Πινακίδες αδείας της Αριζόνα

Πώς να αποκτήσετε και να διατηρήσετε εξατομικευμένες πλάκες στην Αριζόνα

Υπάρχουν πολλές επιλογές στην Αριζόνα για ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας. Με περισσότερους από εξήντα τύπους πινακίδων κυκλοφορίας στην Αριζόνα, μπορείτε να διακοσμήσετε το όχημά σας με μια πλάκα ευαισθησίας Pink Ribbon / Cancer Awareness, μια πλάκα Arizona Diamondbacks ή μια όμορφη πλάκα Keep Arizona. Η πιο δημοφιλής πλάκα είναι, φυσικά, αυτή που δεν φέρει επιπλέον χρέωση. Η τυποποιημένη πινακίδα κυκλοφορίας επιβατών έχει επτά χαρακτήρες, οι οποίοι εκχωρούνται από το τμήμα μηχανοκίνητων οχημάτων ("MVD").

Αν θέλετε να πάρετε μια πινακίδα ειδικότητας, θα υπάρξει ετήσια χρέωση.

Για να προσαρμόσετε την πινακίδα σας, μπορείτε να ζητήσετε επτά χαρακτήρες οι οποίοι μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός αριθμών, γραμμάτων και διαστημάτων. Δεν επιτρέπονται σημεία στίξης ή σύμβολα. Όλες οι επιλογές πρέπει να εγκριθούν από το MVD. Αυτές οι επιλογές για πινακίδες που θεωρούνται ακατάλληλες από το MVD θα απορριφθούν.

Μπορείτε να διατηρήσετε την προσωπική σας ή ειδική πινακίδα κυκλοφορίας ακόμη και αν πουλάτε το αυτοκίνητό σας. Ωστόσο, δεν απαιτείται. Εάν είχατε ένα πιάτο σαν το "SWAAV8R" και δεν είστε πλέον απασχολημένος από την Southwest Airlines ως αεροπόρος, ίσως να θέλετε μια διαφορετική πλάκα!

Πώς να αποκτήσετε μια ειδική ή εξατομικευμένη πινακίδα άδειας χρήσης στην Αριζόνα

  1. Για να αποκτήσετε έναν κανονικό ιδιοκτήτη ή μια πινακίδα μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση. Ισχύουν οι συνήθεις διαδικασίες εγγραφής .
  2. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πιάτων, όπου μέρος της ειδικής αμοιβής πηγαίνει στη σχετική αιτία. Παραδείγματα αποτελούν η πινακίδα κυκλοφορίας για την πρόληψη της κατάχρησης παιδιού, η πλάκα φιλτραρίσματος για κατοικίδια ζώα / Spay Neuter, η πλάκα έρευνας Childhood Cancer Research και η πινακίδα περιβαλλοντικής άδειας.
  1. Υπάρχουν δύο τύποι πινάκων με ειδικές ανάγκες. Η μόνιμη πλακέτα ή κάρτα με αναπηρία και η πλάκα ή η πλάκα με μειωμένη ακοή δεν απαιτούν πρόσθετη χρέωση, αλλά πρέπει να ληφθεί ειδική αίτηση εγκεκριμένη από ιατρό.
  2. Υπάρχουν πλάκες που τιμούν ή αναγνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως το Purple Heart, το Medal of Honor του Κογκρέσου, ο Βετεράνος, ο Survivor του Pearl Harbor, ο πρώην φυλακισμένος του πολέμου. Τα περισσότερα από αυτά έχουν τέλη και απαιτούν αποδεικτικά στοιχεία επιλεξιμότητας.
  1. Υπάρχουν ειδικές πινακίδες που σχετίζονται με την κατάσταση του οχήματος, όπως Αγρόκτημα, Άμαξας, Ιστορικό, Κλασικό, Οδόστρωμα.
  2. Υπάρχουν τρεις ειδικές πινακίδες σχετικά με τα τρία κρατικά πανεπιστήμια στην Αριζόνα: ASU, U of A, και NAU. Μέρος των τελών για αυτές τις πινακίδες πηγαίνει στο ταμείο υποτροφιών του σχολείου. Αρκετά άλλα κολέγια / πανεπιστήμια προσφέρουν πλάκες διαθέσιμες σε αποφοίτους αυτών των ιδρυμάτων.
  3. Εάν θέλετε μια εξατομικευμένη πλάκα, μπορείτε να προσδιορίσετε αν το επιθυμητό κείμενο έχει ήδη εκδοθεί εδώ: Εξατομικευμένη αναζήτηση πλακών
  4. Μόλις προσδιορίσετε την ειδική πινακίδα που θέλετε, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να πληρώσετε για μία ηλεκτρονική σύνδεση.
  5. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για προσωπική χρήση για τις ειδικές πινακίδες σας. Εδώ είναι ο κατάλογος των γραφείων MVD στην κομητεία Maricopa.
  6. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο MVD από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Στο Phoenix (602) 255-0072, στο Tucson (520) 629-9808, αλλού στην Αριζόνα 800-251-5866.
  7. Υπάρχει μια πρώτη αμοιβή αίτησης αίτησης, καθώς και μια ετήσια αμοιβή για ματαιοδοξία και εξατομικευμένες πλάκες.
  8. Για να δείτε όλες τις διαθέσιμες πινακίδες ματαιοδοξίας στην Αριζόνα, επισκεφθείτε το MVD online.

