Τυνησία - Τυνησία Γεγονότα και πληροφορίες

Τυνησία (Βόρεια Αφρική) Εισαγωγή και επισκόπηση

Τυνησία Βασικά στοιχεία:

Η Τυνησία είναι μια ασφαλής και φιλική χώρα στη Βόρεια Αφρική. Εκατομμύρια Ευρωπαίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις παραλίες της Μεσογείου και να απολαύσουν έναν αρχαίο πολιτισμό ανάμεσα στα καλά διατηρημένα ρωμαϊκά ερείπια. Η έρημος της Σαχάρας προσελκύει αναζητητές περιπέτειας κατά τους χειμερινούς μήνες. Η Νότια Τυνησία είναι ο τόπος όπου ο Γιώργος Λουκάς κινηματογραφούσε πολλές από τις ταινίες Star Wars , χρησιμοποίησε το φυσικό τοπίο και τα παραδοσιακά χωριά των Βερβάρων (κάποια υπόγεια) για να απεικονίσει τον πλανήτη Τατουισνί .

Έκταση: 163.610 τετραγωνικά χιλιόμετρα, (ελαφρώς μεγαλύτερη από τη Γεωργία, ΗΠΑ).
Τοποθεσία: Η Τυνησία βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική, που συνορεύει με τη Μεσόγειο Θάλασσα, μεταξύ Αλγερίας και Λιβύης, βλέπε χάρτη.
Πρωτεύουσα : Τύνιδα
Πληθυσμός: Μόλις 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Τυνησία.
Γλώσσα: αραβική (επίσημη) και γαλλική (ευρέως κατανοητή και χρησιμοποιούμενη στο εμπόριο). Βερβερικές διαλέκτους μιλιούνται επίσης, ειδικά στο Νότο.
Θρησκεία: Μουσουλμάνος 98%, Χριστιανός 1%, Εβραίοι και άλλοι 1%.
Κλίμα: Η Τυνησία έχει ένα εύκρατο κλίμα στο βορρά με ήπιους, βροχερούς χειμώνες και ζεστά, ξηρά καλοκαίρια, ειδικά στην έρημο στο νότο. Κάντε κλικ εδώ για τις μέσες θερμοκρασίες στην Τύνιδα.
Πότε να Πηγαίνετε: Μάιο έως Οκτώβριο, εκτός αν σχεδιάζετε να πάτε στην έρημο Σαχάρας, στη συνέχεια πηγαίνετε Νοέμβριος έως Φεβρουάριο.
Νόμισμα: Τυνησιακό Δηνάριο, κάντε κλικ εδώ για μετατροπέα νομισμάτων .

Τα κυριότερα αξιοθέατα της Τυνησίας:

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών στην Τυνησία κατευθύνονται κατευθείαν στα θέρετρα του Hammamet, Cap Bon και Monastir, αλλά υπάρχουν περισσότερα για τη χώρα από τις αμμώδεις παραλίες και την υπέροχη γαλάζια Μεσόγειο.

Ακολουθούν μερικά σημεία:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα της Τυνησίας ...

Ταξίδι στην Τυνησία

Διεθνές Αεροδρόμιο της Τυνησίας: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Τύνιδας-Καρχηδόνας (κωδικός αεροδρομίου TUN) απέχει 8χλμ. Βορειοανατολικά από το κέντρο της πόλης, την Τύνιδα.

Άλλα διεθνή αεροδρόμια περιλαμβάνουν το Μοναστήρι (κωδικός αεροδρομίου: MIR), το Sfax (κωδικός αεροδρομίου: SFA) και το Djerba (κωδικός αεροδρομίου: DJE).
Μετάβαση στην Τυνησία: Απευθείας πτήσεις και πτήσεις charter φτάνουν καθημερινά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πλοίο από τη Γαλλία ή την Ιταλία - Περισσότερα για να φτάσετε στην Τυνησία .
Τυνησία Πρεσβείες / θεωρήσεις: Οι περισσότερες εθνικότητες δεν απαιτούν τουριστική βίζα πριν από την είσοδό τους στη χώρα, αλλά συμβουλευτείτε την Τυνησιακή Πρεσβεία πριν αναχωρήσετε.
Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών (ONTT): 1, Ave. Mohamed V, 1001 Τύνιδα, Τυνησία. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ontt@Email.ati.tn, Ιστοσελίδα: http://www.tourismtunisia.com/

Περισσότερες πρακτικές συμβουλές ταξιδιού της Τυνησίας

Οικονομία και Πολιτική της Τυνησίας

Οικονομία: Η Τυνησία έχει μια διαφορετική οικονομία, με σημαντικούς τομείς γεωργίας, εξόρυξης, τουρισμού και μεταποίησης. Ο κυβερνητικός έλεγχος των οικονομικών υποθέσεων, ενώ εξακολουθεί να είναι βαρύς, μειώθηκε σταδιακά κατά την τελευταία δεκαετία με την αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, την απλοποίηση της φορολογικής διάρθρωσης και τη συνετή προσέγγιση του χρέους.

