Λος Άντζελες Bike Κοινή προγράμματα

Bike Share Programs στο Λος Άντζελες, Σάντα Μόνικα, Λονγκ Μπιτς και Μπέβερλι Χιλς

Το μερίδιο της μοτοσυκλέτας του Λος Άντζελες έχει περάσει πολύ καιρό και είναι μόλις ξεκίνησε, αλλά τελικά έφτασε και επεκτείνεται γρήγορα. Το πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής ποδηλάτων στην πόλη του Λος Άντζελες είναι το Μετρό Λος Άντζελες Bike Share πρόγραμμα, που ξεκίνησε στο Downtown LA τον Ιούλιο του 2016 σε μέλη και από την 1η Αυγούστου 2016, για αναβάτες με τα πόδια.

Το πρόγραμμα Downtown LA εντάσσεται στα προγράμματα μεριδίου ποδηλάτων που ήδη λειτουργούν στη Σάντα Μόνικα, το Λονγκ Μπιτς και το Μπέβερλι Χιλς και ένα άλλο έρχεται στο Δυτικό Χόλιγουντ στα τέλη Αυγούστου 2016.

Το πρόγραμμα Metro Bike Share διαχειρίζεται τα συστήματα Bicycle Transit Systems (BTS) με βάση τη Φιλαδέλφεια, ενώ τα υπόλοιπα λειτουργούν από τα Social Bicycles (SoBi).

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των προγραμμάτων ανταλλαγής ποδηλάτων LA είναι να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρέχοντας μια άλλη επιλογή για να φτάσετε από το μετρό ή τη στάση του λεωφορείου στον τελικό προορισμό σας. Για το λόγο αυτό, οι κόμβοι μεριδίων είναι συχνά κοντά σε σταθμούς του μετρό και μεγάλους εμπορικούς χώρους. Βελτιώνει τις επιλογές σας αν επισκέπτεστε το LA χωρίς αυτοκίνητο .

Όλα τα ποδήλατα μοτοσυκλετιστών LA είναι ποδήλατα ενηλίκων και διατίθενται μόνο για αναβάτες 16 και άνω. Για τα άτομα κάτω των 18 ετών απαιτείται κράνος και συνιστάται για όλους. Δεν υπάρχουν ενοικιάσεις κράνους διαθέσιμα σε τοποθεσίες μοτοσυκλετών.

Όλα τα προγράμματα κοινής χρήσης μοτοσυκλετιστών της περιοχής LA απαιτούν την χρήση πιστωτικής κάρτας. Η πιστωτική κάρτα δεν χρειάζεται να είναι παρούσα εάν έχει ρυθμιστεί στην αντίστοιχη εφαρμογή ή είναι συνδεδεμένη με ένα λογαριασμό συνδεδεμένο με μια κάρτα TAP.

Έτσι, ένας γονέας θα μπορούσε να δημιουργήσει λογαριασμό μεριδίου μοτοποδηλάτου για μαθητή άνω των 16 ετών χωρίς να του δώσει μια πιστωτική κάρτα, για παράδειγμα, εφόσον ο αναβάτης έχει είτε την εφαρμογή smartphone, είτε μια κάρτα TAP ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, τον αριθμό μέλους .

Downtown LA Μετρό Bike Μετοχή

Το μετρό Bike Share στο κέντρο του Λος Άντζελες διαθέτει 1000 ποδήλατα σε 65 σταθμούς ποδηλάτων.

