Ασφαλές νερό βρύσης στη Νότια Αμερική

Μια από τις πιο κοινές αιτίες ασθένειας για τους ταξιδιώτες εκτίθεται σε μολυσμένα τρόφιμα και νερό. Και ένας από τους ευκολότερους τρόπους για αυτά τα βακτηρίδια και τα παράσιτα να εισέλθουν στο σώμα σας; Μέσα από μολυσμένα τοπικά νερά βρύσης. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι μια περίοδος κράμπες στο στομάχι για να καταστρέψετε το ταξίδι σας, γι 'αυτό το άρθρο θα ρίξει μια ματιά στο νερό της βρύσης στη Νότια Αμερική και θα σας ενημερώσει για ποιες χώρες είναι ασφαλές να πίνετε.

Δεν μπορούμε να καλύψουμε κάθε πόλη σε κάθε χώρα, οπότε, αν υπάρχει αμφιβολία, ρωτήστε έναν τοπικό εάν το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που κάνουν, επίσης - αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό ή πίνουν από τις βρύσες; Και λίγο γρήγορο googling για μια συγκεκριμένη πόλη θα βοηθήσει πολύ. Μερικές φορές οι ντόπιοι μπορούν να κάνουν στομαχικό νερό από ό, τι το σώμα σας δεν μπορεί να συνηθίσει, οπότε είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε κάποια προσοχή.

Αν βρεθείτε σε μια χώρα που δεν έχει καθαρό νερό βρύσης, τότε μπορείτε είτε να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό είτε να μεταφέρετε μαζί σας έναν φορητό καθαριστή νερού. Ένας εύκολος τρόπος καθαρισμού του νερού της βρύσης είναι με το Grayl. Αυτό το μπουκάλι νερό εξαλείφει σχεδόν όλους τους ιούς, κύστεις και βακτήρια από το νερό σας, καθιστώντας το απόλυτα ασφαλές για να πιει.

Προσέξτε όταν πίνετε οτιδήποτε περιέχει παγάκια σε μέρη όπου πρέπει να είστε επιφυλακτικοί, σε περίπτωση που είναι κατασκευασμένα από νερό της βρύσης - ρωτήστε στο εστιατόριο εάν είναι ασφαλές να πίνετε. Επιπλέον, ξεφύγετε από σαλάτες, φρούτα ή λαχανικά, τα οποία μπορεί να έχουν πλυθεί με νερό της βρύσης.

Εδώ είναι ο κατάλογος των χωρών της Νότιας Αμερικής και αν το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για να πιει ή όχι:

Αργεντίνη

Η Αργεντινή είναι μια καλά ανεπτυγμένη χώρα και το νερό της βρύσης σε ολόκληρη τη χώρα είναι ασφαλές για κατανάλωση. Σε περισσότερες αγροτικές περιοχές, μπορείτε να περιμένετε το νερό να δοκιμάσει έντονα χλώριο, αλλά δεν θα σας βλάψει με κανέναν τρόπο.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε από τους ντόπιους να δουν τι κάνουν και να ακολουθήσουν το προβάδισμά τους. Υπάρχουν πολύ λίγες περιοχές της χώρας όπου το νερό δεν είναι ασφαλές, και ως τουρίστας, θα ήταν απίθανο να τους επισκεφθείτε.

Βολιβία

Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε να πίνετε το νερό της βρύσης ενώ βρίσκεστε στη Βολιβία - δεν είναι ασφαλές να πίνετε, ακόμη και στις μεγάλες πόλεις. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας. Ευτυχώς, το εμφιαλωμένο νερό είναι ευρέως διαθέσιμο και πολύ προσιτό, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι νερό Grayl, το οποίο περιγράφηκε παραπάνω.

