Γιατί το Tamil Nadu είναι το καλύτερο για τους ταξιδιώτες μεμονωμένων γυναικών στην Ινδία

Η εμπειρία μου ως μοναδικός ταξιδιώτης γυναικών στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας

Η ασφάλεια των γυναικών αποτελεί συχνά μια μεγάλη ανησυχία για τις γυναίκες που επισκέπτονται την Ινδία για πρώτη φορά, ειδικά εκείνες που ταξιδεύουν σόλο. Οι ιστορίες φρίκης είναι κοινές. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν είναι όλη η Ινδία το ίδιο. Ενώ η σεξουαλική παρενόχληση επικρατεί στη βόρεια Ινδία, είναι αισθητά λιγότερο στα νότια. Και, στο Ταμίλ Ναντού, είναι σχεδόν απούσα.

Το Tamil Nadu δεν εμφανίζεται συνήθως στις διαδρομές των επισκεπτών για πρώτη φορά στην Ινδία, οι οποίοι προτιμούν να κατευθύνονται προς τα βόρεια και να δουν τα διάσημα αξιοθέατα εκεί .

Ωστόσο, εάν είστε ένας ταξιδιώτης σόλο γυναίκα που ανησυχεί για την ασφάλεια και πώς θα αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις στην Ινδία, το Tamil Nadu συνιστάται ως το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε τα ταξίδια σας.

Η απόφασή μου να ταξιδέψω γύρω από το Ταμίλ Ναντού

"Θα πρέπει να περάσετε περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας στη νότια Ινδία", μου είπαν αρκετοί άνθρωποι. "Είναι διαφορετικό εκεί."

Δεν ήμουν ξένος στη νότια Ινδία. Εξάλλου, κατοικούσα στην Κεράλα για οκτώ μήνες, ενώ διαχειριζόμουν έναν ξενώνα στο Βάρκαλα . Επισκέφθηκα επίσης κάποιες θέσεις στην Καρνάτακα, τη Chennai μερικές φορές, και οδήγησε άγνωστα σε έναν αυτοκινούμενο ριψό από τη Chennai στη Βομβάη . Στην Chennai, είχα παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι σπάνια μου έδωσαν μια δεύτερη ματιά, σε αντίθεση με πολλά άλλα μέρη στην Ινδία, όπου μου έλεγαν συχνά και φωτογραφίζονταν από ομάδες ανδρών. Ήταν αναζωογονητικό.

Έτσι, σε μια ιδιοτροπία, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα σόλο ταξίδι μέσα από το Tamil Nadu.

Ήθελα να δω μερικούς από τους ναούς της πολιτείας και ο σύζυγός μου δεν ενδιαφερόταν να με ενωθεί. Επιπλέον, ήθελα να βιώσω αυτό που θα ήταν σαν μια ενιαία, λευκή, γυναίκα που ταξιδεύει μόνη εκεί και με προϋπολογισμό. Είχα ήδη διερευνήσει τα περισσότερα κράτη στην Ινδία, οπότε είχα πολλά να το συγκρίνω.

Σχεδιασμός του ταξιδιού

Σχεδίασα μια διαδρομή ανεμοστρόβιλου: έξι προορισμούς ( Madurai , Rameshwaram, Tanjore, Chidambaram, Pondicherry και Tiruvannamalai ) σε 10 ημέρες.

Εκτός από τις πτήσεις εκεί και πίσω, θα ταξίδευα σε κάθε προορισμό με λεωφορείο ή τρένο και θα μείνω σε ξενοδοχεία με τιμές από 500-2000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση. Έψαξα, σχεδίασα και έκανα όλες μου τις ρυθμίσεις ταξιδιού μου - έτσι θα ήμουν πραγματικά μόνος. Δεν θα υπήρχε καμία ταξιδιωτική εταιρεία ή ταξιδιωτικό γραφείο που να φροντίζει για μένα. Και, δεν ήξερα ούτε μια λέξη της γλώσσας (Ταμίλ), οπότε δεν θα έχω κανένα πραγματικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους ταξιδιώτες που ήταν νέοι στην Ινδία.

Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι το Ταμίλ Ναντού είναι ένα από τα πιο συντηρητικά κράτη της Ινδίας, έμαθα ότι συσκευάστηκα αναλόγως - μόνο ινδικά ρούχα και όλα με κοντομάνικα μανίκια (σε αντίθεση με το αμάνικο κούρι που συνήθως φορούν στο σπίτι στην κοσμοπολίτικη Βομβάη ).

Ήταν με κάποια τρέλα και το συνηθισμένο άγγιγμα της παράνοιας που έφτασα στο αεροδρόμιο Madurai, τον πρώτο προορισμό μου, αναρωτιόντας τι να περιμένω. Πώς θα με αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και πόσο δύσκολο θα ήταν να ταξιδέψω μόνος μου;

Οι πρώτες εντυπώσεις μου

Έτρεξα τον εαυτό μου στην περιπέτεια μου, πηγαίνοντας σε μια περιήγηση με πεζοί με τέσσερις ώρες με τους κατοίκους Madurai το επόμενο πρωί. Μου έδωσε μια υπέροχη εισαγωγή στην πόλη. Η φιλικότητα των ανθρώπων ήταν φανερή, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών. Βγήκαν και με κάλεσαν να πάρουν τις φωτογραφίες τους.