Πώς να διατηρήσετε ή να μεταφέρετε την πινακίδα άδειας χρήσης σε ένα νέο όχημα

Όταν πωλούμε ή διαθέτουμε με άλλο τρόπο το όχημά σας, μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε την πινακίδα κυκλοφορίας σας.

Δεν χρειάζεται να είναι προσωπική πινακίδα κυκλοφορίας. κάθε πλάκα μπορεί να μεταφερθεί στο επόμενο όχημά σας. Σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να κρατήσετε τα τέλη που πληρώσατε, για το αναλογούν ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Υπάρχουν πολλές συναλλαγές που μπορούν να διεκπεραιωθούν στο διαδίκτυο, χωρίς ποτέ να χρειαστεί χρόνος για να επισκεφθείτε την τοποθεσία του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων ("MVD").

  1. Κατά την πώληση ή τη διάθεση ενός οχήματος, πάρτε την πινακίδα κυκλοφορίας από το όχημα. Σας ανήκει. Δεν ανήκει στο όχημα ούτε πρέπει να παραμένει με το όχημα.
  2. Εντός 30 ημερών πρέπει είτε να μεταφέρετε την πινακίδα σε άλλο όχημα είτε να γυρίσετε την πλάκα ή να υποβάλετε μια υπογεγραμμένη δήλωση ότι η πλάκα χάθηκε ή καταστράφηκε.
  3. Η εγγραφή σας λήγει αμέσως μετά την πώληση του οχήματος. Πρέπει να συμπληρώσετε μια ειδοποίηση που πωλήθηκε. Η πωληθείσα προκήρυξη σας προστατεύει από την ευθύνη εάν το αυτοκίνητο εν συνεχεία εμπλέκεται σε έγκλημα ή εγκαταλείπεται.
  1. Πρέπει να επισκεφθείτε ένα γραφείο MVD ή εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών τρίτων για να μεταφέρετε την πινακίδα και να καταχωρήσετε το όχημα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει online.
  2. Εάν πρέπει να οδηγήσετε το όχημα για να ολοκληρώσετε αυτή τη συναλλαγή, πρέπει να λάβετε άδεια 3 ημερών περιορισμένης χρήσης (για ιδιωτικές πωλήσεις) ή προσωρινή πινακίδα κυκλοφορίας (για οχήματα που αγοράζονται από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο).
  3. Μπορείτε να αγοράσετε μια άδεια 3 ημερών περιορισμένης χρήσης στην υπηρεσία ServiceArizona αν έχετε πιστωτική κάρτα ή κάρτα χρέωσης / επιταγής.
  4. Εάν μεταφέρετε την πινακίδα σε άλλο όχημα, ενδέχεται να δικαιούστε να λάβετε πίστωση για τα τέλη που καταβλήθηκαν προηγουμένως στο όχημα που πωλήθηκε. Η πιστωτική σας έκπτωση μειώνει κάθε μήνα ότι η εγγραφή δεν χρησιμοποιείται.
  5. Μπορείτε να μάθετε πόσο μια πιστωτική πλάκα είναι διαθέσιμη στο ServiceArizona. Υπάρχει χρέωση υπηρεσιών.
  6. Μπορείτε να βρείτε θέσεις και ώρες των γραφείων MVD στην Αριζόνα εδώ.

