Ταξίδι με τρένο στην Τυνησία

Ταξιδεύοντας με τρένο στην Τυνησία

Ταξιδεύοντας με τρένο στην Τυνησία είναι ένας αποτελεσματικός και άνετος τρόπος να φτάσετε. Το δίκτυο τρένων στην Τυνησία δεν είναι πολύ εκτεταμένο αλλά καλύπτονται πολλοί από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς. Τα τρένα τρέχουν μεταξύ της Τύνιδας , της Σούζας, της Σφαξ, του Ελ Τζεμ, του Τούσεουρ και του Γκαμπέ.

Αν θέλετε να φτάσετε στο Djerba, τραβήξτε ένα τρένο με το Gabes και πάρτε ένα ταξίδι (από κοινού ταξί) από εκεί (περίπου 2 ώρες). Εάν θέλετε να κατευθυνθείτε προς τη νότια Τυνησία για να δείτε την έρημο, Matmata και Tatouine, μπορείτε να πάρετε το τρένο μέχρι το Gabes και στη συνέχεια να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιήσετε την τοπική υπηρεσία λεωφορείων.

Εναλλακτικά, πάρτε ένα τρένο προς το Tozeur και κατευθυνθείτε προς Douz από εκεί.

Αν κατευθυνθείτε Ανατολικά, τρένο τρέχει τακτικά στη Γκάφσα στη μέση της χώρας. Αν θέλετε να ελέγξετε τη Βορειοανατολική περιοχή, τα τρένα από την Τύνιδα τρέχουν όσο το Ghardimaou και το Kalaat Khasba (κοντά στα σύνορα της Αλγερίας). Βόρεια της Τύνιδας, υπάρχουν πολλά τρένα την ημέρα στο γραφικό λιμάνι του Bizerte.

Για πληροφορίες TGM (προαστιακός σιδηρόδρομος) μεταξύ Τύνιδας, Καρχηδόνας, Λα Γκουλέτ (για πορθμεία προς Ιταλία και Γαλλία) και Sidi Bou Said, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας. Για πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό τρένο, Lezard Rouge , μετακινηθείτε προς τα κάτω.

Κράτηση του εισιτηρίου τρένου σας

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου τρένου και να πληρώσετε για αυτό στην ιστοσελίδα του SNCTF, αλλά δεν μπορεί να γίνει κράτηση περισσότερο από 3 ημέρες πριν από το ταξίδι σας. Ο καλύτερος τρόπος να κάνετε κράτηση και να πληρώσετε για το εισιτήριο σας είναι να πάτε προσωπικά στο σιδηροδρομικό σταθμό και να πληρώσετε σε μετρητά. Το καλοκαίρι, κράτηση 3 ημέρες νωρίτερα, εκτός της τουριστικής περιόδου και των αργιών, μία ημέρα πριν δεν πρέπει να είναι πρόβλημα.

Το τρένο περάει
Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της Τυνησίας προσφέρουν σιδηροδρομική διέλευση 7, 15 και 21 ημερών με το όνομα "Carte Bleue". Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε κατηγορία και συνήθως θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό συμπλήρωμα για "κλιματισμό" σε μακρινά τρένα. Οι τιμές έχουν ως εξής:

Classe Confort - 7 Ημέρες (45 TD), 15 Ημέρες (90 TD) 21 Ημέρα (135 TD)
Πρώτη τάξη - Ημέρα 7 ημερών (42 TD), Ημέρα 15 ημερών (84 TD) 21 (126 TD)
Δεύτερης Κατηγορίας - Ημέρα 7 ημερών (30 TD), Ημέρα 15 (60 TD) 21 Ημέρας (90 TD)

Confort Class, First Class ή δεύτερης κατηγορίας;

Η κατηγορία Comfort και First Class είναι σχεδόν τα ίδια όσον αφορά την άνεση και το κάθισμα των καθισμάτων. Η κύρια διαφορά είναι ότι η μεταφορά είναι κάπως μικρότερη στην κατηγορία Confort, οπότε υπάρχουν λιγότερα άτομα σε αυτήν. Η πρώτη θέση προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερες θέσεις από τη δεύτερη τάξη και επίσης ξαπλώνουν (με ένα θόρυβο). Υπάρχει λίγο περισσότερο χώρο για τις αποσκευές σας στα ράφια οροφής πάνω από το κεφάλι σας επίσης. Αλλά αν δεν ταξιδεύετε για περισσότερο από 4 ώρες, ένα κάθισμα δεύτερης κατηγορίας θα ήταν μια τέλεια επιλογή και θα σας εξοικονομήσει λίγα χρήματα. Όλα τα τρένα μεγάλης απόστασης έχουν AC σε όλο το τρένο.

Πόσο καιρό είναι η διαδρομή με τρένο από ...

Μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της SNCFT. Αν ο ιστότοπος της SNCFT έχει μειωθεί ή έχετε δυσκολία στην ανάγνωση των γαλλικών, στείλτε μου e-mail και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω με πληροφορίες, αφού έχω ένα αντίγραφο του χρονοδιαγράμματος. Η επιλογή "Αγγλικά" στον ιστότοπο φαίνεται να είναι μόνιμα "υπό κατασκευή".