Οι προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των συνθηκών διαβίωσης στην Τυνησία σε σχέση με την περιοχή. Η πραγματική ανάπτυξη, η οποία ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν 5% την περασμένη δεκαετία, μειώθηκε στο 4,7% το 2008 και πιθανότατα θα μειωθεί περαιτέρω το 2009 λόγω της οικονομικής συρρίκνωσης και της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Ευρώπη - η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Τυνησίας. Ωστόσο, η ανάπτυξη της μη κλωστοϋφαντουργικής παραγωγής, η ανάκαμψη της γεωργικής παραγωγής και η έντονη ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών μετρίασαν ελαφρώς την οικονομική επιβράδυνση της επιβράδυνσης των εξαγωγών. Η Τυνησία θα πρέπει να επιτύχει ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης για να δημιουργήσει επαρκείς ευκαιρίες απασχόλησης για έναν ήδη μεγάλο αριθμό ανέργων καθώς και για τον αυξανόμενο πληθυσμό των αποφοίτων πανεπιστημίων. Οι μελλοντικές προκλήσεις περιλαμβάνουν: την ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας, την ελευθέρωση του κώδικα επενδύσεων για την αύξηση των ξένων επενδύσεων, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και τη μείωση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στο φτωχό νότο και δυτικά.

Πολιτική: Η αντιπαλότητα μεταξύ των γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων στην Τυνησία κατέληξε σε μια γαλλική εισβολή το 1881 και στη δημιουργία ενός προτεκτοράτου. Η αναταραχή της ανεξαρτησίας στις δεκαετίες που ακολούθησαν τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν τελικά επιτυχής στην προσπάθεια των Γάλλων να αναγνωρίσουν την Τυνησία ως ανεξάρτητο κράτος το 1956. Ο πρώτος πρόεδρος της χώρας, Habib Bourgiba, καθιέρωσε ένα αυστηρό μονοκομματικό κράτος. Κυριαρχούσε στη χώρα για 31 χρόνια, καταπιέζοντας τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και καθιερώνοντας δικαιώματα για τις γυναίκες που δεν συμπίπτουν με κανένα άλλο αραβικό έθνος. Τον Νοέμβριο του 1987, ο Bourgiba αφαιρέθηκε από το αξίωμα και αντικαταστάθηκε από τον Zine el Abidine Ben Ali σε ένα αηδιαστικό πραξικόπημα. Οι διαδηλώσεις δρόμου που ξεκίνησαν στην Τύνιδα τον Δεκέμβριο του 2010 λόγω της υψηλής ανεργίας, της διαφθοράς, της εκτεταμένης φτώχειας και των υψηλών τιμών των τροφίμων κλιμακώθηκαν τον Ιανουάριο του 2011, με αποκορύφωμα τις ταραχές που οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους. Στις 14 Ιανουαρίου 2011, την ίδια ημέρα, ο BEN ALI απέρριψε την κυβέρνηση, εγκατέλειψε τη χώρα και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2011 δημιουργήθηκε μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Οι εκλογές για τη νέα Συντακτική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2011 και τον Δεκέμβριο εξέλεξε τον ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μόνσεφ ΜΑΡΖΟΥΚΙ ως προσωρινό πρόεδρο. Η Συνέλευση άρχισε να συντάσσει νέο σύνταγμα τον Φεβρουάριο του 2012 και αποσκοπεί στην επικύρωσή της μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερα για την Τυνησία και τις πηγές

Τυνησία Travel Essentials
Περιηγήσεις Star Wars στην Τυνησία
Ταξίδι με τρένο στην Τυνησία
Sidi Bou Said, Τυνησία
Νότια Τυνησία Φωτογραφία Ταξιδιωτικός Οδηγός