Το Megabus.com προσφέρει χαμηλού κόστους ταξίδια με λεωφορεία

Το Megabus.com προσφέρει ταξίδια με λεωφορεία χαμηλού κόστους τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη. ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2006 με λίγες διαδρομές και εξυπηρετούσε περίπου 40 εκατομμύρια πελάτες από τότε.

Το Megabus.com, που ανήκει στον όμιλο Stagecoach Group (ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Coach USA και του Coach Canada), προσφέρει ένα στόλο λεωφορείων μονής και διπλής ταράτσας εξοπλισμένα με wi-fi, ηλεκτρικές πρίζες και πανοραμικές προβολές παραθύρων. Αλλά το κύριο αξιοθέατο είναι το χαμηλού κόστους διαπολιτισμικό ταξίδι που διατηρείται στο Διαδίκτυο, μερικές φορές για μόλις $ 1 ανά ταξίδι.

Η υπηρεσία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής στους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με οικονομία στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκουν τους χαμηλού κόστους ναύλους μια ευχάριστη εναλλακτική λύση σε πιο ακριβές (αλλά μερικές φορές πιο αποτελεσματικές) επιλογές τρένων και αεροπορικών ταξιδιών.

Megabus.com στην Ευρώπη

Το Megabus.com λειτουργεί στην Ευρώπη από το 2003.

Εάν απλά ψάχνετε για τον φθηνότερο τρόπο να ταξιδέψετε μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, το Megabus.com θα είναι δύσκολο να νικήσει. Παρατηρήστε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως την πιο αποτελεσματική ή εξοικονόμηση χρόνου, αλλά μόνο το χαμηλότερο κόστος.

Το Megabus.com προσφέρει συχνά χαμηλές τιμές μεταξύ του σταθμού Victoria Coach του Λονδίνου και του Parc Coach Park του Παρισιού. Τα κακά νέα είναι ότι αυτό το ταξίδι θα διαρκέσει εννέα ώρες και θα χτυπήσει στην καρδιά μιας από τις ημέρες ταξιδιού σας (8 π.μ. έως 6 μ.μ.). Αν και ο σταθμός του Παρισιού δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εξυπηρετείται από μια γραμμή του μετρό με το ίδιο όνομα που κάνει ένα ταξίδι στο κεντρικό Παρίσι γρήγορα και φτηνά (κάτω από δύο ευρώ).

Το Megabus.com προσφέρει μια άλλη επιλογή, η οποία είναι πιο ακριβή αλλά πιο χρονοβόρα. Ένα λεωφορείο φεύγει από το Λονδίνο στις 9:30 μ.μ. και φθάνει την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί. Εάν είστε σε θέση να κοιμηθείτε σε ένα λεωφορείο, αυτό θα σας εξοικονομήσει το κόστος ενός ξενοδοχείου / νύχτας και το εισιτήριο είναι ακόμη σε λογικές τιμές.

Για μέσα σύγκρισης, μια βόλτα στην υπηρεσία τρένων Eurostar ξεκινά από $ 70 USD και γρήγορα αυξάνεται από εκεί για ένα ταξίδι μονής κατεύθυνσης μεταξύ St.

Σταθμούς Pancras και Paris Nord. Σημειώστε ότι η υπηρεσία τρένων μειώνει σημαντικά το χρόνο ταξιδιού (περίπου 2,5 ώρες μονόδρομος έναντι 8,5 στο λεωφορείο).

Άλλοι ναύλοι Megabus.com από το Λονδίνο: Άμστερνταμ 39,50 € ( 45 €), Βρυξέλλες 17 € (20 €), Εδιμβούργο από 13 € (17 €) και Μάντσεστερ (4,50 €). Υπάρχουν φορές που υπάρχουν £ 1 ναύλοι. Αυτοί γενικά έρχονται στους ανθρώπους που κάνουν κράτηση πολύ νωρίτερα. Το ίδιο ισχύει για $ 1 ναύλους στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Megabus.com στη Βόρεια Αμερική

Όπως και με την Ευρώπη, το Megabus.com στη Βόρειο Αμερική λειτουργεί σε κρατήσεις μέσω διαδικτύου και προσφέρει ναύλους τόσο χαμηλό όσο $ 1 (USD ή CAN) για τους αναβάτες που είναι πρόθυμοι να κάνουν κράτηση νωρίς.

Μια άλλη ευκαιρία να αποτύχουν τέτοιες χαμηλές τιμές είναι όταν η Megabus.com διαφημίζει μια διαδρομή. Για παράδειγμα, όταν δρομολογήθηκαν νέες διαδρομές μεταξύ μεγάλων πόλεων στο Τέξας, προσφέρθηκαν $ 1 να επισημάνουν τι ήταν νέοι προορισμοί τότε.

Στις ΗΠΑ, το Megabus.com προσφέρει υπηρεσίες στα περισσότερα κράτη ανατολικά του Μισισιπή (με εξαίρεση το Μισισιπή και τη Νότια Καρολίνα) και δηλώνει ότι τα σύνορα με το Μισισιπή στα δυτικά, καθώς και τη Νεμπράσκα, την Οκλαχόμα, το Τέξας, τη Νεβάδα και την Καλιφόρνια. Το Megabus.com λειτουργεί και στο Οντάριο.

Όλα τα λεωφορεία που λειτουργούν στις ΗΠΑ προσφέρουν wi-fi και ηλεκτρικές πρίζες για κάθε επιβάτη.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές βαριές αποσκευές σε ένα ταξίδι Megabus.com είναι εξίσου ανεπιθύμητες καθώς θα ήταν στο αεροπλάνο. Οι επιβάτες έχουν δικαίωμα σε μια βαλίτσα και ένα στοιχείο μεταφοράς που μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας (ήχος γνωστό;). Εάν έχετε περισσότερες από μία μεγάλη βαλίτσα, πρέπει να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο.

Αν και οι ναύλοι της Megabus.com είναι συνήθως αρκετά ανταγωνιστικοί, πληρώνουν για να ελέγξουν άλλες πηγές, όπως Greyhound, Trailways ή ακόμα και το Amtrak, για να δουν εάν οι χρόνοι ταξιδίου είναι πιο αποδοτικοί ή οι ναύλοι είναι χαμηλότεροι.