Εθνικό Πάρκο Γκραντ Τέτον - Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Εάν σκέφτεστε ένα ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο του Grand Teton, πιθανότατα έχετε μερικές ερωτήσεις. Πότε να πάτε; Τι να δείτε και να κάνετε; Επιλογές καταλύματος; Ακολουθούν μερικές απαντήσεις για να βοηθήσετε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό ταξιδιών του Εθνικού Πάρκου Grand Teton.

Πότε για να πάει στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Με ζεστό καιρό και κυρίως καθαρό ουρανό, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος προσφέρουν κορυφαίες συνθήκες για την επίσκεψή σας στο πάρκο (αν και μπορεί να υπάρξουν απογευματινή καταιγίδα).

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι επίσης οι πιο δημοφιλείς μήνες για να επισκεφτείτε και τείνουν να είναι αρκετά γεμάτοι. Ιούνιος και Σεπτέμβριος, με ήπιες μέρες αλλά ψυχρές νύχτες, είναι ωραίες στιγμές για επίσκεψη. Οι περισσότεροι δρόμοι και εγκαταστάσεις πάρκου είναι κλειστοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά ορισμένες περιοχές παραμένουν ανοικτές για χιονοπέδιλα και σκι αντοχής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μεταφορά με λεωφορείο μέσα στο πάρκο

Ο χώρος στάθμευσης μπορεί να είναι δύσκολος στις δημοφιλείς τοποθεσίες του πάρκου. Μια ωραία εναλλακτική λύση για να εξετάσετε, είτε μένετε μέσα στο πάρκο είτε στο Τζάκσον, είναι το Alltrans Shuttle, το οποίο σταματά σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες πάρκων και λειτουργεί σε διαστήματα 2-3 ωρών όλη την ημέρα. Ένα τέλος εισιτηρίου σας επιτρέπει να κάνετε χρήση του λεωφορείου όλη την ημέρα.

Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο του Grand Teton

Είσοδοι
Υπάρχουν τρεις μεγάλες εισόδους στο πάρκο.

  • Νότια είσοδος κατά μήκος της εθνικής οδού των ΗΠΑ 26/89/191 (βόρεια του Jackson, Wyoming)
  • Ανατολική είσοδο στο Moran Junction κατά μήκος της εθνικής οδού των ΗΠΑ 26/287
  • Νοτιοδυτική είσοδος - η είσοδος του Canyon Granite κοντά στο Teton Village στο Jackson Hole Mountain Resort
  • Βόρεια είσοδος - δεν υπάρχει κανένας, καθώς θα έρχεστε από το Εθνικό Πάρκο του Yellowstone και το πάρκο πέρασμα από εκεί λειτουργεί και για το Grand Teton

Τέλη και άδειες
Τα τέλη εισόδου χρεώνονται ανά όχημα ή ανά άτομο και είναι καλά για τα Εθνικά Πάρκα Grand Teton και Yellowstone. Απαιτούνται επιπλέον άδειες για πεζοπορία, αναρρίχηση, βαρκάδα και άλλες ειδικές χρήσεις.

Μάθετε σχετικά με τις ειδοποιήσεις κατασκευής και άλλα κλεισίματα

Οι δημοφιλείς μήνες για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton είναι επίσης χρόνος για την κατασκευή δρόμων. Ο καιρός, η πυρκαγιά και η δραστηριότητα της άγριας ζωής μπορούν να προκαλέσουν κλείσιμο. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να μάθετε εκ των προτέρων για αυτά τα πράγματα, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τα σχέδιά σας αναλόγως.

Τι να κάνετε στο Εθνικό Πάρκο του Grand Teton

Πάρτε στο τοπίο, φυσικά! Είτε το κάνετε σε μια έντονη πεζοπορία σε μια περίφημη άποψη, ενώ επιπλέει σε μια λίμνη ή ένα ποτάμι, ή όταν ταξιδεύετε στο αυτοκίνητό σας, το πανέμορφο τοπίο είναι το επίκεντρο των περισσότερων δραστηριοτήτων στο πάρκο. Οι αντιλόπες, οι βίσονες, οι μύες και οι αρκούδες αποκαλούν αυτό το μαγευτικό σπίτι του τοπίου και θα αποτελέσουν μέρος της εμπειρίας σας στο πάρκο. Το Εθνικό Πάρκο Grand Teton έχει πολλά ενδιαφέροντα κέντρα επισκεπτών και ιστορικά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε επίσης.

