Περιηγήσεις Star Wars στην Τυνησία

Οι οπαδοί των Star Wars μπορεί να είναι πιο εξοικειωμένοι με τον πλανήτη Tatooine από τη χώρα της Τυνησίας - αλλά είναι και οι ίδιοι. Πέντε από τις έξι κινηματογραφικές ταινίες Star Wars γυρίστηκαν εν μέρει στη νότια Τυνησία και το χαρούμενο είναι ότι πολλά από τα σύνολα σώζονται ακόμα καλά. Μπορείτε να μείνετε στο σπίτι του Luke Skywalker (τώρα ένα ξενοδοχείο) και περιπλανηθείτε γύρω από την έρημο που χτυπάει σε ρομπότ και άλλα σύνεργα Star Wars γύρω από τον Mos Espa.

Αυτή δεν είναι η τυπική περιοδεία σας στο Disney World ή στο studio MGM. Οι περισσότεροι Τυνήσιοι δεν έχουν δει ακόμη και τις ταινίες Star Wars , αλλά αναγνωρίζουν ότι υπάρχει περισσότερη αξία απλά να αφήνουν τα σκαλιά μόνα τους, παρά να τα αφαιρούν.

Περάστε τη νύχτα στο σπίτι του Luke Skywalker
Θυμηθείτε πως το σπίτι του Λουκά ήταν μια σειρά υπόγειων σπηλαίων στον πλανήτη Τατουϊνέ; Λοιπόν, ο Γιώργος Λουκάς χρησιμοποίησε ένα υπάρχον σπιτάκι στο Matmata για να γυρίσει τις σκηνές. Η σπηλιά κατοικία είναι τώρα ένα ξενοδοχείο Hotel Sidi Driss (δείτε φωτογραφία) και μπορείτε να μείνετε εκεί για μόνο $ 12 τη νύχτα. Τα σκηνικά από την ταινία μπορούν να βρεθούν σε όλο το ξενοδοχείο και θα συναντήσετε ανεπιφύλακτα τους ανεμιστήρες Star Wars από όλο τον κόσμο στο μπαρ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η θάλασσα Dune, όπου τα R2-D2 και C-3PO συνετρίβησαν στο επεισόδιο IV.

Εάν προτιμάτε να μείνετε σε ένα παρόμοιο σπίτι με το Luke, ή αν το Sidi Driss είναι γεμάτο, υπάρχουν πολλές επιλογές για καταλύματα Troglodyte γύρω από το Matmata. Κανένα από αυτά δεν είναι πολύ πολυτελές και μπορεί να είναι λίγο κρύο και σκοτεινό το χειμώνα, αλλά ανεκτίμητο για την εμπειρία.

Θα μείνω στο ξενοδοχείο Marhala στην αίθουσα 21, αν δεν έχετε κινητικά προβλήματα και απολαμβάνετε σκάλες αναρρίχησης!

Να κοιμηθείς σε μια Τατουαϊνη Σελήνη
Για μια πραγματική περιπέτεια που δεν σχετίζεται με τον τουρισμό, αλλά με Star Wars, μπορείτε να νοικιάσετε ένα απλό δωμάτιο στην Guermessa, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό λόφου Berber. Οι απόψεις είναι απίστευτες και θα έχετε όλο το μέρος για τον εαυτό σας.

Η Guermessa είναι το όνομα ενός από τα τρία φεγγάρια του Planet Tatooine. Τα άλλα δύο φεγγάρια πήραν το όνομά τους από τα πραγματικά μέρη: τη Χενίνη (την τοποθεσία ενός θεαματικού τζαμιού στην πραγματική ζωή), και το Ghomrassen. (Ευχαριστούμε Wookieepedia!)

Τατουϊνέ - Τατουίν (μια πραγματική πόλη)
Υπάρχει μια πραγματική πόλη της Τυνησίας που ονομάζεται Tatouine (η οποία ενέπνευσε τον Γιώργο Λούκα να ονομάσει τον πλανήτη Tatooine) και έχει αρκετά καλά διατηρημένα αρχαία χωριά που περιβάλλουν ένα σιτοβολώδη θόλο που χαρακτηρίστηκε εμφανώς σε αρκετές ταινίες Star Wars . Αυτά τα χωριά μοιάζουν με οχυρωματικά κάστρα και ονομάζονται Ksars . Αρκετοί από τους καλύτερα διατηρημένους Ksars σε αυτήν την περιοχή χρησιμοποιήθηκαν για να αντιπροσωπεύσουν τα σκλάβα στην Φανταστική Απειλή και εξακολουθούν να έχουν κομμάτια σκηνικού προσκολλημένα στους τοίχους. Μου άρεσε πραγματικά η εξερεύνηση του Ksar Haddada (τετράδα σκλάβων Mos Espa) και του Ksar Hallouf.

Τα Yardangs - Jedi Duels και Mos Espa
Στρίψτε δυτικά προς την Αλγερία, απέναντι από το αλάτι του Chott el Jerid, στην έρημη πόλη Tozeur (περίπου 300 χλμ. Από το Tatouine) για να βάλετε τις επόμενες εκδρομές Star Wars . Τα Yardangs στο Chott El-Gharsa είναι μοναδικά χαρακτηριστικά ψαμμίτη που ξεκινούν από την άμμο της ερήμου. Τα Yardangs είναι μια τουριστική ισοπαλία, αλλά ακόμα πιο συναρπαστικά για τους οπαδούς Star Wars .

Εδώ γυρίστηκε η μονομαχία Jedi μεταξύ Qui-Gonn και Darth Maul στο Επεισόδιο Ι. Καθώς περνάτε από τον Chott El-Jerid και κατευθυνθείτε νότια, θα δείτε το εξωτερικό του Lars Homestead.

