Τυνησία Πληροφορίες ταξιδιού

Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, Νόμισμα, Πότε να Πηγαίνετε

Page 2 - Μετάβαση στην Τυνησία αεροπορικώς, χερσαία και θαλάσσια
Page 3 - Γύρω από την Τυνησία με αεροπλάνο, τρένο, λιμάνι, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, Νόμισμα, Πότε να Πηγαίνετε

Θεωρήσεις

Οι περισσότερες εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο , δεν χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στην Τυνησία ως τουρίστες. Εάν η εθνικότητά σας δεν περιλαμβάνεται στον παρακάτω κατάλογο, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με μια πρεσβεία της Τυνησίας και να υποβάλετε αίτηση θεώρησης.

Δεν χρειάζεστε μια τουριστική βίζα αν ανήκετε σε μία από τις ακόλουθες χώρες: Αλγερία, Αντίγκουα, Αυστρία, Μπαχρέιν, Μπαρμπάντος, Βέλγιο, Μπελίζε, Βερμούδες, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, Côte d ', Κροατία, Δανία, Δομινίκα, Φινκλανδία, Φίτζι, Φινλανδία, Γαλλία, Γκάμπια, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Νήσοι Gilbert, Ελλάδα, Γουινέα, Χονγκ Κονγκ, Νότια), Κουβέιτ, Λιβύη, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μακεδονία, Μαλαισία, Μάλι, Μάλτα, Μαυριτανία, Μαυρίκιος, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μονσεράτ, Μαρόκο, Ολλανδία, Νίγηρας, Νορβηγία, Ομάν, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Αγία Ελένη,

Κίτις & Νέβις, Αγία Λουκία , Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες, Σαν Μαγίνο, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σλοβενία, Σολομώντα Is, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Πόλη του Βατικανού και Γιουγκοσλαβία .

Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την είσοδό σας στην Τυνησία. Θα λάβετε μια σφραγίδα στο διαβατήριό σας κατά την είσοδο στη χώρα (βεβαιωθείτε ότι το έχετε πάρει) που θα σας επιτρέψει να μείνετε για 3 μήνες. Δεν εισπράττονται τέλη εισόδου.

Οι κάτοικοι της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής μπορούν να λάβουν την τουριστική τους βίζα κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, αλλά ελέγχουν διπλά στην Τυνησιακή Πρεσβεία.

Υγεία και την ασφάλεια

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους προορισμούς στην Αφρική, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό που πίνετε και τρώτε, για να αποφύγετε τις διαταραχές του στομάχου. Η αγορά τροφίμων από τους πωλητές δρόμου φέρει κάποιο βαθμό κινδύνου, ιδίως σαλάτες και άψητα τρόφιμα. Το νερό της βρύσης μπορεί να πιει στις μεγάλες πόλεις, αλλά υπάρχει αρκετό εμφιαλωμένο νερό για να είναι απολύτως ασφαλές. Ευτυχώς, η Τυνησία είναι απαλλαγμένη από την ελονοσία.

Ανοσοποιήσεις και εμβολιασμοί

Δεν απαιτείται νόμιμος εμβολιασμός για την είσοδο στην Τυνησία, αλλά ο τυφοειδής και η ηπατίτιδα Α είναι δύο εμβολιασμοί που συνιστώνται έντονα. Είναι επίσης καλή ιδέα να είστε ενημερωμένοι με τα εμβόλια πολιομυελίτιδας και τετάνου.

Τρομοκρατία

Στις 11 Απριλίου 2002, τρομοκράτες της Αλ Κάιντα χρησιμοποίησαν βόμβα φορτηγού για να επιτεθούν σε συναγωγή στο Τυνησιακό νησί Τζέρμπα.

Η επίθεση σκότωσε 14 Γερμανούς, πέντε Τυνήσιους και δύο Γάλλους τουρίστες. Περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν. Το 2008, δύο αυστριακοί τουρίστες απήχθησαν από αλγερινή οργάνωση Αλ Κάιντα. Το ζευγάρι ήταν από μόνο του και οδήγησε κοντά στα αλγερινά σύνορα βαθιά στην έρημο της Σαχάρας. Απελευθερώθηκαν 6 μήνες αργότερα στο Μπαμάκο του Μάλι. Εκτός από αυτά τα δύο περιστατικά, η Τυνησία ήταν απαλλαγμένη από τρομοκρατικές επιθέσεις και είναι ίσως ο ασφαλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αφρική.