Πού να μείνετε όταν επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton

Έχετε αρκετές επιλογές για διανυκτερεύσεις κατά την επίσκεψη σε αυτό το εθνικό πάρκο. Με βάση τη διαμονή σας μέσα στο πάρκο σας δίνει πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο στην θέα στο βουνό και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Οι καμπίνες, τα σπίτια και τα ξενοδοχεία μέσα στο πάρκο κυμαίνονται από απλές και ρουστίκ έως εγκαταστάσεις πλήρους εξυπηρέτησης. Στο εσωτερικό του πάρκου υπάρχουν επίσης κάμπινγκ και καμπίνες σκηνών και RV καθώς και σε κοντινά εθνικά δάση Bridger-Teton και Targhee. Τα χωριά του χιονοδρομικού κέντρου Jackson Hole παρέχουν επιπλέον επιλογές διαμονής. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τόσο το Grand Teton όσο και το Yellowstone, ένα από τα καταλύματα στο νότιο τμήμα του Yellowstone θα ήταν μια καλή βάση.

Υπηρεσίες στο Εθνικό Πάρκο του Grand Teton

Δεν βρίσκεστε ποτέ μακριά από υπηρεσίες επισκεπτών όπως καταστήματα, φαγητά ή πρατήρια καυσίμων όταν οδηγείτε μέσω αυτού του εθνικού πάρκου του Wyoming. Ένα συγκρότημα υπηρεσιών επισκεπτών βρίσκεται στο Moose Junction και στο κόλπο Colter. Άλλοι είναι διάσπαρτοι κατά μήκος του Teton Park Road, κυρίως κοντά σε καταλύματα.

Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αερίου και Οχημάτων
Το Gas είναι διαθέσιμο στο Moose και κοντά στο Jackson Lake Lodge.

Ταχυδρομείο
Οι κοινότητες Moose Junction και Moran έχουν το καθένα μια εγκατάσταση ταχυδρομείου.

Εστιατόρια
Καθημερινά εστιατόρια και σνακ είναι διαθέσιμα στο Leek's Marina, Colter Bay και Moose. Καθημερινή τραπεζαρία μπορείτε να βρείτε στη λίμνη Jenny, το Signal Mountain Lodge, το Jackson Lake Lodge και τον κόλπο Colter.

Παντοπωλεία και Εξοπλισμός
Βασικά είδη παντοπωλείου, σνακ, είδη κατασκήνωσης και αναψυχής, καθώς και καταστήματα σε Moose, South Jenny Lake και Colter Bay.

Σουβενίρ και βιβλιοπωλεία
Τα καταστήματα που πωλούν βιβλία, χάρτες, αναμνηστικά και αντικείμενα δώρων βρίσκονται στα κέντρα επισκεψιμότητας του Grand Teton και στο Moose, το South Jenny Lake, το Jenny Lake Lodge, το Jackson Lake Lodge, το Signal Mountain Lodge και τον κόλπο Colter.

Ντους, πλυντήρια, σαλόνια και μαρίνες με βάρκα είναι μεταξύ των άλλων εγκαταστάσεων επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου του Grand Teton.

Τα κατοικίδια ζώα
Τα σκυλιά επιτρέπονται στο πάρκο αλλά πρέπει να συγκρατούνται ανά πάσα στιγμή. Δεν επιτρέπονται σε μονοπάτια πεζοπορίας, σε μονοπάτι πολλαπλών χρήσεων, στη λίμνη ή σε κέντρα επισκεπτών.

Σημαντικά Αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Εθνικό Πάρκο του Grand Teton
Το αεροδρόμιο Jackson Hole είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο για τους επισκέπτες του πάρκου. Οι πτήσεις σε αυτό το αεροδρόμιο περιλαμβάνουν τακτικά δρομολόγια προς και από το Ντένβερ ή το Σάλτ Λέικ Σίτι, στις Delta Airlines, United Airlines και Frontier Airlines.