Υπάρχουν σχεδόν δύο φορές περισσότερες δεξαμενές ποδηλάτων, καθώς υπάρχουν ποδήλατα για να διευκολύνετε την εύρεση θέσης στάθμευσης για το ποδήλατό σας όταν ολοκληρώσετε την οδήγηση, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές αν δεν υπάρχει αποβάθρα κοντά στον προορισμό σας. Πρέπει να επιστρέψετε το ποδήλατο σε επίσημη αποβάθρα. Η εφαρμογή smartphone θα σας πει πού υπάρχουν διαθέσιμες αποβάθρες. Εάν εμφανιστείτε σε σταθμό που δεν διαθέτει ελεύθερες αποβάθρες, μπορείτε να αγγίξετε την οθόνη στο περίπτερο για να έχετε 15 λεπτά προστιθέμενο στην διαδρομή χωρίς χρέωση, ώστε να μπορείτε να βρείτε έναν άλλο σταθμό για να φύγετε από το ποδήλατο.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο, μπορείτε είτε να εγγραφείτε στο διαδίκτυο για ένα μηνιαίο ή ετήσιο δελτίο, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σε μια κάρτα Metro TAP ή από την 1η Αυγούστου 2016 μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο την ώρα σε οποιοδήποτε σταθμό με πίστωση κάρτα. Πατήστε το στρογγυλό γκρι κουμπί για να ξυπνήσετε το ποδήλατο για να ξεκινήσετε τη συναλλαγή σας. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου χωρίς πιστωτική κάρτα. Το ενιαίο ποσοστό βόλτας είναι 3,50 δολάρια ανά 30 λεπτά με ελάχιστο όριο 30 λεπτών. Υπάρχει ένα σχέδιο που τελικά θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε την αποθηκευμένη αξία μετρητών από την κάρτα TAP σας, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα σε ισχύ.

Για να επιστρέψετε ένα ποδήλατο, απλώς τον τροχίζετε στην αποβάθρα και περιμένετε τα τρία μπιπ για να σας πω ότι έχει καταχωριστεί ως επιστρέφεται.

Σάντα Μόνικα Breeze Bike Share

Το Santa Bike Bike Share της Santa Monica, το οποίο διαχειρίζεται το Social Bicycles (SoBi), ήταν το πρώτο πρόγραμμα μεριδίων για ποδήλατα στην κομητεία LA.

Ξεκίνησαν με 500 φωτεινά πράσινα ποδήλατα σε 75 κόμβους στη Σάντα Μόνικα και 5 κόμβους στη Βενετία, προσθέτοντας άλλα 5 κόμβους σε κάθε περιοχή για να καλύψουν τη ζήτηση. Τα ποδήλατα SoBi έχουν τον πίνακα συναλλαγών στο ίδιο το ποδήλατο και όχι στην αποβάθρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα, μια καταχωρημένη κάρτα Metro TAP που έχει φορτωθεί με ένα δελτίο ή έναν κωδικό πρόσβασης από την εφαρμογή smartphone όπου έχετε καταχωρήσει την πιστωτική σας κάρτα για να νοικιάσετε ένα ποδήλατο.

Η χρήση του ποδηλάτου Santa Monica Breeze ανά διαδρομή χρεώνεται το λεπτό, χωρίς ελάχιστο όριο, οπότε αν χρειάζεστε μόνο 10 λεπτά για να φτάσετε στο κατάστημα όπου υπάρχει κόμβος και 10 λεπτά πίσω σε άλλο ποδήλατο, πληρώνετε 20 λεπτά. Αν δεν υπάρχει κόμβος στο κατάστημα και βάζετε τη μοτοσυκλέτα σε αναμονή για 7 λεπτά ενώ τραβάτε αυτό που χρειάζεστε, πληρώνετε 27 λεπτά με βάση την ωριαία τιμή. Έτσι, αν και η μοναδική ωριαία τιμή των 7 $ είναι πολύ περισσότερο από μια βόλτα με λεωφορείο, αν είναι ένα σύντομο ταξίδι, μπορεί να είναι πιο άμεση και βολική - για να μην αναφέρουμε πιο διασκεδαστική και καλύτερη άσκηση - να πάρετε ένα ποδήλατο Breeze εάν υπάρχει πλησίον σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή SoBi για να κάνετε κράτηση για ένα ποδήλατο εκ των προτέρων ή για να δείτε ποιοι κόμβοι διαθέτουν ανοικτούς χώρους στάθμευσης για ποδήλατα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση χώρου στάθμευσης σε ένα κόμβο. Επειδή η μονάδα συναλλαγής βρίσκεται στη μοτοσικλέτα και όχι στο ράφι, εάν ο πλήμφος είναι γεμάτος, μπορείτε να αφήσετε το ποδήλατο σε οποιοδήποτε δημόσιο ράφι για ποδήλατα σε απόσταση 100 ποδιών χωρίς επιπλέον χρέωση ή σε οποιοδήποτε άλλο ράφι για ποδήλατο στο δίκτυο με μικρή χρέωση . Υπάρχει ένα $ 20 ή περισσότερα τέλη επιστροφής αν το αφήσετε έξω από το δίκτυο Breeze, ώστε να μπορείτε να ποδηλατείτε μέχρι το Χόλιγουντ και να αφήσετε το ποδήλατο, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το τέλος παραλαβής. Το σύστημα GPS του ποδηλάτου τους επιτρέπει να γνωρίζουν πού είναι. Αφού κλειδώσετε το ποδήλατο με την παρεχόμενη μπάρα, ελέγξτε για το μήνυμα επιβεβαίωσης επιστροφής στην οθόνη.