Εγκλημα

Το βίαιο έγκλημα είναι πολύ σπάνιο στην Τυνησία, αλλά παρενοχλείται από τους "οδηγούς" και η ασήμαντη κλοπή είναι αρκετά συχνή στις τουριστικές περιοχές και τα νοικοκυριά. Αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα, ειδικά σε μη φωτισμένες περιοχές και στην παραλία. Φροντίστε τα τιμαλφή σας και μην καυχήσετε τις φωτογραφικές μηχανές και τα κοσμήματά σας.

Ταξιδιώτες Γυναικών

Η Τυνησία είναι μια ισλαμική χώρα, ώστε να είναι μέτρια με τα ρούχα σας. Στις μεγάλες τουριστικές περιοχές και στην πρωτεύουσα της Τύνιδας, το φόρεμα είναι αρκετά μοντέρνο και μόνο οι μισές γυναίκες φορούν κασκόλ κεφαλιού. Αλλά δεν θα δείτε πάρα πολλές μικρές φούστες, σορτς ή κορυφές δεξαμενών. Φορέστε ένα μπικίνι ή μαγιό μόνο σε μια πισίνα ή σε μια παραλία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι τους στην Αφρική .

Νομίσματα και χρήματα

Το Τυνησιακό Δηνάριο είναι η επίσημη νομισματική μονάδα της Τυνησίας. Κάντε κλικ εδώ για να μετατρέψετε το νόμισμά σας και να δείτε τις πιο πρόσφατες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το συγκεχυμένο πράγμα για το Τυνησιακό Δηνάριο είναι ότι 1 δηνάριο ισοδυναμεί με 1000 χιλιοστόλιτρα (όχι το κανονικό 100). Έτσι μπορείτε να έχετε την περιστασιακή καρδιακή προσβολή και νομίζετε ότι χρωστάτε 5.400 δηνάρια για μια βόλτα με καμπίνα, όταν στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 δηνάρια 4 χιλιοστά.

Το Τυνησιακό Δηνάριο δεν είναι διαθέσιμο εκτός της χώρας, δεν είναι ένα διεθνές χρηματιστήριο. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τα δολάρια ΗΠΑ, τις λίρες Αγγλίας και τα ευρώ στις περισσότερες μεγάλες τράπεζες οι οποίες ευθυγραμμίζουν τους κύριους δρόμους (όπως για την Ave Habib Bourghiba όποια και αν είναι η πόλη και θα είναι ο κεντρικός δρόμος!). Πολλές από τις τράπεζες (ATM) δέχονται πιστωτικές κάρτες . Η αμερικανική χρεωστική κάρτα μου (με λογότυπο MC σε αυτήν) έγινε αποδεκτή παντού. Η χρήση ΑΤΜ είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρα από την ανταλλαγή νομισμάτων σε μια τράπεζα και συχνά φθηνότερη.

Δεν μπορείτε να πάρετε το Τυνησιακό Δηνάριο έξω από τη χώρα, οπότε προσπαθήστε να το περάσετε πριν φύγετε!

Το αεροδρόμιο της Τύνιδας δεν δέχεται το δηνάριο στα καταστήματα πώλησης δώρων μόλις περάσετε από το τελωνείο.

Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές σε ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, σε τουριστικές περιοχές και σε εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών στις κύριες πόλεις, αλλά θα χρησιμοποιείτε τα μετρητά ως επί το πλείστον. Το American Express δεν είναι ευρέως αποδεκτό καθόλου.

Πότε για να πάει στην Τυνησία

Όπως συμβαίνει με πολλούς προορισμούς, ο καιρός συνήθως καθορίζει τον καλύτερο χρόνο για να ταξιδέψετε στην Τυνησία. Αν θέλετε να περάσετε στην έρημο (κάτι που συστήνω ιδιαίτερα), ο καλύτερος χρόνος για να πάτε είναι τα τέλη Σεπτεμβρίου έως το Νοέμβριο και το Μάρτιο έως τις αρχές Μαΐου. Θα εξακολουθεί να είναι ψυχρός τη νύχτα, αλλά δεν είναι αρκετά παγωμένο, και οι ημέρες δεν θα είναι πολύ ζεστό.

Εάν είστε επικεφαλής για την παραλία και θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι όλοι τέλειοι. Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την Τυνησία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν ο ήλιος λάμπει καθημερινά, η κολύμβηση είναι τέλεια και οι παραλιακές πόλεις γεμίζουν με ζωή. Κρατήστε το κατάλυμα σας πολύ νωρίτερα αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Κάντε κλικ εδώ για τις μέσες θερμοκρασίες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κλίμα.

