Οι ταξιδιώτες: Μείνετε σε επαφή για δωρεάν με αυτές τις 8 μεγάλες εφαρμογές συνομιλίας

Βίντεο, Φωνή, Κείμενο: Είναι δωρεάν

Η απομάκρυνση από τα πάντα, ενώ ταξιδεύετε, μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά μερικές φορές θέλουμε πραγματικά να συζητήσουμε με τους ανθρώπους που έχουμε αφήσει στο σπίτι. Ευτυχώς, η επαφή με τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι ήταν, με δεκάδες εφαρμογές που προσφέρουν έναν τρόπο ανταλλαγής ιστοριών με ελάχιστο ή καθόλου κόστος.

Εδώ είναι οκτώ από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές βίντεο, φωνής και μηνυμάτων για ταξιδιώτες, καθένα από τα οποία είναι χρήσιμα με τον δικό τους τρόπο.

Λάβετε υπόψη ότι είναι δωρεάν τόσο για εγκατάσταση όσο και για χρήση, και - εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση Wi-Fi, τουλάχιστον - δεν θα σας χρεωθούν με τυχόν χρεώσεις από την εταιρεία κυττάρων σας, ακόμα κι αν βρίσκεστε στο άλλη πλευρά του κόσμου.

Facetime

Εάν εσείς και όλοι θέλετε να μείνετε σε επαφή με ένα iPhone ή iPad, το Facetime είναι μία από τις πιο απλές επιλογές βίντεο και φωνής που έχετε. Έχει ήδη εγκατασταθεί σε κάθε συσκευή iOS και η ρύθμιση του διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό.

Αφού γίνει αυτό, μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε από τις επαφές σας, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει επίσης το Facetime μόλις αγγίξει το εικονίδιο του τηλεφώνου ή της φωτογραφικής μηχανής. Λειτουργεί μέσω δεδομένων Wi-Fi ή κυττάρων.

iMessage

Για χρήστες iPhone και iPad που προτιμούν τα μηνύματα κειμένου σε βίντεο και φωνή, το iMessage είναι η απάντηση. Ακριβώς όπως το Facetime, είναι ενσωματωμένο σε κάθε συσκευή iOS και είναι εξίσου εύκολο να δημιουργηθεί. Λειτουργεί μέσω Wi-Fi ή κυψελοειδών δεδομένων και λειτουργεί σαν μια καλύτερη έκδοση SMS.

Εκτός από τα κανονικά μηνύματα, μπορείτε επίσης να στείλετε εικόνες, βίντεο, συνδέσμους και μηνύματα ομάδας.

Θα δείτε πότε θα παραδοθούν τα μηνύματά σας και - αν το άλλο άτομο το έχει ενεργοποιήσει - όταν αυτά τα μηνύματα διαβαστούν.

WhatsApp

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να στέλνετε γρήγορα μηνύματα στους χρήστες ανεξάρτητα από το είδος του τηλεφώνου ή του tablet που έχουν, το WhatsApp βρίσκεται εκεί. Μπορείτε να στείλετε μηνύματα με βάση το κείμενο και σύντομα φωνητικά μηνύματα σε άλλους χρήστες του WhatsApp σε iOS, Android, Windows Phone, Blackberry και άλλες συσκευές.

Υπάρχει επίσης μια βασική διαδικτυακή έκδοση, αλλά απαιτεί το τηλέφωνό σας να είναι ενεργοποιημένο και να έχει εγκατεστημένο το WhatsApp.

Χρησιμοποιείτε τον υπάρχοντα αριθμό κινητού σας για να εγγραφείτε στο WhatsApp, αλλά η εφαρμογή θα λειτουργεί με Wi-Fi ή δεδομένα κυψέλης - ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε διαφορετική κάρτα SIM ή έχετε απενεργοποιήσει τη διεθνή περιαγωγή ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Facebook Messenger

Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα καινοτόμο σχετικά με το Facebook Messenger και το σύστημα μηνυμάτων κειμένου και βίντεο, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Με περίπου 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, σχεδόν όλοι με τους οποίους θέλετε να συνομιλήσετε είναι πιθανό να έχουν λογαριασμό στο Facebook.