Βραζιλία

Όταν πρόκειται για νερό βρύσης, η Βραζιλία μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Στις μεγάλες πόλεις - το Ρίο και το Σάο Πάολο - μπορείτε να πιείτε το νερό της βρύσης, αλλά οι ταξιδιώτες αναφέρουν ότι έχουν γούστο. Με αυτό κατά νου, αν δεν ταξιδεύετε σε πολύ σφιχτό προϋπολογισμό, αναμένετε να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό ή να καθαρίσετε το νερό από τη βρύση καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

χιλή

Το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση στη Χιλή, με εξαίρεση το San Pedro de Atacama. Να γνωρίζετε ότι το νερό της βρύσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, έτσι θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη νεφρών ή νεφρικών μολύνσεων εάν το πίνετε για μερικούς μήνες κατ 'ευθείαν. Εάν είστε επιρρεπείς σε κάθε, είναι σοφό να περιορίσετε το ποσό που καταναλώνετε. Να είστε προσεκτικοί και να ανακατεύετε τη ρουτίνα νερού με εμφιαλωμένο νερό κάθε τόσο.

Κολομβία

Το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κολομβίας. Κρατήστε στο εμφιαλωμένο νερό εάν αποφασίσετε να βγείτε έξω σε περισσότερες αγροτικές περιοχές. Το Agua Manantial είναι η καλύτερη επιλογή σας για εμφιαλωμένο νερό, καθώς έχει τις καλύτερες γεύσεις και εξακολουθεί να είναι ανέξοδη.

Εκουαδόρ

Δεν πρέπει να πίνετε το νερό της βρύσης στον Εκουαδόρ , ακόμη και στις μεγάλες πόλεις, καθώς υπάρχουν πολλές ασθένειες που προκαλούν οργανισμούς στο νερό. Κολλήστε με το εμφιαλωμένο νερό, φιλτράρετε το νερό σας ή βράστε συνεχώς το νερό της βρύσης για αρκετά λεπτά (λόγω του υψομέτρου, θα πρέπει να το βράσετε περισσότερο από ό, τι θα κάνατε στο επίπεδο της θάλασσας) πριν το πιείτε.

Νήσοι Φώκλαντ

Το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση στα νησιά Φώκλαντ.

Γαλλική Γουιάνα

Το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση στη γαλλική Γουιάνα. Αγοράστε νερό από ένα κατάστημα, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο νερού ή βράστε το νερό της βρύσης πριν το καταναλώσετε.

Γουιάνα

Το νερό από τη βρύση στη Γουιάνα έρχεται καφέ, λόγω των χημικών ουσιών στο νερό, που μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα αν δεν το περιμένετε! Το νερό δεν είναι μολυσμένο, αλλά το νερό της βρύσης δεν είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση. Ακολουθήστε το εμφιαλωμένο νερό εδώ.

Παραγουάη

Δεν πρέπει να πίνετε το νερό της βρύσης οπουδήποτε στην Παραγουάη. Οι κίνδυνοι από αυτό περιλαμβάνουν δυσεντερία, τυφοειδή και φυματίωση. Σίγουρα δεν είναι μέρος για να χρησιμοποιήσετε ακόμη και το νερό της βρύσης για να βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Περού

Θα πρέπει να αποφύγετε να πίνετε το νερό της βρύσης παντού στο Περού.

Σουρινάμ

Το πόσιμο νερό είναι ασφαλές στο Paramaribo, αλλά ζητήστε από τους ντόπιους για συμβουλή πριν πίνετε νερό έξω από αυτό, καθώς δεν είναι συνήθως ασφαλές. Εάν δεν είστε βέβαιοι, πηγαίνετε πάντοτε με εμφιαλωμένο νερό.

Ουρουγουάη

Το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση σε όλη την Ουρουγουάη.

Βενεζουέλα

Το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση στη Βενεζουέλα. Η χώρα είναι σήμερα (το 2017) αντιμετωπίζει έλλειψη εμφιαλωμένου πόσιμου νερού, οπότε φέρνετε μαζί σας προϊόντα καθαρισμού νερού (ιώδιο) ή ένα φίλτρο νερού για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε πρόσβαση σε μερικά. Φιλτραρισμένα μπουκάλια νερού είναι μια καλή ιδέα, ή βράζοντας το νερό πριν πιείτε θα σας κρατήσει ασφαλή και ενυδατωμένο.