Κοντά στο Yardangs (πάρτε έναν οδηγό) θα βρείτε το σχεδόν πλήρες σετ Mos Espa. Πάρτε εκεί νωρίς το πρωί και θα μπορούσατε να έχετε το μέρος για τον εαυτό σας, αν και αναμφίβολα θα υπάρξουν μερικοί Ιάπωνες τουρίστες που θα το κάνουν εκεί μπροστά σας. Μπορείτε να δείτε την αρένα της κούρσας, καθώς και ένα pod, δρόμους, καταστήματα και πολλά άλλα. Σε όλα υπάρχουν περίπου 15 άψογα διατηρημένα κτίρια που βρίσκονται ακόμα στάσιμα. Ορισμένα κομμάτια είναι καλυμμένα με άμμο στην έρημο, αλλά πολλοί είναι εύκολο να αναγνωριστούν, όπως οι πύλες του Mos Espa. την αρένα Pod-Racing. η γκαλερί από την οποία οι Padme, Jar Jar, Shmi και Qui-Gonn παρακολούθησαν τον Anakin κατά τη διάρκεια του pod-race. και Mos Street.

Τα σκλάβα του Mos Espa αναδημιουργήθηκαν εδώ, αλλά μπορείτε να βρείτε το πραγματικό πράγμα πίσω στην Ksar Haddada, κοντά στην πραγματική πόλη Tatouine. Για μια εξαιρετική περιγραφή σχετικά με αυτήν την τοποθεσία ελέγξτε τις αναρτήσεις ιστολογίων Doug και Brady - (έγραψαν επίσης ένα βιβλίο!).

Περιηγήσεις Star Wars και να πάρει γύρω
Το Γραφείο Τουρισμού στην Τυνησία μπορεί να οργανώσει εκδρομές Star Wars σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα ή μπορείτε να το πάρετε με την ενοικίαση οχήματος τεσσάρων τροχών. Για να δείτε τις τοποθεσίες Star Wars γύρω από την Tatouine, επικοινωνήσαμε με την Isabelle Chine (daralibey@hotmail.com) και μείναμε στο υπέροχο γεύμα της στο Gabes για να ξεκινήσουμε το ταξίδι. Για τα σύνολα κινηματογραφικών ταινιών Yardangs και Star Wars, κατευθυνθείτε στο Tozeur και προσλάβετε 4χ4 με οδηγό. Δείτε το Isango Star wars itinerary ή το Au Coeur du Desert για ενοικίαση 4x4.

Άλλες ταινίες που έχουν τραβηχτεί στην Τυνησία
Επειδή η Τυνησία είναι πανέμορφη, φιλική και ειρηνική, έχουν κινηματογραφηθεί πολλές ταινίες μεγάλου μήκους, όπως:

Περισσότερα Αξιοθέατα σε Νότια Τυνησία
Η Νότια Τυνησία είναι μια πραγματικά εκπληκτική περιοχή γεμάτη με τον πολιτισμό των Βερβερίνων, τις θαυμάσιες αγορές και φυσικά τους απόλυτα εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Σαχάρας. Αυτή είναι η πραγματική συμφωνία και η καλύτερη διερεύνηση σε ένα 4x4 με έναν καλό οδηγό. Αποφύγετε τις μεγάλες εκδρομές με λεωφορεία, θέλετε να περάσετε τουλάχιστον 4 ημέρες στην περιοχή με ανεξάρτητη μεταφορά. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τα πλήθη στο Hotel Sidi Driss και να εξερευνήσετε τα μοναδικά χωριά της κορυφογραμμής Berber και τα θαυμάσια τζαμιά από μόνος σας. Περάστε μερικές νύχτες σε μια έρημο Oasis , βόλτα μια καμήλα στους αμμόλοφους, και έχετε τον εαυτό σας ένα αξέχαστο ταξίδι. Διαβάστε περισσότερα για τη Νότια Τυνησία ....

Περισσότερα για την Τυνησία
Εκτός από τις τοποθεσίες Star Wars , τα Σαχάρα και τα χωριά Berber, η Τυνησία είναι ένας θαυμάσιος παραθαλάσσιος προορισμός, έχει ενδιαφέροντα και ζωντανά παζάρια και μια συναρπαστική ιστορία. Η πρόσφατη επανάσταση και η σχετικά ειρηνική έκβασή της αντανακλούν τη φιλική φύση αυτής της χώρας. Για δεκαετίες, η Τυνησία ήταν ένας άγρια ​​δημοφιλής προορισμός για τους Ευρωπαίους, αλλά οι Αμερικανοί δεν το έχουν ακόμη ανακαλύψει χύμα. Η Τύνιδα και η υπέροχη μπλε πόλη Sidi Bou Said είναι συνήθως το πρώτο σημείο στάσης για τους διεθνείς ταξιδιώτες (εκτός από τις οργανωμένες περιηγήσεις στην παραλία που πηγαίνουν κατευθείαν στην ακτή). Μόλις δοκιμάσετε τη ζωντανή παλιά μεδίνα, τα μουσεία, τα χαμάμ και τα εστιατόρια, είστε ελεύθεροι να φτάσετε σε ένα τρένο και να εξερευνήσετε τα ρωμαϊκά ερείπια, τις παραλίες και τα αξιοθέατα της νότιας Τυνησίας. Περισσότερα για το ταξίδι στην Τυνησία ...

Περισσότερα για τους Star Wars στην Τυνησία
Wookieepedia - Τυνησία
Πληροφορίες για το Star Wars - Τουριστικό συμβούλιο της Τυνησίας
Ένα Blog Star Wars Tour Μεγάλες λεπτομέρειες για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι τους.
Τυνησιακές πόλεις
Εικόνες όλων των θέσεων Tatooine - Από το "Save the Lars Homestead org"