Χόκεϊ επί Ρόουντ Φοίνιξ

Επαγγελματικό χόκεϊ επί πάγου στο κέντρο του Φοίνιξ

Το Roadrunners της Phoenix ήταν μια επαγγελματική ομάδα χόκεϊ επί πάγου που κάλεσε το σπίτι του US Airways Center. Αν αυτό το όνομα ακούγεται οικείο, είναι επειδή υπήρχε μια άλλη ομάδα χόκεϊ Phoenix Roadrunners στην πόλη.

Μια σύντομη ιστορία των Roadrunners του Phoenix

Το 1967 οι Roadrunners της WHL έγιναν η πρώτη επαγγελματική αθλητική ομάδα της Αριζόνα. Παίχτηκαν χόκεϊ επί πάγου στο Κολοσσαίο Memorial του Αριζόνα στο Φοίνιξ.

Οι Roadrunners ήταν οι πρωταθλητές WHL και στα 1973 και 1974. Το WHL διαλύθηκε το 1974, αλλά οι Roadrunners έγιναν μέρος του WHA, και στη συνέχεια της League of Hockey του Ειρηνικού. Το PHL έπαυσε να λειτουργεί το 1979.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1989, οι Roadrunners επέστρεψαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ. Έγινε η «ομάδα αγροτών» για το Λος Άντζελες Kings το 1990. Όταν το Phoenix Coyotes ήρθε στην πόλη από το Winnipeg το 1996, οι Roadrunners δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν με το franchise του NHL. Ο Φοίνιξ Roadrunners, για άλλη μια φορά, έφυγε από την πόλη.

Το Phoenix Coyotes μεταφέρθηκε στο Gila River Arena στο Glendale, AZ. Στη συνέχεια, το 2005, οι ίδιοι άνθρωποι που είναι κύριοι του Phoenix Suns, της Arizona Rattlers και του Phoenix Mercury, ανακοίνωσαν ότι είχαν αγοράσει ένα franchise ECHL χόκεϊ. Έλαβαν επίσης τα δικαιώματα για το όνομα, έτσι ώστε ο Phoenix να έχει τους Roadrunners για άλλη μια φορά. Τώρα παίζουν στο Talking Stick Resort Arena (παλαιότερα γνωστό ως US Airways Centre και America West Arena) στο κέντρο του Φοίνιξ.

Αλλάζουν το όνομα του συλλόγου χόκεϋ με την Αριζόνα Κογιότ το 2014.

Το ECHL (που χρησιμοποιείται για να σταθεί το East Coast Hockey League, αλλά τώρα δεν είναι πια ακρωνύμιο για τίποτα!) Είναι χόκεϊ ΑΑ. Υπάρχουν δύο διασκέψεις, καθεμία χωρισμένη σε δύο τμήματα. Οι οπαδοί του Φοίνιξ έπαιξαν στο Εθνικό Συνέδριο, Δυτική Διεύθυνση.

Άλλες ομάδες στο τμήμα μας ήταν οι Alaska Aces, Γιούτα Γκρίζλις, Victoria Salmon Kings και το Idaho Steelheads.

Οι φίλοι ήταν χαρούμενοι που η δημοφιλής Rocky Roadrunner επέστρεψε ως μασκότ της ομάδας!

Τον Απρίλιο του 2009 στο τέλος της κανονικής περιόδου, ανακοινώθηκε ότι η ομάδα θα σταματούσε τις δραστηριότητές της.