Επιπλέον, οι γυναίκες μπορούν να εμφανιστούν συνήθως σε χώρους που συνήθως κυριαρχούνται από άνδρες, μεταξύ των οποίων η συνεδρίαση δίπλα στο ποτάμι . Κάποια άλλα μέρη που βρήκα οι γυναίκες δούλευαν μαζί με τους άντρες στα εστιατόρια και πίσω από τα μπροστινά γραφεία στα ξενοδοχεία.

Μέσα σε μερικές ημέρες, αισθάνθηκα τον εαυτό μου να χαλαρώνει και να διαλύει όλη την ένταση. Παρόλο που ήμουν μόνος, αισθάνθηκα ασφαλής, ασφαλής και με σιγουριά. Ήταν ένα παράξενο και απροσδόκητο συναίσθημα. Οι άνθρωποι μιλούσαν καλά αγγλικά και ήταν εξυπηρετικοί. Ήμουν εύκολα ικανός να βρω τον δρόμο μου γύρω από τους σταθμούς λεωφορείων, που αποτελούσαν μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να απασχολούν τη δική τους επιχείρηση. Φαινόταν απλή και αξιοπρεπή. Ένιωσα σαν να είχα κάποια αξιοπρέπεια επίσης. Δεν ήμουν διαρκώς κυνηγημένος από καταστηματάρχες ή έπρεπε να κρατώ τη φρουρά μου ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση. Σε έναν προορισμό, Chidambaram, δεν έβλεπα έναν άλλο ξένο όλη την ώρα που ήμουν εκεί.

Ωστόσο, δεν ήμουν ανυπόμονος να κοιτάζω ή να ενοχλείω.

Μήπως οι άνθρωποι με πλησίασαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού; Ναι, μερικές φορές. Παρά το γεγονός ότι, συχνά, θέλησαν να δημιουργήσουν μια φωτογραφία από μόνα τους. Αλλού στην Ινδία, είμαι συνηθισμένος να βρίσκω κάμερες που μου έδειξαν, αντί των μνημείων. Εάν οι άντρες του Ταμίλ Ναντού με φωτογραφήθηκαν, δεν το γνώρισα άμεσα ή δεν αισθάνθηκα άβολα γι 'αυτό. Σε γενικές γραμμές, ήταν πολύ σεβασμό προς εμένα.

Γιατί είναι το Tamil Nadu Better for Women;

Έκανα μια μικρή έρευνα για να ανακαλύψω το λόγο για τον οποίο το Ταμίλ Ναντού φάνηκε να είναι ένα καλύτερο μέρος για τις γυναίκες. Προφανώς, μπορεί να αποδοθεί από την εποχή Sangam της λογοτεχνίας των Ταμίλ, από το 350 π.Χ. έως το 300 μ.Χ. περίπου. Η φιλολογία αυτή υποστήριξε την εκπαίδευση των γυναικών και την αποδοχή τους στη δημόσια σφαίρα. Είχαν μεγάλη ελευθερία να επιλέξουν τους δικούς τους εταίρους και συμμετείχαν ενεργά στην κοινωνική ζωή και το έργο της κοινότητας. Παρόλο που από τότε έχει σημειωθεί μείωση της κατάστασης των γυναικών, είναι προφανές ότι το Ταμίλ Ναντού εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ μπροστά σε πολλά άλλα μέρη της Ινδίας.

Συνειδητοποιώ ότι άλλοι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν διαφορετική εμπειρία από το Tamil Nadu σε αυτό που έκανα. Εντούτοις, υπήρχαν πολλά άλλα πράγματα που μου άρεσε πραγματικά για το κράτος, τα οποία όλα συνέβαλαν σε μένα απολαμβάνοντας τον χρόνο μου εκεί πάρα πολύ. Συνολικά, οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση και τα λεωφορεία είναι ένας πολύ βολικός και οικονομικός τρόπος για να περάσετε. Τα ξενοδοχεία στα οποία βρισκόμουν ήταν καθαρά, με καλή διαχείριση και αντιπροσωπεύουν καλή σχέση ποιότητας τιμής. Σε σύγκριση με μερικά μέρη της Ινδίας, το Ταμίλ Ναντού έχει χαλαρώσει και ξαπλωθεί. Οι ναοί είναι επίσης μαγευτικοί, και οι εκτάσεις τους είναι ειρηνικές.

Ανυπομονώ να επιστρέψω! (Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είμαι οπαδός του νοτιοδυτικού πρωινού, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα)!

Πού να πάτε στο Ταμίλ Ναντού

Για λόγους ευκολίας, οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν στο Chennai και ξεκινούν το ταξίδι τους εκεί. Στη συνέχεια, κατευθύνουν την ακτή προς το Mammallapuram και το Pondicherry.

Ελέγξτε αυτά τα 11 κορυφαία τουριστικά μέρη στο Ταμίλ Ναντού και 9 κορυφαίους ναούς της Νότιας Ινδίας για να πάρετε κάποιες ιδέες.

Εάν είστε γυναίκα που προγραμματίζει να επισκεφθείτε την Ινδία και δεν είστε εξοικειωμένοι με τον πολιτισμό, διαβάζετε επίσης αυτό το πολύ ενημερωτικό βιβλίο για την ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία.