Nadu, Karnataka, Kerala, Andhra Pradesh) είναι αισθητά χωρίς προβλήματα, σε σύγκριση με τον βορρά.

Το Tamil Nadu είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για σόλο γυναικεία ταξίδια στην Ινδία , και συνιστά ένα σημείο εκκίνησης. Το Mumbai είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με φήμη για την ασφάλεια. Άλλα μέρη στην Ινδία που είναι σχετικά χωρίς προβλήματα είναι Gujarat, Punjab , Himachal Pradesh , Uttarakhand , Βορειοανατολική Ινδία και Ladakh.

Σε γενικές γραμμές, η παρενόχληση είναι πιο διαδεδομένη στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη βόρεια Ινδία, συμπεριλαμβανομένου του Δελχί, του Άγκρα και μερών του Ρατζαστάν, της Μάντια Πραντές και του Ουτάρ Πραντές. Το Fatehpur Sikri , κοντά στην Agra, είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα χειρότερα μέρη της Ινδίας για αχαλίνωτη παρενόχληση αλλοδαπών, καθώς και Ινδιάνων (με διαδηλώσεις και ξεναγούς, εκτός από τους ντόπιους). Το 2017, κορυφώθηκε με τη σοβαρή επίθεση δύο Ελβετών τουριστών.

Πού πρέπει να μείνεις;

Επιλέξτε διαμονή σας σοφά επίσης. Τα Homestays προσφέρουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών γνώσεων και των φιλοξενουμένων που θα φροντίζουν για εσάς. Εναλλακτικά, η Ινδία διαθέτει πλούσιους ξενώνες παγκόσμιας κλάσης, όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες.