Αρρωσταί από παραδοσιακές περιηγήσεις; Δοκιμάστε αυτές τις 4 εφαρμογές και ιστότοπους

Περιηγήσεις πόλης και δραστηριότητες μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε κάπου νέους, αλλά μερικές από τις μεγάλες εμπορικές εκδρομές μπορούν να αισθάνονται αρκετά γενικές και θαμπό.

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο πράγματα, η επαφή με έναν τοπικό οδηγό σάς επιτρέπει να επιλέξετε πιο ενδιαφέρουσες, οικείες εμπειρίες - ή ακόμα και να προσαρμόσετε μια περιήγηση που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.

Αυτές οι τέσσερις εφαρμογές και ιστότοποι σας επιτρέπουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Με τους σταθμούς

Ξεκινώντας με εμπειρίες βασισμένες σε τρόφιμα στη Νοτιοανατολική Ασία, τοLocals συνεχίζει να επεκτείνεται τόσο σε ό, τι λειτουργεί όσο και σε αυτό που προσφέρει.

Τα ζεύγη εφαρμογών φιλοξενούν με κάτι που προσφέρουν σε έναν συγκεκριμένο προορισμό, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν έναν μικρότερο, πιο προσωπικό τύπο ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Κατανεμημένο σε τρία κύρια θέματα - Φάτε, Εκδρομές και Δραστηριότητες - η γκάμα των εμπειριών που προσφέρει είναι τεράστια και αυξάνεται καθημερινά. Από ένα δερμάτινο εργαστήριο στο Τσιάνγκ Μάι μέχρι μια περιήγηση με καραβάκι στα κανάλια του Άμστερνταμ, κάνοντας τη παέλα στη Μαδρίτη να εξερευνήσει την κοιλάδα του Κατμαντού με μοτοσικλέτα, υπάρχει κάτι για όλους σχεδόν.

Οι κριτικές πελατών σας βοηθούν να μετρήσετε εάν κάποια δεδομένη εμπειρία ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις της και η εταιρεία υπόσχεται να επιστρέψει το 100% των χρημάτων σας εάν δεν είστε ικανοποιημένοι.

Εάν κατευθυνθείτε προς τη Νότια ή Νοτιοανατολική Ασία ή μερικές χώρες στην Ευρώπη, τοLocation θα σας βοηθήσει να οργανώσετε νέες εμπειρίες με ... καλά ... ντόπιους.

Δωρεάν για iOS και Android

Ξεναγώ

Για μια διαφορετική προσέγγιση, δοκιμάστε ShowAround. Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη, ο ιστότοπος επιτρέπει στους ντόπιους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως ξεναγός σε ωριαία βάση.

Μαζί με το βλέπουμε πού βρίσκονται οι άνθρωποι, η φωτογραφία και η γραμμή ετικετών τους, μπορείτε να κάνετε κλικ για να δείτε τις ομιλούμενες γλώσσες, τις δραστηριότητες που προσφέρονται και ένα σύντομο bio.

Υπάρχει ένα σύστημα αξιολόγησης και αξιολόγησης από προηγούμενους πελάτες και ο ιστότοπος δείχνει επίσης πόσες ώρες κάθε άτομο έχει εργαστεί για να δώσει μια ακόμα καλύτερη εικόνα για το πόσο δημοφιλείς είναι.

Μπορείτε να αναζητήσετε με βάση την πόλη ή τη χώρα και να φιλτράρετε ανά γλώσσα - δεν υπάρχει λόγος να προσλάβετε έναν οδηγό που δεν μπορείτε να καταλάβετε. Όταν ζητάτε μια περιοδεία, μπορείτε να καθορίσετε ακριβώς τι ψάχνετε και οι πληρωμές δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι μια εβδομάδα αργότερα για να εξασφαλιστεί ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι με το πώς πήγαν τα πράγματα.

Η εφαρμογή iOS είναι διαθέσιμη τώρα, με την έκδοση Android να έρχεται σύντομα. Ο ιστότοπος για κινητά λειτουργεί φυσικά και για τους δύο τύπους συσκευών.

Viator

Πιθανώς το μεγαλύτερο όνομα στις παραδοσιακές ημερήσιες εκδρομές σε όλο τον κόσμο, ο Viator προσφέρει επίσης μια επιλογή 'Προσωπικού Τουριστικού Οδηγού'.

Απλά αναζητήστε τον προορισμό σας, μετακινηθείτε στη λίστα οδηγών που προσφέρονται και επιλέξτε εκείνους που ακούγονται πιο ελκυστικοί. Η εταιρεία συνεργάζεται μόνο με πιστοποιημένους ξεναγούς, οπότε αν ψάχνετε για κάτι λίγο πιο «επίσημο», αυτός είναι ένας τρόπος για να το αποκτήσετε.

Οι κριτικές και οι βαθμολογίες εμφανίζονται εμφανώς, μαζί με τον συνολικό αριθμό των κρατήσεων που γίνονται μέσω του ιστότοπου. Όπως και με το ShowAround, θα λάβετε μια φωτογραφία και μια λίστα γνωστών γλωσσών στη σελίδα περίληψης, αλλά δεν μπορείτε να δείτε την τιμή (για άτομα ή ομάδες, ωριαία ή σταθερή τιμή) μέχρι να κάνετε κλικ.

Παρόλο που μερικοί οδηγοί προσφέρουν προτεινόμενες διαδρομές και εκδρομές μπορείτε να κάνετε κράτηση, ο στόχος των ιδιωτικών περιηγήσεων είναι γενικά να παρέχουν προσαρμοσμένες επιλογές - γι 'αυτό εναπόκειται σε εσάς να περιγράψετε τα πράγματα που ακολουθείτε όταν ζητάτε μια κράτηση.

Ενώ το Viator διαθέτει εφαρμογές iOS και Android, η επιλογή Private Tour είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του ιστότοπου.

Αξιόλογη

Το Vayable έχει την ετικέτα "Ανακαλύψτε και βιβλίο μοναδικές εμπειρίες που προσφέρονται από τους τοπικούς εμπιστευματομένους", οπότε είναι σαφές τι προσφέρεται. Μια γρήγορη αναζήτηση του ιστότοπου ή της εφαρμογής iOS σας επιτρέπει να βρείτε περιηγήσεις στον προορισμό σας, με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που προσφέρονται. Πώς ακούγεται μια περιήγηση στη Μαδρίτη από την Vespa; Ή μερικές ώρες γαστρονομικής περίσσειας στη Νέα Υόρκη;

Μπορείτε να φιλτράρετε ανάλογα με τον τύπο της δραστηριότητας που ακολουθείτε (παραδείγματα περιλαμβανομένης της Περιπέτειας, της Ρομαντικής και πολλών άλλων) και πολλές από τις εκδρομές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση αμέσως κατά τη διάρκεια του ιστότοπου. Οι βαθμολογίες αστέρων είναι στάνταρ και ορισμένοι ξεναγοί έχουν πάνω από εκατό κριτικές για να περιηγηθείτε.

Με τη δυνατότητα για τους ντόπιους να προσφέρουν οποιαδήποτε εμπειρία είναι ικανή, το Vayable είναι μια δημοφιλής και ζωντανή αγορά.

Η εταιρεία προβάλλει πιθανές δραστηριότητες για να εξασφαλίσει ότι πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα και δεν καταβάλλει χρηματικά ποσά μέχρι να ολοκληρωθεί η περιοδεία.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο μια εφαρμογή iOS - άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο για κινητά.