Οι χρόνοι διεξαγωγής των δειγμάτων περιλαμβάνουν:
Από Τύνιδα προς Χαμμαμέτ - 1 ώρα 20 λεπτά (συχνότερα τρένα τρέχουν προς κοντινό Bir Bou Regba)
Τύνιδα στο Bizerte - 1 ώρα 50 λεπτά
Από την Τύνιδα μέχρι το Sousse - 2 ώρες (η Express διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά)
Από την Τύνιδα στο Μοναστήρι - 2 ώρες 30 λεπτά
Από την Τύνιδα προς το El Jem - 3 ώρες (η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες 20 λεπτά)
Από Τύνιδα προς Σφαξ - 3 ώρες 45 λεπτά (Η Express διαρκεί 3 ώρες)
Από την Τύνιδα έως το Γκάμπες - 6 ώρες (η διαδρομή διαρκεί 5 ώρες)
Από Τύνιδα έως Γκάφσα - 7 ώρες
Από Τύνιδα προς Τοζούρ - 8 ώρες

Τι κοστίζουν τα εισιτήρια τρένων;

Τα εισιτήρια τρένου είναι πολύ λογικές τιμές στην Τυνησία. Θα πρέπει να πληρώσετε για τα εισιτήριά σας στο σιδηροδρομικό σταθμό σε μετρητά ή να τα αγοράσετε online από την ιστοσελίδα της SNCFT. Τα παιδιά μέχρι 3 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Τα παιδιά ηλικίας 4-10 ετών δικαιούνται μειωμένους ναύλους. Παιδιά άνω των 10 ετών πληρώνουν τον πλήρη ναύλο.

Ακολουθούν μερικά δείγματα ναύλων στο Τυνησιακό Δηνάριο (κάντε κλικ εδώ για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες). Δείτε το δικτυακό τόπο της SNCFT για όλους τους ναύλους ("tars"). Ο πρώτος αριθμός είναι ο ναύλος για την πρώτη κατηγορία. το δεύτερο είναι το ναύλο για τη δεύτερη κατηγορία. Το Conforte θα είναι λίγο περισσότερο από την First Class.

Τύνιδα προς Bizerte - 4 / 4,8 TD
Από την Τύνιδα προς το Sousse - 7,6 / 10,3 TD
Από την Τύνιδα στο El Jem - 14/10 TD
Από Τύνιδα προς Σφαξ - 12/16 TD
Από την Τύνιδα μέχρι το Gabes - 17,4 / 23,5 TD
Από Τύνιδα έως Γκάφσα - 16,2 / 21,8
Από Τύνιδα προς Τοζούρ - 19,2 / 25,4

Υπάρχει φαγητό στο τρένο;

Ένα καλάθι αναψυκτικών κάνει το δρόμο του μέσα από τρένα μεγάλης απόστασης που σερβίρουν ποτά, σάντουιτς και σνακ.

Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ωστόσο, φέρετε τη δική σας προμήθεια τροφίμων, αφού το εστιατόριο μπορεί να κλείσει καλά. Τα τρένα πραγματικά δεν σταματούν στους σταθμούς αρκετά καιρό για να βγούν έξω και να αγοράσουν κάτι.

TGM - Εκδρομικό τρένο από Τύνιδα προς Λα Γκουλέτ, Καρχηδόνα, Σίδι Μπου Σάιντ και Λα Μάρσα.

Το TGM είναι πολύ εύκολο στη χρήση, εκτελείται κάθε 15 λεπτά περίπου και είναι εξαιρετικά φθηνό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι γίνεται γεμάτο με ερασιτέχνες. Αλλά αυτό είναι εύκολο να αποφευχθεί εάν φτάσετε μετά τις 9 π.μ. το πρωί και πριν από τις 5 το βράδυ. Αγοράστε τα εισιτήριά σας στο μικρό περίπτερο προτού πάρετε και ζητήστε από ποια πλευρά της πλατφόρμας θα πρέπει να βρίσκεστε.

Κόστος - από το Sidi Bou Said στην Tunis Marine (25 λεπτά) είναι λιγότερο από 1 TD. Κάνει πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά την άνεση των καθισμάτων όταν ταξιδεύετε δεύτερης ή πρώτης κατηγορίας.

Ο θαλάσσιος σταθμός στην Τύνιδα είναι περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από την κεντρική λεωφόρο Habib Bourguiba, για να φτάσετε στα τείχη της Medina. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο τραμ ( Metro Leger ) για να ολοκληρώσετε την περιπέτεια της δημόσιας σας μεταφοράς.

Lezard Rouge (κόκκινη σαύρα) Τρένο

Το Lézard Rouge είναι ένα τουριστικό τρένο που εκτελείται στη νότια Τυνησία. Το τρένο αναχωρεί από το Metlaoui, μια μικρή μη-γραφική πόλη κοντά στο Gafsa. Το τρένο χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και αποτελεί πόλο έλξης με πούλμαν από ξύλο.

Το ταξίδι θα σας οδηγήσει σε ένα θεαματικό τοπίο της ερήμου και το φαράγγι Selja για να καταλήξετε σε μια όαση. Λειτουργεί σχεδόν κάθε μέρα μεταξύ της 1ης Μαΐου και της 30ης Σεπτεμβρίου, αρχής γενομένης στις 10 π.μ. περίπου. Το τρένο διαρκεί 40 λεπτά για να φτάσει στην όαση και ταξιδεύει με τον ίδιο τρόπο. Τα εισιτήρια είναι 20 TD για ενήλικες και 12,50 TD για παιδιά. Συνιστάται ιδιαίτερα η κράτηση, καλέστε το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών στο Tozeur (76 241 469) ή κάντε κράτηση μέσω πρακτορείου ταξιδίων ... περισσότερα

Περισσότερα ταξιδιωτικές συμβουλές της Τυνησίας

Περισσότερα για το τρένο στην Αφρική ...