Περισσότερες ταξιδιωτικές πληροφορίες της Τυνησίας
Page 2 - Μετάβαση στην Τυνησία αεροπορικώς, χερσαία και θαλάσσια
Page 3 - Γύρω από την Τυνησία με αεροπλάνο, τρένο, λιμάνι, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Σελίδα 1 - Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, Νόμισμα, Πότε να Πηγαίνετε
Page 3 - Γύρω από την Τυνησία με αεροπλάνο, τρένο, λιμάνι, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Μετάβαση στην Τυνησία
Μπορείτε να φτάσετε στην Τυνησία με βάρκα, αεροπλάνο και δρόμο (από την Αλγερία και τη Λιβύη). Βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με όλες αυτές τις επιλογές παρακάτω.

Μετάβαση στην Τυνησία με αεροπλάνο

Δεν μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην Τυνησία από την Αμερική, την Αυστραλία ή την Ασία. Θα πρέπει να συνδεθείτε στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική .

Οι περισσότερες αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες πετούν προς το διεθνές αεροδρόμιο Tunis-Carthage, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Τύνιδας .

Το Tunisair είναι ο εθνικός μεταφορέας της Τυνησίας, ταξιδεύει σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη καθώς και στη Βόρειο και Δυτική Αφρική.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Τυνησία περιλαμβάνουν Air France, British Airways, Lufthansa και Alitalia, Royal Air Moroc και Egyptair.

Chartered Πτήσεις
Οι περισσότερες τακτικές πτήσεις κατευθύνονται κατευθείαν προς τα αεροδρόμια κοντά στα παραθαλάσσια θέρετρα . Μπορείτε να πετάξετε απευθείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστρία και τις Κάτω Χώρες απευθείας στο Μοναστήρι, το Τζέρμπα και το Τούσερ (για την έρημο).

Το Nouvelair προσφέρει πτήσεις charter προς ευρωπαϊκούς προορισμούς από διάφορα τουριστικά θέρετρα της Τυνησίας.

Να φτάσετε στην Τυνησία με πλοίο

Τα πλοία ταξιδεύουν στην Τύνιδα από τη Γαλλία και την Ιταλία όλο το χρόνο και αρκετές φορές την εβδομάδα. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων εάν πρόκειται να ταξιδέψετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα πλοία και τα κρουαζιερόπλοια φθάνουν και αναχωρούν από το λιμάνι « La Goulette» , το οποίο απέχει περίπου 10χλμ. Από το κέντρο της Τύνιδας.

Μπορείτε να πάρετε ένα ταξί στην πόλη, ή να πάρετε ένα τρένο. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια τρένο για να μετακινηθείτε στο πολύ γραφικό χωριό Sidi Bou Said .

Πλοία προς Τυνησία από τη Γαλλία
Τα πλοία ταξιδεύουν μεταξύ Τύνιδας και Μασσαλίας. Το ταξίδι διαρκεί 21 ώρες και τα πλοία εκτελούνται από τη SNCM (γαλλική εταιρεία) και την CTN (εταιρεία της Τυνησίας).

Πλοία από Τυνησία προς Ιταλία
Υπάρχουν διάφορα πορθμεία που μπορείτε να πάρετε από δύο λιμάνια στη Σικελία - Παλέρμο (8-10 ώρες) και το Τρίπονο (7 ώρες) από και προς την Τύνιδα. Η Grimaldi Lines και η Grandi Navi Veloci εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες των πορθμείων.

Υπάρχουν επίσης διάφορα δρομολόγια την εβδομάδα από και προς την Τύνιδα προς Γένοβα (23 ώρες), Σαλέρνο (23 ώρες) και Civitavecchia (21 ώρες). Η Grimaldi Lines και η Grandi Navi Veloci και η SNCM εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες των πορθμείων.

Μετάβαση στην Τυνησία

Μπορείτε να περάσετε στην Τυνησία από τη χώρα από την Αλγερία (που βρίσκεται δυτικά της Τυνησίας). Οι πιο κοινές συνοριακές πόλεις που φθάνουν και αναχωρούν είναι η Νεφτά και η Ελ-Ουέ. Μπορείτε να πάρετε ένα μαγαζί (κοινόχρηστο ταξί) από Tozeur ή Gafsa. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την κατάσταση ασφαλείας στην Αλγερία προτού περάσετε.