Αν σκοπεύετε να κάνετε βόλτα όλη την ημέρα, θέλετε να πάρετε όλη την οικογένεια ή να νοικιάσετε κράνη, μια παραδοσιακή ενοικίαση ποδηλάτων στη Σάντα Μόνικα ή στη Βενετία μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Beverly Hills Bike Share

Το Beverly Hills Bike Share έχει τα ίδια φθορίζοντα πράσινα ποδήλατα και σχεδιάζει την Santa Monica, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς μοναδικών εκδρομών με το λεπτό. Έχουν μόνο 50 ποδήλατα σε 10 κόμβους, πράγμα που έχει νόημα επειδή το Beverly Hills δεν είναι πραγματικά μια φιλική προς το ποδήλατο περιοχή, ειδικά γύρω από Wilshire, Robertson και Santa Monica Boulevard.

Δυτικό Χόλιγουντ Bike Share

Το West Hollywood σχεδιάζει να ξεκινήσει 150 από τα ίδια πράσινα "έξυπνα ποδήλατα" όπως η Santa Monica και η Beverly Hills σε 20 κόμβους μέχρι τις 30 Αυγούστου 2016. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν.

Long Beach Bike Share

Το πρόγραμμα Long Beach Bike Share είναι επίσης μέρος του δικτύου κοινωνικών ποδηλάτων - παρόλο που επέλεξαν μπλε ποδήλατα αντί για φωτεινό πράσινο όπως τα άλλα τρία. Ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2016 με 100 ποδήλατα σε 10 κόμβους και θα επεκταθούν σε 500 ποδήλατα. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί μόνο την περιοχή μεταξύ Downtown και Belmont Shore / Νάπολη κατά μήκος της ακτής, με ένα αδέσποτο κόμβο στο Cal State Long Beach, αλλά νέα κόμβοι προστίθενται κάθε εβδομάδα.

Σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις SoBi, το Long Beach δεν διαθέτει ετήσια επιλογή pass. Έχει δύο μηνιαία περάσματα με 60 ή 90 λεπτά ημερησίως. μια προπληρωμένη επιλογή αξίας 21 $ με 4 ώρες για την τιμή των τριών. ή ένα pay-as-you-go επιτόκιο για $ 7 ανά ώρα με ελάχιστο 1 ώρα, με αναλογία 12 λεπτών ανά λεπτό μετά από μία ώρα. Τα 7 δολάρια ανά ώρα είναι λιγότερα από τα μισθωμένα καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων ύψους 10 και άνω και τα 21 δολάρια για 4 ώρες είναι μικρότερα από τα 25 δολάρια στην παραλία, αλλά τα παραδοσιακά καταστήματα ενοικίασης είναι μια καλύτερη επιλογή αν έχετε παιδιά κάτω των 16 ετών κράνη.

Όλα τα προγράμματα SoBi μοιράζονται την ίδια εφαρμογή smartphone, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε πολλά συστήματα, παρόλο που τα οφέλη από τη συμμετοχή σας είναι διαθέσιμα μόνο στο οικιακό σας σύστημα. Είναι βολικό αν βρίσκεστε στη Σάντα Μόνικα και τυχαίνει να ξοδεύετε μια μέρα στο Long Beach - ή το Φοίνιξ ή το Ορλάντο. Πρέπει να πληρώσετε ακόμα το επιτόκιο μόνο, αλλά χρεώνεται στον υπάρχοντα λογαριασμό σας.

Δώστε προσοχή στο la.streetsblog.org για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις LA και άλλες ευπαθείς οδικές εκδηλώσεις.