Λος Άντζελες, Καλιφόρνια Στοιχεία

Γρήγορα γεγονότα και στατιστικά στοιχεία για το LA

Κάνοντας τη λέξη "γεγονότα" και οι λέξεις "Λος Άντζελες" σε μια ενιαία φράση είναι ένας αυτόματος τρόπος για να δημιουργήσετε μια άσκηση με απογοήτευση.

Ένα γεγονός για το Λος Άντζελες είναι ένα δύσκολο πράγμα. Μπορεί να ισχύει σε ένα μέρος της πόλης, αλλά να είναι απλά λανθασμένο όταν εφαρμόζεται σε άλλο. Αυτό που νομίζετε ότι γνωρίζετε μπορεί να μην είναι αλήθεια.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Λος Άντζελες κάθε χρόνο για τις διακοπές τους. Πολλοί από αυτούς έχουν ιδέες για την πόλη που είναι - θα το πούμε - λιγότερο από αλήθεια.

Το LA είναι μια πολύπλοκη, ακατάστατη, χαοτική πόλη που δύσκολα συνοψίζει σε μερικές εκατοντάδες λέξεις - ή μια χούφτα γεγονότων - και δεν θα το δοκιμάσω καν. Αυτή η σελίδα έχει σχεδιαστεί για να συνοψίσει μερικά από τα πιο εύκολα αποδεικτικά στοιχεία για το LA.

Επειδή η μητροπολιτική περιοχή του Λος Άντζελες είναι τόσο πυκνή, είναι αδύνατο να γνωρίζεις πότε μπαίνεις ή φεύγεις από την πόλη του Λος Άντζελες ή ακόμα και από το Λος Άντζελες, εκτός κι αν βλέπεις ένα όριο πόλης. Εξαιτίας αυτού, πολλά από αυτά τα γεγονότα ισχύουν για την ευρύτερη περιοχή του μετρό πέντε πολιτειών του Λος Άντζελες.

Λος Άντζελες Γεγονότα και αριθμοί

Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Περιοχή Μετρό του Μεγάλου Λος Άντζελες: Los Angeles, Riverside, Ventura, Orange και San Bernardino Counties. Η περιοχή αυτή καλύπτει σχεδόν 34.000 τετραγωνικά μίλια, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες ανά έκταση.

Η περιοχή των πέντε περιοχών του Λος Άντζελες θα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών αν βρισκόταν μόνη της, μετά την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Φλόριντα.

Το 1781, ο πληθυσμός του Λος Άντζελες ήταν 44 . Όταν το Λος Άντζελες ιδρύθηκε εκείνο το έτος, 14 οικογένειες ζούσαν στο El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de la Porciuncula (πόλη της Παναγίας της βασίλισσας των αγγείων της μικρής μερίδας). Ο πληθυσμός αυξήθηκε, αλλά το όνομα συρρικνώθηκε απλά στο "Λος Άντζελες".

Το 1950, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στην κομητεία LA . Σήμερα, είναι πάνω από 10 εκατομμύρια.

Το λουλούδι της πόλης είναι το πουλί του παραδείσου, ένα φυτό που είναι ντόπιος της Νότιας Αφρικής . Το δέντρο της πόλης είναι το κοραλλιογενές δέντρο . είναι επίσης ένας νοτιοαφρικανός μητρική. Και οι δύο ανθίζουν το χειμώνα.

Περισσότερα από 100 μίλια παραλίες περιβάλλουν την περιοχή του μετρό. Δεν είναι περίεργο το Λος Άντζελες είναι το σπίτι της αρχικής τηλεοπτικής εκπομπής Bay Watch . Το Λος Άντζελες έχει 75 μίλια παραλίες, με 42 περισσότερα μίλια στην Orange County.

Περισσότερα από 80 σκηνικά παρουσιάζουν στο Λος Άντζελες και το Λος Άντζελες Το Λος Άντζελες έχει περισσότερα από 300 μουσεία , περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Λος Άντζελες είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ και ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο. Το κοντινό Long Beach είναι σχεδόν τόσο απασχολημένο. Συνδυασμένα, κατατάσσονται στον αριθμό 10 μεταξύ του πιο πολυσύχναστου λιμανιού του κόσμου.

Το Λος Άντζελες δεν είναι έρημο , παρά αυτό που ο φανταστικός Δήμαρχος Bagby είχε να πει στην ταινία Chinatown . Ενώ μια έρημος παίρνει λιγότερο από 10 ίντσες βροχής ετησίως, η ετήσια βροχόπτωση της LA είναι 15 ίντσες (38 εκ.).

Οι κάτοικοι συνήθως ονομάζονται Angelenos (rhymes με καζίνο).

Η κυκλοφορία στο Λος Άντζελες είναι η χειρότερη στις ΗΠΑ , σύμφωνα με την US News and World Report. Αυτό είναι μόνο λίγο περισσότερο από την Ουάσιγκτον DC και το Σαν Φρανσίσκο.

Όμως, η κυκλοφορία ορίζεται μόνο από το τι συμβαίνει στους αυτοκινητόδρομους και αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας κάθεται όλη την ημέρα σε περιπέτειες.

Γεγονότα για το Λος Άντζελες καιρός

Ο καιρός στο Λος Άντζελες δεν είναι πάντα αυτό που οι επισκέπτες περιμένουν. Το Smog είναι χειρότερο το καλοκαίρι, αλλά είναι και ομίχλη (συστατικό του smog). Υπάρχουν μέρες τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όταν οι πόλεις της παραλίας είναι ομιχλώδης όλη την ημέρα, καθιστώντας το boardwalk να μοιάζει περισσότερο με το Λονδίνο από την Καλιφόρνια.

Οι θερμοκρασίες είναι μέτριες όλο το χρόνο και τα βράδια είναι πάντα δροσερά. Ο ουρανός είναι καθαρότερος το χειμώνα, ειδικά μετά από μια χειμερινή βροχή.

Ψευδώνυμα για το Λος Άντζελες

Το Λος Άντζελες είναι γνωστό με πολλά ψευδώνυμα, όπως το LA, η πόλη των αγγέλων (η μετάφραση του πλήρους ονόματος της πόλης στα ισπανικά), το Southland (συνήθως χρησιμοποιείται από τα τοπικά ΜΜΕ) και το La-La Land.

Σας έχουμε δώσει κάποια από τα γεγονότα εδώ, αλλά ίσως έχετε ακόμα παρανοήσεις σχετικά με το Λος Άντζελες.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικούς από τους κοινούς μύθους για το Λος Άντζελες για να μάθετε πόσο πραγματικά ξέρετε.