Για να φτάσετε στη Λιβύη, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν το δρόμο από Gabes (στη νότια Τυνησία ). Είναι απασχολημένος με πολλά φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, καθώς και με τους Λιβύους και τους Τυνήσιους σε διακοπές. Αλλά αν δεν έχετε ένα τυνησιακό διαβατήριο, χρειάζεστε ειδική άδεια για να ταξιδέψετε στη Λιβύη και πρέπει να συμμετάσχετε σε μια επίσημη περιοδεία. Μπορείτε να κανονίσετε να συναντηθείτε στα σύνορα, κατευθυνθείτε στο Ras Ajdir από την πλευρά της Τυνησίας. Τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων περνούν καθημερινά από την Τύνιδα στην Τρίπολη και χρειάζονται περίπου 12 ώρες. Ελέγξτε την ιστοσελίδα της εθνικής εταιρείας λεωφορείων (SNTRI) για τα δρομολόγια και τις τιμές.

Σταματήστε και δοκιμάστε λίγο φρέσκο ​​ψητό αρνί σε αυτό το δρόμο, είναι υπέροχο.

Περισσότερες ταξιδιωτικές πληροφορίες της Τυνησίας
Σελίδα 1 - Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, Νόμισμα, Πότε να Πηγαίνετε
Page 3 - Γύρω από την Τυνησία με αεροπλάνο, τρένο, λιμάνι, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Σελίδα 1 - Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, Νόμισμα, Πότε να Πηγαίνετε
Page 2 - Μετάβαση στην Τυνησία αεροπορικώς, χερσαία και θαλάσσια

Γύρω από την Τυνησία με αεροπλάνο, τρένο, λιμάνι, λεωφορείο και αυτοκίνητο
Η Τυνησία είναι πολύ εύκολο να φτάσετε με αεροπλάνο, τρένο, louage (κοινόχρηστο ταξί) και λεωφορείο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι καλά οργανωμένες, φθηνές και τρέχουν συχνά. Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο, υπάρχουν εσωτερικές πτήσεις προς κάθε μεγάλη πόλη (συνήθως μέσα και έξω από την Τύνιδα).

Μπορείτε να επιλέξετε από τρένα, λεωφορεία και κοινόχρηστα ταξί (louages) καθώς και να νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες για όλες τις μεταφορές στην Τυνησία ακολουθούν παρακάτω.

Με αεροπλάνο

Η εθνική εγχώρια αεροπορική εταιρεία της Τυνησίας ονομάζεται Sevenair. Η Sevenair διαθέτει επίσης δρομολόγια τσάρτερ μέσα και έξω από την Τύνιδα σε διάφορους προορισμούς στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Οι προγραμματισμένες εγχώριες / περιφερειακές διαδρομές περιλαμβάνουν την Τύνιδα στο Τζέρμπα, τη Σφαξ, τη Γάφσα, την Ταμπάρκα, το Μοναστήρι, την Τρίπολη και τη Μάλτα.

Δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση απευθείας στο διαδίκτυο, αλλά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις ΗΠΑ, πήρατε μια κράτηση και απλά πληρώσατε κατά την άφιξή σας στην Τύνιδα. Λειτουργεί απόλυτα καλά. Εάν ζείτε στην Ευρώπη μπορείτε συνήθως να κάνετε κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Με το τρένο

Ταξιδεύοντας με τρένο στην Τυνησία είναι ένας αποτελεσματικός και άνετος τρόπος να φτάσετε. Το δίκτυο τρένων στην Τυνησία δεν είναι πολύ εκτεταμένο αλλά καλύπτονται πολλοί από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς. Τα τρένα τρέχουν μεταξύ της Τύνιδας, της Σούζας, της Σφαξ, του Ελ Τζεμ, του Τούσεουρ και του Γκαμπέ. Διαβάστε τον οδηγό μου για ταξίδια με τρένο στην Τυνησία για λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές, τα τρένα, τις τιμές και άλλα.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία μεγάλης απόστασης καλύπτουν κάθε μεγάλη πόλη της Τυνησίας και το δίκτυο είναι εκτεταμένο από αυτό που καλύπτεται από το τρένο. Τα λεωφορεία μεγάλης απόστασης είναι άνετα, κλιματιζόμενα και ο καθένας έχει μια θέση. Η εθνική εταιρία λεωφορείων SNTRI διαθέτει μια αξιοπρεπή ιστοσελίδα με χρονοδιαγράμματα και ναύλους - στα γαλλικά.

Μέσα σε μεγάλες πόλεις όπως η Τύνιδα και η Σφαξ, λειτουργούν τοπικά λεωφορεία, είναι εξαιρετικά φτηνά και συχνά γεμάτα. Στην Τύνιδα είναι ίσως ο λιγότερο ευχάριστος τρόπος να φτάσετε, επιλέξτε το τραμ ή ένα ταξί.