Εάν είστε ήδη φίλοι στο κοινωνικό δίκτυο, δεν απαιτείται εγκατάσταση - απλώς στείλτε τους ένα μήνυμα από τον ιστότοπο ή την ειδική εφαρμογή Messenger σε iOS, Android και Windows Phone. Δεν θα ήταν εύκολο.

Τηλεγράφημα

Το τηλεγράφημα σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και άλλα αρχεία. Φαίνεται και αισθάνεται πολύ σαν το WhatsApp, αλλά έχει μερικές σημαντικές διαφορές. Για όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κρυπτογραφείτε τις συνομιλίες σας (ώστε να μην μπορούν να τις παρακολουθήσουν) και να τις ορίσετε να «αυτοκαταστρέψουν» μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Σε εκείνο το σημείο, θα διαγραφούν από τον διακομιστή της εταιρείας και από οποιαδήποτε συσκευή έχουν διαβάσει.

Το τηλεγράφημα μπορεί να εκτελείται ταυτόχρονα σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iOS, Android, Windows Phone, εφαρμογές desktop και σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Λειτουργεί καλά, αναπτύσσεται από μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και είναι αυτή τη στιγμή η αγαπημένη μου εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Skype

Ίσως η πιο γνωστή δωρεάν εφαρμογή κλήσης εκεί έξω, το Skype σάς επιτρέπει να κάνετε κλήσεις βίντεο και φωνής σε οποιονδήποτε άλλο με την εφαρμογή. Εκτελείται σε Windows, Mac και στις περισσότερες κινητές συσκευές και μπορείτε επίσης να στέλνετε μηνύματα με βάση το κείμενο (αν και προτιμώ πολύ το WhatsApp ή το Telegram για αυτό).

Η εγκατάσταση είναι σχετικά απλή και καθώς η εφαρμογή είναι τόσο δημοφιλής, θα διαπιστώσετε ότι πολλοί από τους φίλους και την οικογένειά σας το χρησιμοποιούν ήδη. Το Skype προσφέρει επίσης όλα τα είδη των πληρωμένων υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των κανονικών τηλεφωνικών αριθμών), αλλά οι κλήσεις σε εφαρμογές ήταν πάντοτε δωρεάν.

Google Hangouts

Αν έχετε λογαριασμό Google, έχετε ήδη πρόσβαση στο Google Hangouts.

Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Skype, αλλά με μερικά επιπλέον χειροκίνητα χαρακτηριστικά. Μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε μηνύματα φωνής, βίντεο και κειμένου και επίσης να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε / λαμβάνετε μηνύματα SMS σε σχεδόν οποιοδήποτε αριθμό στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για έναν τηλεφωνικό αριθμό που βασίζεται στις ΗΠΑ και σας επιτρέπει να λαμβάνετε κλήσεις και κείμενα στην εφαρμογή Google Voice, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Εφόσον έχετε πρόσβαση στα δεδομένα Wi-Fi ή κυττάρων, όλες οι παραπάνω λειτουργίες είναι διαθέσιμες χωρίς επιπλέον χρέωση.

Τα Hangouts και Voice είναι ένα ισχυρό ζευγάρι εφαρμογών και εκτελούνται στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, iOS και Android.

Heytell

Το Heytell λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τις άλλες εφαρμογές που αναφέρονται εδώ. Αντί του κειμένου ή των συνομιλιών φωνής και βίντεο σε πραγματικό χρόνο, το Heytell λειτουργεί περισσότερο σαν ένα σύστημα walkie-talkie.

Εσείς αποφασίζετε με ποιον θέλετε να συνομιλήσετε, στη συνέχεια κρατήστε πατημένο ένα κουμπί στην εφαρμογή και καταγράψτε ένα φωνητικό μήνυμα. Την ακούνε κάθε φορά που είναι online, καταγράφουν το δικό τους μήνυμα και ούτω καθεξής. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ακούτε τις φωνές των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν, χωρίς να χρειάζεται να έχετε μια γρήγορη σύνδεση στο Internet ή και οι δύο να είστε συνδεδεμένοι ταυτόχρονα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε iOS, Android και Windows Phone και είναι εύκολη στη ρύθμιση.