Συμβουλές:

  1. Εάν πρέπει να μεταβείτε σε ένα γραφείο MVD, προγραμματίστε να περάσετε λίγο χρόνο. Προσπαθήστε να μην πάτε στην αρχή ή στο τέλος του μήνα. Αποφύγετε τα Σάββατα αν μπορείτε.
  2. Μπορεί επίσης να μπορείτε να αποκτήσετε ειδικές πινακίδες σε ένα εξουσιοδοτημένο δορυφορικό γραφείο. Θα πληρώσετε υψηλότερη αμοιβή, αλλά πιθανότατα θα εξοικονομήσετε χρόνο.

Νόμος της Αριζόνα σχετικά με τους κάτοχους πλακών και τα καλύμματα πλακών

Ποτέ δεν ήμουν ένας που θέλει να παρέχει δωρεάν διαφήμιση σε μια εταιρία αυτοκινήτων, αλλά μερικοί άνθρωποι ποτέ δεν αφαιρούν τον κάτοχο πινακίδας που παρέχεται όταν παίρνουν το αυτοκίνητό τους από την αντιπροσωπεία. Οι αντιπροσωπείες βάζουν όλοι ένα πλαίσιο πινακίδας κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του οχήματος. Μετά το 2009, οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, έχοντας επίγνωση του νόμου, ξανασχεδίασαν τα διαφημιστικά τους πλαίσια. Γιατί; Επειδή από την 1η Ιανουαρίου 2009 η Αριζόνα απαιτεί να υπάρχει μια ορατή πινακίδα κυκλοφορίας της Αριζόνα σε ένα όχημα και να μην καλύπτεται η λέξη "Arizona" στην κορυφή της πινακίδας.

Η διατύπωση του τμήματος του ARS 28-2354 ( τι είναι ARS ;) που ισχύει είναι:

Β. Το πρόσωπο πρέπει να εμφανίζει όλες τις πινακίδες πινακίδων όπως απαιτείται από το υποτμήμα Α του παρόντος τμήματος έως ότου λήξει η νόμιμη χρήση τους ή ακυρωθεί ή ανακληθεί. Ένα άτομο πρέπει να τηρεί κάθε πινακίδα, ώστε να είναι ευανάγνωστη. Ένα πρόσωπο πρέπει να στερεώσει ασφαλώς κάθε πινακίδα κυκλοφορίας στο όχημα ως εξής:
...

Γ. Ένα άτομο πρέπει να διατηρεί κάθε πινακίδα κυκλοφορίας έτσι ώστε το όνομα αυτής της κατάστασης στην κορυφή της πινακίδας να μην είναι σκοτεινές.

Ο προφανής στόχος εδώ είναι τα πλαίσια της πινακίδας που καλύπτουν ένα μέρος της πλάκας. Είναι σαφές ότι ο νόμος ισχύει και για τα πλαίσια πινακίδων από άλλες πηγές, όπως τα πανεπιστήμια, τις αθλητικές ομάδες κλπ. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος για την Αριζόνα και δεν ισχύει για τις πινακίδες κυκλοφορίας από άλλα κράτη, οπότε αν έφερες το όχημά σου εδώ και πήρατε τη νέα πλάκα της Αριζόνα από το MVD, βεβαιωθείτε ότι δεν αποκρύπτετε το όνομα του κράτους.

Το 2017, η Αριζόνα πέρασε επίσης ένα νόμο που διευκρινίζει ότι καλύπτει αυτό το σκοτεινό οποιοδήποτε τμήμα της πινακίδας (πιθανώς έτσι το όχημα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με φωτογραφικές μηχανές ραντάρ ή κόκκινου φωτός) είναι παράνομες.

Συνήθως, ένας υπάλληλος θα εκδίδει μόνο μια παραπομπή (εισιτήριο) για μια σκοτεινή πινακίδα της Αριζόνα εάν σταματήσετε να παραβιάσετε άλλο νόμο για τα αυτοκίνητα. Εγώ, προσωπικά, δεν ξέρω κανέναν που έχει σταματήσει και αναφέρεται για αυτό, αλλά υποθέτω ότι συμβαίνει. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε, εάν έχετε ένα πλαίσιο πινακίδας κυκλοφορίας στο όχημά σας που καλύπτει τη λέξη "Arizona", θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το πλαίσιο. Το πρόστιμο, ανάλογα με την πόλη στην οποία οδηγείτε όταν τραβήξετε, θα μπορούσε να είναι $ 150 ή περισσότερο.