Από τον Louage

Όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο ή τρένο, ο καθένας χρησιμοποιεί ένα μαγαζί . Το louage είναι κοινόχρηστο ταξί μεγάλης απόστασης, με σταθερές τιμές και διαδρομές, αλλά χωρίς σταθερούς χρόνους αναχώρησης. Πηγαίνουν συχνά και πηγαίνουν όταν γεμίζουν (συνήθως 8 επιβάτες). Αλλά ταξιδεύουν γρήγορα και είναι ένας πολύ βολικός τρόπος να ξεφύγετε. Μπορεί να μην υπάρχει τεράστιο περιθώριο για αποσκευές και θα είναι λίγο squished. Μερικές φορές, θα χρεωθείτε επιπλέον για μεγάλους σάκους.

Οι περισσότεροι αγώνες δεν ταξιδεύουν τη νύχτα, ώστε να σχεδιάζουν ανάλογα. Υπάρχουν σταθμοί louage ακριβώς όπως ένα σταθμό λεωφορείων ή στάση ταξί όπου μπορείτε να πάρετε. Συνήθως πληρώνετε τον οδηγό και μόλις εμφανιστείτε. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να λάβετε βοήθεια για να βρείτε το σωστό κουλοχέρη για τον προορισμό σας. Οι Louages ​​είναι είτε παλιά άσπρα station wagons με μια έγχρωμη λωρίδα κάτω από την πλευρά, ή μίνι λεωφορεία.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Όλες οι μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων εκπροσωπούνται στην Τυνησία και μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά την άφιξή σας σε οποιοδήποτε από τα αεροδρόμια. Η φθηνότερη τιμή κυμαίνεται γύρω στα 50 TD την ημέρα, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει απεριόριστο χιλιόμετρο. Εάν κατευθυνθείτε προς την έρημο στη νότια Τυνησία , θα θελήσετε να νοικιάσετε ένα 4x4 που είναι διπλάσιο από την τιμή.

Ελέγξτε την τοποθεσία της Tunisia Auto Rental για ένα χάρτη σύγκρισης όλων των μεγάλων εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων που εκπροσωπούνται στην Τυνησία. Έχω ένα καλό απόσπασμα από τον προϋπολογισμό στο Djerba επίσης. Η Auto Europe έχει κάποιες καλές συμβουλές σχετικά με τις οδικές συνθήκες και τι να περιμένουν στην Τυνησία. Είναι επίσης μια εξαιρετική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι δρόμοι είναι αξιοπρεπής, ως επί το πλείστον, στην Τυνησία και πλακόστρωτοι. Οι οδηγοί δεν τηρούν πάντοτε τους κανόνες και συχνά οδηγούν πολύ γρήγορα. Στις πόλεις και πόλεις πολλά φανάρια αγνοούνται, οπότε προσέξτε ιδιαίτερα όταν οδηγείτε στην Τύνιδα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ιδιωτικό ταξί

Τα ιδιωτικά ταξί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φτάσετε στις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις. Είναι εύκολο να εντοπιστούν, είναι μικρά και κίτρινα και απλά τα σηκώνετε. Τα ταξί πρέπει να χρησιμοποιούν τους μετρητές τους και συνήθως αυτό δεν είναι πρόβλημα, εκτός από την είσοδο και από το αεροδρόμιο της Τύνιδας. Για κάποιο λόγο, αυτό είναι που οι τουρίστες πάντα φαίνονται να εξαπατάνε, και δεν ήμουν καμία εξαίρεση.

Εάν θέλετε να περιηγηθείτε στα νότια της Τυνησίας , η ναύλωση ενός ταξί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στα απομακρυσμένα χωριά των Βερβερίνων και να αποφύγετε τα μεγάλα λεωφορεία.

Τραμ

Υπάρχει μια καλή γραμμή τραμ στην Τύνιδα, που ονομάζεται Metro Legere και ο κόμβος βρίσκεται στην Place de Barcelone (απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό). Πάρτε τον αριθμό 4 για να φτάσετε στο μουσείο Bardo . Αγοράστε τα εισιτήρια σας προτού επιβιβαστείτε και αν δεν σας αρέσουν τα πλήθη αποφύγετε τους χρόνους μετακίνησης. Κάντε κλικ εδώ για τον χάρτη διαδρομών.

Περισσότερες ταξιδιωτικές πληροφορίες της Τυνησίας
Σελίδα 1 - Θεωρήσεις, Υγεία και Ασφάλεια, Νόμισμα, Πότε να Πηγαίνετε
Page 2 - Μετάβαση στην Τυνησία αεροπορικώς, χερσαία και θαλάσσια