Τι σημαίνει το φαγητό Al Fresco;

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επωφεληθείτε από τον καλό καιρό από το να γευματίσετε το υπαίθριο φεστιβάλ , να απολαύσετε φαγητό και ποτό κάτω από τον ήλιο ή τον ουρανό μιας εξωτικής περιοχής. Και λίγα μέρη είναι καλύτερα για φαγητό αλ φρέσκο ​​από το Φοίνιξ, την πρωτεύουσα και την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Αριζόνα.

Η φράση al fresco (ahl freh skoh) είναι ιταλική, και όταν χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ σε σχέση με τραπεζαρία ή εστιατόρια σημαίνει έξω ή στον καθαρό αέρα.

Μερικές φορές ο όρος, συχνά αλφαβητικά αλφρέσκο, συνδέεται με συναυλίες ή παραστάσεις.

Όταν ένα εστιατόριο προσφέρει μια επιλογή φαγητού al fresco που σημαίνει ότι έχει ένα αίθριο ή άλλο καθορισμένο υπαίθριο χώρο με τραπέζια και καρέκλες που εξυπηρετούνται συνήθως από waitstaff ή μπάρμαν. Πολλά εστιατόρια στο Φοίνιξ, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αγαπημένων Lon's στο The Hermosa, είναι σχεδιασμένα με υπαίθρια καθίσματα, καθώς η πόλη της ερήμου συχνά έχει καλό καιρό σχεδόν όλο το χρόνο. Ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού του Φοίνιξ , οι άνθρωποι τρώνε έξω σε καλυμμένες βεράντες, μερικές από τις οποίες έχουν μπερδεμένα να κρυώσουν τους πελάτες στην περιοχή. Το χειμώνα, πολλά εστιατόρια διαθέτουν θερμάστρες και υπαίθρια τζάκια ή πυρκαγιά για να κρατήσουν τους επισκέπτες άνετους σε δροσερά βράδια. Εάν ο καιρός είναι ωραίος τον Φεβρουάριο, το φαγητό στο φρέσκο ​​την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να προσθέσει στο ρομαντισμό, ειδικά αν η εξωτερική αυλή περιβάλλεται από έναν κήπο .

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα για φαγητό στο ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων, του ανέμου και της σκόνης, τα οποία μπορούν να διαταράξουν ένα γρήγορο δάγκωμα ή ένα κομψό δείπνο.

Αλλά ως επί το πλείστον, τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα: υπέροχη θέα στην έρημο , φιλικές προς τα κατοικίδια ζώα, λιγότερο θόρυβο και μια απλή ατμόσφαιρα.

Λάβετε υπόψη ότι η έννοια του al fresco αλλάζει ανάλογα με τον προορισμό. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, ο όρος μεταφράζεται σε "στο ψυγείο" - παρόμοιο με τον αγγλικό όρο αργαλειού που σημαίνει ότι είναι στη φυλακή ή στη φυλακή.

Αντίθετα, όταν γευματίζετε έξω στην Ιταλία, είναι πιο κατάλληλο να πείτε all'aperto ή all'aria aperta ή ακόμα και fuori .

Αλλά στο Φοίνιξ, είτε γευματίζετε κάτω από τον ζεστό ήλιο είτε απολαμβάνετε ένα βραδινό γεύμα που κοιτάζει τα αστέρια, το αλπικό φρέσκο ​​λειτουργεί πολύ καλά.