Σίδνεϊ Mardi Gras και Gay Pride 2017

Οι εορτασμοί ομοφυλοφιλικών εορτασμών στην Αυστραλία παίρνουν μια αποφασιστικά διαφορετική κατεύθυνση από εκείνες σε πολλά μέρη του κόσμου. Στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το κορυφαίο ετήσιο γεγονός της GLBT είναι στην πραγματικότητα ένα σημαντικό πολιτιστικό πανηγύρι που διαρκεί δύο έως τρεις εβδομάδες - το Midsumma της Μελβούρνης τον Ιανουάριο και το Adelaide Festival Festival το Νοέμβριο είναι εξαιρετικά παραδείγματα.

Αλλά ο πιο διάσημος πολιτιστικός εορτασμός της GLBT της Αυστραλίας είναι αδιαμφισβήτητα το Σίδνεϊ Gay και Lesbian Mardi Gras, που πραγματοποιείται από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου το 2017 με τη φημισμένη παρέλαση των Gay και Lesbian Mardi Gras της Σίδνεϊ για τις 4 Μαρτίου.

Οι θεατές και οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο παρακολουθούν αυτή την πολύπλευρη, υψηλής ενέργειας εκδήλωση που αποτελείται από πάρτι, παρελάσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, λιμάνια regattas και πολλά άλλα.

Ιστορία του Σίδνεϊ Mardi Gras

Το Mardi Gras ξεκίνησε στα τέλη του Ιουνίου του 1978, σε μια προσπάθεια να τιμήσει τις αναταραχές του Stonewall που ώθησαν το σύγχρονο Κίνημα των Φιλικών των Φιλικών στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 1969. Υπάρχει μια εξαιρετική ιστορία του Sydney Mardi Gras στην επίσημη εκδήλωση. Παρακολουθεί αυτή την αρχικά μέτρια εκδήλωση για την ανάπτυξή της σε μία από τις σημαντικότερες γιορτές του κόσμου τόσο του γκέι πολιτισμού όσο και της πολιτικής αλληλεγγύης.

2017 Σίδνεϊ Μάρντι Γκρας

Περισσότερα για το 2017 Mardi Gras θα αναρτηθούν εδώ καθώς οι λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσουν. Εν τω μεταξύ, οι παρακάτω πληροφορίες σχετίζονται με τον εορτασμό του περασμένου έτους και θα σας δώσουν μια ιδέα για το τι να περιμένετε το επόμενο έτος:

Όπως πάντα, ο Mardi Gras θα διαθέτει αρκετούς εκτελεστές και DJ ταλέντο σε πάρτι σε όλη τη γιορτή - για πλήρη λίστα (με ημερομηνίες και ώρες), ελέγξτε το επίσημο ημερολόγιο Mardi Gras 2017, το οποίο θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια εβδομάδες πριν από την εκδήλωση.

Τα δύο πιο διάσημα γεγονότα πρέπει να παρακολουθήσουν είναι οι οδούς Οξφόρδης και Flinders Mardi Gras Parade και το κόμμα Mardi Gras. Η Gay Parade και το Lesbian Mardi Gras Parade, που είναι ελεύθερη εκδήλωση, λαμβάνει χώρα από τις 7 μ.μ. έως τις 10:30 το Σάββατο, κατά μήκος της οδού Oxford Street στο Darlinghurst, στην πλατεία Taylor, στην καρδιά του γκέι μπαρ της πόλης και στην περιοχή ψυχαγωγίας.

Μπορείτε να περιμένετε περισσότερους από 10.000 θεατές να εμφανιστούν για αυτό το τεράστιο γεγονός.

Το πάρτι Mardi Gras ακολουθεί την παρέλαση, αρχίζοντας στις 10 μ.μ. και διαρκώντας στις μικρές ώρες - γύρω στις 8 π.μ. Αυτή η μαζική συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Playbill Venues & Entertainment Quarter στο Moore Park (στο 122 Lang Rd.). Αναρωτιέστε ποιος ερμηνεύει στο πάρτυ φέτος; Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά κορυφαία ταλέντα - οι λεπτομέρειες πρέπει να κυκλοφορήσουν. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο Mardi Gras Party online.

Άλλα σημαντικά γεγονότα στο Mardi Gras περιλαμβάνουν την εναρκτήρια ημέρα Fair Day , όπου περίπου 80.000 συμμετέχοντες συγκεντρώνονται και επισκέπτονται με κοινοτικές οργανώσεις, παρακολουθούν ζωντανή μουσική και παρακολουθούν ανθρώπους στο Victoria Park (Σότλ και Κλίβελαντ), την Κυριακή από τις 10 π.μ. περίπου 8. Αυτό είναι ένα ελεύθερο γεγονός.

Sydney Gay Resources

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομοφυλοφιλική σκηνή του Σίδνεϊ, ανατρέξτε στον Οδηγό Φιλικών Ξενοδοχείων του Σίδνεϊ , εάν αναζητάτε ιδέες κατάθεσης. Ελέγξτε τις τοπικές ομοφυλοφιλικές εφημερίδες, όπως το Sydney Star Observer και το SX News, για λεπτομέρειες, καθώς και χρήσιμες online πηγές όπως το SameSame.com's Sydney section. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στην εξαιρετική τοποθεσία που παράγεται από την επίσημη τουριστική οργάνωση της περιοχής, New South Wales Tourism, μαζί με την επίσημη ιστοσελίδα του Visit Sydney.