Πού βρίσκεται η προβλήτα Santa Monica;

Τοποθεσία και οδηγίες για την αποβάθρα και την αποβάθρα της Santa Monica

Η αποβάθρα Santa Monica βρίσκεται στο τέλος της λεωφόρου Κολοράντο στην πόλη της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Η αποβάθρα Santa Monica χαρακτηρίστηκε επισήμως ως το τέλος της διαδρομής 66 το 2009 (υπάρχει ένα κατάστημα αναμνηστικών Route 66 στην αποβάθρα), αν και το πραγματικό τέλος της διαδρομής 66 ήταν στο Ολυμπιακό και στο Λίνκολν, όπου η διαδρομή 66 συγχωνεύθηκε στην εθνική οδό 1. Υπάρχει επίσης, ένα δείκτη για το τέλος της διαδρομής 66, όπου η Santa Monica Blvd περνάει στο Ocean Ave δύο τετράγωνα βόρεια της αποβάθρας, δεδομένου ότι για το μεγαλύτερο μέρος της είναι μέσω του Λος Άντζελες, Route 66 τρέχει κατά μήκος της Santa Monica Blvd.

Χώρος στάθμευσης στη προβλήτα Santa Monica

Υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης στην ίδια την προβλήτα (τουλάχιστον μέχρι να φτιάξουν γκαράζ τα επόμενα χρόνια). Οι τιμές στάθμευσης είναι ωριαία, εκτός από τα συμβάντα και ενδέχεται να αλλάξουν, ανάλογα με την εποχή, την ώρα της ημέρας και το συμβάν. Ο σταθμός on-pier είναι προσβάσιμος από το Colorado και την Ocean Blvd.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη παραλία-επίπεδο επίπεδο αμέσως βόρεια της προβλήτας και αρκετές μικρότερες περιοχές νότια της προβλήτας. Αυτές οι παρτίδες είναι όλες προσβάσιμες από την Appian Way, προσβάσιμες από τον Moomat Ahiko Way. Καμία από αυτές τις παρτίδες δεν είναι προσβάσιμη από την Pacific Coast Highway (PCH), η οποία έχει περιορισμένη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης Santa Monica.

Εάν σχεδιάζετε μόνο μια γρήγορη επίσκεψη, πολλά από τα δημόσια γκαράζ γύρω από το Santa Monica Place και το 3ο Promenade Street έχουν τα πρώτα 90 λεπτά δωρεάν πάρκινγκ και το γκαράζ του Civic Center, περίπου 3 τετράγωνα από την προβλήτα, έχει χαμηλή ημερήσια τιμή. Δείτε το Santa Monica Πάρκινγκ Χάρτης για μέρη, τιμές και κρατήσεις.

Οδηγίες για την προβλήτα Santa Monica

Οι τοποθεσίες και οι εφαρμογές χαρτογράφησης GPS μπορούν να δώσουν σύγχυση στην αποβάθρα της Σάντα Μόνικα επειδή είναι μπερδεμένη, ανάλογα με το πού προέρχεστε και πού θέλετε να παρκάρετε - στην προβλήτα ή σε μια παρτίδα παραλίας.

Το 10 αυτοκινητόδρομο (Interstate 10) τελειώνει λίγα τετράγωνα ανατολικά της προβλήτας.

Αν κατευθυνθείτε δυτικά στις 10, βγείτε από τον αυτοκινητόδρομο στην 4η / 5η οδό, ακολουθήστε τις πινακίδες για την 4η οδό και στρίψτε αριστερά στην λεωφόρο Colorado, η οποία πηγαίνει δεξιά στην προβλήτα. Πρόσεχε! Εάν χάσετε την έξοδο, καταλήγετε παρακάμπτοντας την προβλήτα καθώς οι 10 συγχωνεύονται με την Pacific Coast Highway / Highway 1 και πρέπει να οδηγήσετε αρκετούς τρόπους για να βρείτε έναν τρόπο να επιστρέψετε.

Από τον αυτοκινητόδρομο Ακτής του Ειρηνικού προς νότο μπορείτε να βγείτε από την παραλία Palisades Beach Road και να οδηγήσετε κατά μήκος της παραλίας για να παρκάρετε στα χαμηλότερα τμήματα ή να βγείτε αριστερά στο Moomat Ahiko Way και να μείνετε δεξιά για να παρκάρετε στο πάρκινγκ στην παραλία. Για να παρκάρετε στην αποβάθρα, παραμείνετε αριστερά στην ανοικτή ράμπα στο Moomat Ahiko Way για να οδηγήσετε κάτω από την προβλήτα, στρίψτε αριστερά στην Ocean Ave, στη συνέχεια αφήστε πάλι στην προβλήτα στο Colorado / Santa Monica Pier.

Από τον αυτοκινητόδρομο 1 / Lincoln Blvd / εθνική οδό ακτή του Ειρηνικού (όλος ο ίδιος δρόμος) προς βορρά, στρίψτε αριστερά στο Pico, στρίψτε δεξιά όταν χτυπάτε Ocean Avenue, στη συνέχεια αριστερά στην προβλήτα. Για να φτάσετε στο πάρκινγκ στάθμης παραλίας, στρίψτε αριστερά στο Moomat Ahiko Way.

Δημόσιες συγκοινωνίες προς την προβλήτα Santa Monica

Η τοπική λεωφόρος Rapid Route 10 του Big Blue Bus της Santa Monica περνάει μεταξύ της προβλήτας και του Downtown LA μέσω του αυτοκινητόδρομου 10 και για το δρομολόγιο Rapid Route 20 ο σταθμός Culver City Expo Line του μετρό LA.



Για να φτάσετε από και προς το Χόλιγουντ, το μετρό Rapid Line 704 τρέχει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής της Santa Monica Blvd, με διάφορα τοπικά λεωφορεία ανάλογα με το σημείο που θέλετε να ξεκινήσετε / τελειώσετε στο Χόλιγουντ. Χρειάζεται περίπου μία ώρα και μισή από το Χόλιγουντ μέχρι την προβλήτα Santa Monica με λεωφορείο. Δοκιμάστε την επιλογή δημόσιας συγκοινωνίας στους Χάρτες Google για να δείτε τις επιλογές.

Μια άλλη επιλογή είναι το κρουαζιερόπλοιο Starline Tours Hop-On Hop-Off κίτρινο δρομολόγιο, το οποίο σταματά στο Santa Monica Pier.

Απόσταση από την προβλήτα Santa Monica έως ...

Malibu Pier - λιγότερο από 2 μίλια
Χόλιγουντ - 14 μίλια? 30 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με την κίνηση
Downtown LA - 17 μίλια? 20 με 45 λεπτά με κυκλοφορία
Downtown Long Beach - 32 μίλια? 35 λεπτά έως 2 ώρες με κίνηση
Disneyland - 43 μίλια? 50 λεπτά έως 2 ώρες με κίνηση

Να φτάσετε από τη Σάντα Μόνικα στη Disneyland

Περισσότερα για την προβλήτα Santa Monica