Πώς να επιβιώσετε μια χιονοστιβάδα

Οι ειδικοί δίνουν συμβουλές για το πώς να επιβιώσουν μια χιονοστιβάδα

Πώς να επιβιώσουν μια χιονοστιβάδα είναι ένα θερμό θέμα ασφαλείας, επειδή το χιόνι πακέτο έχει ανέβει τόσο δραματικά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες σε όλο το Κολοράντο, Γιούτα και το καναδικό Rockies. Παρά τις προειδοποιήσεις για τις χιονοστιβάδες, οι άνθρωποι έχουν πάει στην ύπαιθρο αυτό το χειμώνα και αρκετοί έχουν πεθάνει ή έχουν θαφτεί στο χιόνι, αλλά έχουν βγει στο χρόνο.

Αλλά μην υποθέτετε ότι πρέπει να απολαμβάνετε ενεργά αθλήματα σε ορεινό τοπίο για να περιπλανηθείτε σε μια ζώνη χιονοστιβάδων;

Εδώ είναι μια ιστορία για δύο αυτοκίνητα που σκουπίστηκαν από την εθνική οδό, ενώ πηγαίνετε πέρα ​​Berthoud Pass στο Κολοράντο. Το άρθρο των Η.Π.Α. περιγράφει πως όλοι και στα δύο αυτοκίνητα επέζησαν και μόνο ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά. Ένας οδηγός, ο οποίος είναι ένας μακροχρόνιος σκιέρ στη σκιά του, περιέγραψε πως έκανε τσέπες αέρα καθώς το αυτοκίνητο σταμάτησε σε απόσταση μικρότερη των 100 ποδιών κάτω από το δρόμο που είχαν σε λίγα λεπτά.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των snowmobilers, backcountry σκιέρ και χειμερινούς πεζοπόρους που πεθαίνουν στις χιονοστιβάδες έχει πηδήσει. Τα θέρετρα από το Steamboat έως το Jackson Hole (οι χιονοδρομικές πίστες των παραθαλάσσιων περιοχών που ελέγχονται από τις χιονοστιβάδες) αναφέρουν ήδη από 230 έως 300 ίντσες του χιονιού.

Μάθετε τεχνικές για να βοηθήσετε να επιβιώσετε μια χιονοστιβάδα

Αρκετές φορές κάθε χειμώνα διαβάζονται για σκιέρ, snowboarders ή snowmobilers που έχουν αλιευθεί σε χιονοστιβάδες. Ορισμένοι επιβιώνουν, εν μέρει επειδή είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι με φάρους, ανιχνευτές και γνώσεις.

Άλλοι όχι! Εάν πηγαίνετε στα βουνά όπου θα μπορούσαν να υπάρχουν διαφάνειες, πάρτε το χρόνο να μάθετε για την ασφάλεια των χιονοστιβάδων. Θα μπορούσε απλώς να σας βοηθήσει να επιβιώσετε. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Avalanche των ΗΠΑ, η πλειονότητα των θύματα των χιονοστιβάδων που συλλαμβάνονται είναι ενεργοποιημένα από τον εαυτό τους ή από άλλους στο κόμμα τους.

Αφήστε τους εμπειρογνώμονες να σας διδάξουν την ασφάλεια των χιονοστιβάδων

Αφήστε τους ειδικούς να σας διδάξουν την ασφάλεια των χιονοστιβάδων. Οι παρακάτω ιστότοποι είναι εξαιρετικές πηγές για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δύναμη των χιονοστιβάδων και τις συμβουλές για επιβίωση, εάν είστε πιασμένοι σε μια διαφάνεια. Πολλοί από αυτούς τους οργανισμούς προσφέρουν συνεδρίες και τάξεις ενημέρωσης για την ασφάλεια των χιονοστιβάδων στις περιφέρειές τους.

Συμβουλές από Partrollers σκι για Inbounds Ακραία Σκι & Snowboarding στα θέρετρα

Κάντε κλικ στα κορυφαία θέρετρα με το Inbounds Backcountry Ski & Snowboard Terrain για να βρείτε περισσότερα μέρη για έμπειρους σκιέρ και snowboarders για να απολαύσετε το σκηνικό του τοπίου σε εξοχικό σκι σε χιονοδρομικά κέντρα. Εάν δεν είστε σίγουροι για το σκι που βρίσκεται εκτός σκοινιών του χιονοδρομικού κέντρου, επισκεφθείτε το What is Backcountry Skiing and Snowboarding.