Φεστιβάλ Midsumma της Μελβούρνης το 2018

Τρεις εβδομάδες του Frolic, διασκέδασης και προβληματισμού για τον εορτασμό της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας

Τα πρωταρχικά ετήσια γεγονότα LGBTQIA στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας συνήθως διαρκούν δύο με τρεις εβδομάδες, με το Gay Mardi Gras στο Σίδνεϊ και το Φεστιβάλ Αδελαΐδας Φεστιβάλ να είναι το πιο διάσημο από αυτά. Το αγαπημένο Φεστιβάλ Midsumma της Μελβούρνης, το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2018, αντλεί δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες από την ευρεία κοινότητα LGBTQIA του μετρό, από όλη την Αυστραλία και όλο και περισσότερο από όλο τον κόσμο.

Η Gay Business Association της πόλης ξεκίνησε το φεστιβάλ το 1988 για να γιορτάσει τις τέχνες και τον πολιτισμό της κοινότητας Melbourne queer.

Midsumma Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του Midsumma αποτελούνται από ένα ευρύ φάσμα ποικίλων προγραμμάτων, όπως ταινίες, ομιλούμενες λέξεις, ζωντανή μουσική, θέατρο, καμπαρέ, stand-up κωμωδία, συλλογές κοινοτικών ομάδων, αθλητικές εκδηλώσεις και εκθέσεις εικαστικών τεχνών. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ κατηγοριοποιούν τις πολλές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια του Midsumma σε εκδηλώσεις υπογραφής, στις οποίες περιλαμβάνεται το Καρναβάλι Midsumma την ημέρα έναρξης, 14 Ιανουαρίου. Midsumma Pride March στις 28 Ιανουαρίου. και Midsumma Horizon για να κλείσει το φεστιβάλ στις 2 Φεβρουαρίου. Μια πολύ μακρύτερη λίστα εκδηλώσεων που τιμολογήθηκαν ως Midsumma Presents περιλαμβάνει την First Pride Nations, ένα Spectacular Νέων και μια εξερεύνηση της queer τεχνολογίας. Μπορείτε να πάρετε μια λεπτομερή λίστα με όσα συμβαίνουν σε όλο το φεστιβάλ, ελέγχοντας το επίσημο πρόγραμμα φεστιβάλ Midsumma της Μελβούρνης.

Το Καρναβάλι Midsumma, το οποίο "τιμάται ως το πιο υπέροχο παζάρι", ξεκινάει τις εορταστικές εκδηλώσεις με μια μέρα φιλική προς την οικογένεια στην Αλεξάνδρα Κηφισού, ακολουθούμενη από ένα Τ χορό το βράδυ. Η Ετήσια Pride March Victoria στην οδό Fitzroy Street του St Kilda ενθαρρύνει την κοινότητα LGBTQIA να «κινητοποιηθεί ενάντια στην περιθωριοποίηση». Η πορεία τελειώνει με ένα μεσημεριανό γλέντι στο Catani Gardens στην όμορφη κοινότητα του κόλπου St Kilda, μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Μελβούρνης.

Το Midsumma Horizon στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βικτώριας γιορτάζει τους τεράστιους καλλιτέχνες - παρελθόντες, παρόντες και μελλοντικούς.

Λεπτομέρειες για τη μέλι

Οι πέντε χώροι του φεστιβάλ του φεστιβάλ του 2018 περιλαμβάνουν το Κέντρο Τεχνών της Μελβούρνης, το Chapel Off Chapel, το Πάρκο Τεχνών Gasworks, το Hare Hole και το La Mama. Το Φεστιβάλ Midsumma αναλαμβάνει επίσης το Τεχνικό Κέντρο Μελβούρνης Bombini Buzz για το επίσημο φεστιβάλ φέτος, όπου οι φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν ειδικά κοκτέιλ Midsumma. μουσική από τους DJs. και μιλά για queer αρχιτεκτονική, φαγητό και ιστορία, ενώ αναμειγνύεται και ανακατεύει αργά το βράδυ.

Τα εισιτήρια των περισσότερων εκδηλώσεων Midsumma μπορούν να αγοραστούν μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου, στην πόρτα μέχρι και μία ώρα πριν από το showtime, και σε ειδικό περίπτερο κατά τη διάρκεια του καρναβαλικού ανοίγματος στην Alexandra Gardens. Σημειώστε ότι πολλές από τις δωρεάν εκδηλώσεις του Midsumma Festival απαιτούν ακόμη εισιτήρια.

Φεστιβάλ Μελβούρνης Μίντβιντα

Οι διοργανωτές του Midsumma δημιούργησαν επίσης ένα ολοένα και πιο δημοφιλές γεγονός κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών του νότιου ημισφαίριου, το οποίο ονομαζόταν το Φεστιβάλ Midwinta, το οποίο λαμβάνει χώρα σε διάστημα δύο εβδομάδων από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων, έναν συλλέκτη Gala Ball Midwinta για το Midsumma, εκθέματα εικαστικών τεχνών και πολλά άλλα.

Μελβούρνη LGBTQIA Πόροι

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ομοφυλοφιλική σκηνή της Μελβούρνης συμβουλευόμενοι τα τοπικά μέσα LGBTQIA όπως η Melbourne Community Voice, το τμήμα της Queer Melbourne του TimeOut, το τμήμα Melbourne του SameSame.com και το Nighttours Gay Guide στη Μελβούρνη.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον εξαιρετικό επίσημο τουριστικό οργανισμό της πόλης, επισκεφθείτε τη Μελβούρνη.